През уикенда Банско ще бъде домакин на държавното първенство по канадска борба

12 август 2020 09:02   2184 прочита


На 15 и 16 август в Банско ще се проведе 24-то Държавно първенство по канадска борба. В състезанието ще взимат участие около 300 атлети от цялата страна в категории: момчета, момичета, юноши, девойки, мъже и жени.

Те ще мерят сили в сградата на читалище „Никола Вапцаров”, където, заради изискванията за състезания на закрито, няма да бъде допускана публика. Любителите на този спорт обаче няма да бъдат ощетени и ще могат да гледат битките на живо в канала на Българска федерация по канадска борба и преките включвания в профилите на Община Банско в социалните мрежи.

За последен път държавно първенство по канадска борба е провеждано в Банско преди 4 години, когато беше юбилейното му 20-то издание. Тази година пък то съвпада с четвъртвековния юбилей на федерацията. По традиция, винаги по време или в края на ежегодния Международен джаз фестивал, в Банско се провеждат и различни по формат състезания по канадска борба.

Така ще бъде и тази година, въпреки ограниченията. С превантивна цел, организаторите са отменили единствено участието на хората с увреждания.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар