Продължава приемът на Ковид пациенти в МБАЛ Благоевград! Днес отварят и "Урология" за новите случаи

12 ноември 2020 13:16   5 коментара   13059 прочита


 Започна превръщането и на " Урология" в Ковид отделение. Днес следобед новите случаи на коронавирус, ще бъдат настанявни там, защото до този момент ,13. 00 часа, в болницата, всички отделения, предназначени за лечение на заразените са пълни. Така и с разрешението на министър К. Ангелов, МБАЛ Благоевград работи вече като Ковид болница, за това Struma. com съобщи още в началото на седмицата, когато голяма част от хората не вярваха, че ще се случи.

Броят на заразените непрекъснато расте, следим обстановката непрекъснато. Благоевград продължава да е в червената зона по броя на болните и хоспитализирани пациенти и кошмарът Ковид не спира повече от месец. Защо сме първенци по броя на заразените. Вината е в нрава на местното население, което докато не му дойде до главата белята не вярва, хулите и ровенето в несъсъществуващи конспирации ни изиграха лоша шега и в момента берем " плодовете " на "войводския" си характер.

Втората причина е  слабата работа на общинското ръководство в началото на пандемията и подценяване на ситуацията, никаква дезинфекзия, хаотични мерки. Кметският екип направи щаб, в който бяха включини всякакви хора, но не и достатъчно лекари, които да ги консултират как да се спасим в тази ситуация. Напоследък се активизираха, принудени да изпълняват мерките спуснати от здравното министерство и тази закъсняла реакция се отрази на живота и здравето на благоевградчани.

Работодателите също допуснаха много грешки, изолирайки със закъснение възможността от зараза. Пролича, че МБАЛ е оставена да се оправя сама в тежката ковид ситуация. А в болницата е страшно. Лекари и медицински сестри няма достатъчно, станали жертви на Ковид 19. От вчера до днес на обяд броят на заразените надхвърля 220 души, има и починали. 

П. Попов 
 

5 коментара
12 Ноември 2020 13:34 | Филип Морис
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Извинете, има ли други болести в света?


12 Ноември 2020 13:44 | а
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Пийте по един аспирин вечер за разреждане на кръвта и няма да имате проблем. Не слушайте новините и няма да имате проблем! ОТ БОЛНИЦАТА ЖИВИ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ВСИЧКИ С ИНФАРКТ ИЗЛИЗАТ ОТ ПАНИКА И СТРАХ ОТ МЕДИИТЕ НАСАДЕНА. ЮЕДИИТЕ ОТРОВИХА ЖКВОТА НИ.


12 Ноември 2020 14:18 | 795
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Къде в тази ситуация е РЗИ, ние сме областа /града / с най много заразени, с най дифузно разпространение на вируса. На два дни се разкрива ново отделение, а като се напълнят всички. Какво става след понеделник. Къде са другите болници ....


12 Ноември 2020 16:02 | ..до Струма
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

....хирургия от една седмица е с КОВИД болни.... алоо, сверете си часовниците


13 Ноември 2020 16:56 | Боби
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В сандански в лидер маркет до пазара целия персонал кашля и подсмърча вземете мерки
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар