Приключи първият кръг от състезанието „Училище на годината – Благоевград 2015“, следва кръг „Култура“

23 април 2015 08:55   1 коментар   18501 прочита


С по-голямата възрастова група от 8-ми до 12-ти клас приключи днес кръг „Знания“ от състезанието „Училище на година Благоевград 2015“. Учениците от гимназиите в града показаха високи знания и дадоха ясна заявка за спечелването на знамето и званието „Училище на годината – Благоевград.

След предварително тегления публично жребий през март месец, стана ясно кои училища ще мерят знанията си едно срещу друго.

Точно в 13.00 часа в зала „22 септември“ стартира вторият етап от кръг „Знания“. Жури в състав Соня Кацарска учител по български и литература към Център по изкуствата – Благоевград, Кирил Алексиев уредник в Регионален исторически музей и Красимира Хаджикосева ръководител на Европейски център „Европа директно“ следеше за верните и пълни отговори на състезателите. Учениците от Професионална математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов” показаха повече знания от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев”, като ги надвиха с 11:4, по-бързи и точни в отговорите си пък във второто състезание бяха Професионална гимназия по текстил и облекло, които победиха Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски” с резултата 5:3. Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” беше отбора, който на жребия се падна да участва в кръга без конкуренти. От 15 въпроса учениците на НХГ отговориха вярно на 13, което им донесе 13 точки за актива на училището.

Във вчерашния кръг „Знания“ – ученици от 1-ви до 7-ми клас победители са ПМГ „Акад. Сергей Корольов”, които надвиха със знания СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” с 7:6, VІІ СОУ „Кузман Шапкарев” - VІІІ СОУ „Арсени Костенцев” - 8:7, ІІ ОУ „Димитър Благоев”– ІІІ ОУ „Димитър Талев” - 7:6 и V СОУ „Георги Измирлиев” - ІV ОУ „Димчо Дебелянов” 8:7.

Своя талант учениците ще изявят пред жури в следващия кръг „Култура“, който ще се проведе на 27, 29 и 30-ти април, в зала „Яворов“ по график.

Точките от кръг „Знания“, „Култура“, „Спорт“, презентация на тема „Моето училище“ и точките от участието в инициативата „Благоевград – Това сме ние“ ще бъдат сумирани. Училището събрало най-много точки ще бъде носителя на приза „Училище на годината – Благоевград 2015“. То ще бъде оповестено и наградено на тържествена церемония в зала „Яворов“.

Състезанието „Училище на годината – Благоевград“ има за цел да покаже колко будни и умни деца учат в благоевградските учебни заведения. То се провежда за втора поредна година, организирано от Община Благоевград под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов.

 

1 коментар
23 Април 2015 09:02 | lili
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар