Признание! Американската "Сикрет сървис" с благодарствено писмо по повод акцията в Сандански, при която бе разбит международен канал за фалшиви пари

05 септември 2019 12:10   1 коментар   19684 прочита


Американската служба Сикрет сървис изпрати до Специализираната прокуратура благодарствено писмо за ефективните ѝ действия срещу незаконното разпространение на фалшиви еврови и доларови банкноти в страната и в други европейски държави.

В писмото се изказва персонална благодарност на ръководството на Специализираната прокуратура и на наблюдаващите прокурори за проявения висок професионализъм при разкриването и неутрализирането на поредната организирана престъпна група за разпространение на фалшиви парични средства на 14 август 2019 г. в Сандански и София, за която struma.com информира преди всички.

Припомняме, че в мащабната акция, по съвместното разследване на Специализираната прокуратура и ГДБОП се включи и експерт от Европол. Въоръжени с автомати и качулки антимафиоти щурмуваха заведението "Оазис", собственост на Митко Татрата в Сандански.

При операцията бяха задържани двама братя от София, които често пътували в Испания и пласирали фалшивите пари в кралството. Сред задържаните в полицейската клетка попаднаха още Митко Татрата и дясната му ръка с прякор Джуджето, съдията от Симитли - Благой Микревецо и други.

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на шестимата обвинени за участие в престъпната група групата бяха намерени иззети копия на чекове от турска банка, щатски долари, украински гривени и македонски динари, за които има съмнения, че са неистински. Общо 122 200 фалшиви евро в кюпри от по 200 евро бяха иззети. Тече разследване дали банкнотите са фалшифицирани в България или са внесени в страната от друго място.

Г. Георгиев


Още за: служба   писмо   действия   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
05 Септември 2019 17:50 | 112
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

A Шушнара кога ?..$$
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар