Проблемите в гоцеделчевската болница не спират, 10 лекари са напуснали

08 април 2020 14:58   3 коментара   5215 прочита


10 от лекарите в гоцеделчевската болинца вече не са на работните си места, на останалите 4-ма до дни им изтича едномесечното им предизвестие. Недоволството на медиците срещу начина, по който се управлява здравното заведение, е още от декември миналата година. На заседание на Общинския съвет днес предстои да се вземе решение дали настоящия директор д- р Владислав Улевинов ще запази поста си или ще бъде сменен. Здравното заведение обслужва жителите на 4 общини в региона. Причината за напускането на лекарите е несъгласие с начина на управление на болницата. В същото време Върховната административна прокуратура разпореди проверка по случая. Голяма част от общинските съветници подкрепят лекарското съсловие, а кмета Владимир Москов да се направи крачка назад за да се успокои населението в околията и да се вземат адекватни мерки, точно по време на пандемията. От своя страна лекарите са категорични, че атмосферата в болничното заведение е нездрава и позволява да се работи нормални, в името на пациентите и тяхното здраве.

3 коментара
08 Април 2020 16:21 | .лекар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Когато договора за управление съдържа клаузи за неустойки във вид на поне пет цифрена сума при преждевременното му прекратяване, тогава така наречения принципал ще се позамисли какво решение да вземе.


08 Април 2020 17:00 | Факт
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Той е сложен там да краде и е с протекции от прокуратурата. Договора му е такъв, че да присвои суми от детското отделение и дори да го хванат черно на бяло пак наказанието е административно.


08 Април 2020 17:20 | джоро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

напуснали??? бачкат си яко в частните си кабинети!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар