Продължават гаврите с човешко същество в Рила! Иван Андонов е целият в рани! Йорданка, която се грижи за него озверя, не пуска никой в къщата! Обект на сделка ли е животът на Иван?!

03 януари 2017 12:55   10 коментара   27906 прочита


Общината се мотае, подготвят ново извънредно заседание на ОБС, Иван Андонов трябва спешно да бъде настанен в болница, покрай казуса "Иван" лъснаха разследвания на ДАНС за работата в общината, очаквайте подробности

За съжаление новата година не донесе нищо ново и хубаво за болния Иван Андонов, с чиито скотски живот Struma.com ви запозна преди празниците. Както съобщихме 59-годишният Иван Андонов, страдащ от церебрална парализа, живее в абсолютна мизерия и нищета, обект на гаври и подигравки, оставен от социалните на грижите на жена, която не показа пред екипа ни, особена състрадателност към бедния Иван.

Иван Андонов обаче обедини жителите на Рила в грижата си за него, хората са потресени от условията, при който живее Иван и неглижирането на проблемите му от общината и социалните служби в града. И се надигнаха срещу общинската управа с искане за вземане на спешни мерки. За Иван се грижи Йорданка, негова роднина, която срещу това да получава неговата инвалидна пенсия, е длъжна да полага грижи.

В първия ден след новата година обаче братовчедка на Иван, която работи в Испания е посетила роднината си, заедно с жена-съседка. Двете останали потресени от гледката, когато започнали да хигиенизират Иван. Цялото му тяло било покрито с рани, дълбоки рани от залежаването му. Пред тях Иван заявил, че го боли, че страда, но се страхува да си каже. Затова подписал и отказ за настаняване в социален дом за хора с неговите проблеми.

Припомняме, че след публикацията ни в дома му бе изпратена общинска комисия, която да вземе мнението му около изолирането му от средата, в която е сега, но той подписа отказ. Двете жени, изразявайки възмущението си пред Йорданка, станали обект на нападки. Стопанката на дома ги изгонила позорно, правейки декларации, че вече няма да допуска никой до Иван. и дори се заканила да съди съветника Николай Чифлигаров, който поведе битката за спасяването на Иван Андонов.

С оплюването на Чифлигаров активно са ангажирани и лакеи, които, за да угодят на кмета Кабзималски разпространяват небивалици по адрес на лошия вестоносец Чифлигаров, дръзнал да ни информира за случая. С това си поведение общинари ни провокираха да започнем разследване за работата на общинския кмет, който няколко поредни мандата ръководи общината. Срещу кмета на Рила Г. Кабзималски има образувано досъдебно производство.

Открихме документи от разследване на ДАНС, за начините по които са усвоени евросубсидии за строеж на стадион, екопътека, килийно училище, мост над река Рилска и още куп обекти. Кабзималски бе проверяван през годините и за конфликт на интереси и шуробаджанашки назначения в ръководената от него община. За всичко това ще ви разкажем в следващите дни.

Засега наблюдаваме развитието на казуса Иван, който спешно трябва да бъде настанен за лечение в болница. В петък отново ще има заседание на ОБС в Рила и случаят на Иван отново ще бъде поставен на дневен ред. Очаквайте нови потресаващи неща около Иван Андонов! Обект на сделка ли е животът на Иван????

П. Петрова

10 коментара
03 Януари 2017 14:25 | da
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

потресена съм от всичко това, но и той защо не е подписал съгласие, на какво се надява, без лекарски контрол и лекарства неможе да се оправи, по зле ще става и той го знае това Хората, близките му да го убедат, че требва да влезе в подходящо заведение, болница или старчески дом


03 Януари 2017 15:43 | Антон
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

За доброто на Рила извадете всички закононарушения на бял свят


03 Януари 2017 17:44 | тжтжтжтж
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това прилича на един разказ от Елин Пелин... Накратко: Събрала се комисия от умни хора, да подобри живота на един обикновен човек. Хванали един от едно предприятие и го затворили в една стая. Комисията започнала да дава предложения. Един предложил да му повишат пенсията, друг предложил да го образоват по-добре, трети предложил еди какво си, четвърти ...и т. н. цели 2 месеца предложения, гласувания и.... дошло лятото. Август месец, време за море ...комисията се саморазпуснала. Дошъл септември. Комисията с пресни сили започнала работа, как да подобрят живота на обикновения човек.. Най после един предложил:-Абе я го изкарайте от стаята, тоя обикновен човек. Да чуем и неговото мнение... Отишъл Председателя на комисията да го доведе и след малко се върнал сам, казал:- Ами обикновеният човек е умрял????..... Оказало се че докато комисията била на море, нямало кой да храни човека и да му донесе вода и той затворен сам в стаята.... умрял


03 Януари 2017 18:31 | читател
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Е как няма да озверее Йорданка дето "се грижи" за него ?! Сигурно тя ще го наследи за сметка на "грижите"! А ако го вземат в социален дом ще трябва да се прости с наследството. Всичко в тази история е толкова прозрачно...


03 Януари 2017 18:37 | Рила
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Само за да се спазва справедливото отношение:
1. Защо поне веднъж не написахте какво прави или мисли да направи кмета на Община Рила?
2. Дали екипа на "Струма точка ком" изобщо е говорил с него? Питам просто от любопитство?
3. Ако има нарушения на закона, да се каже всичко, с факти и без заобикалки - Кой е виновен и в какво? Общинска администрация? Социални грижи? Полиция? или някой гражданин?
4. Дайте предложение а не само да "лаем" на посоки, защото инак наистина изглежда като платена акция.
5. Ако Ви е трудно да отговорите на някой от горните въпроси, защо не попитате г-жа Ремичкова - стар кадър на БСП и до скоро самата тя социален работник - още от времето когато вече бе започна сагата на Иван Андонов, това е лесно да се провери.
Е хайде малко да оплюете и този пост. Лека вечер на всички. И да не забравя "Айде РИЛААААА"


03 Януари 2017 19:24 | Пастра
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Айде Рила, ама накъде ?????


03 Януари 2017 20:11 | Рила
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Към Пастра - Ицо "Само напред", а ако ти искаш на другаде кажи


03 Януари 2017 21:28 | Рилчанин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Къде е социалната служба в лицето на тази крадливата директорка Камелия защо не са предприели нищо а? Дали и тя не е замесена в измамата на имотите!


04 Януари 2017 10:30 | Не сме забравили
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И за бруцелозата отново кажете. Как са десетките заразени хора с опасност за живота? Къде и как се лекуват? Защо всичко се потули? Има ли виновни за нанесените големи щети на фермерите от избитите стотици животни и увреденото здраве на хората?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар