Преврат на сесия на ОБС Банско! Заради системни нарушения на правилника и "авторитарен "подход свалиха ОБС председателя Д. Русков! Напусна и съветникът от НДСВ Ив. Сакарев

30 юли 2021 14:14   3 коментара   12688 прочита


Заради системни нарушения на правилника на Общинския съвет, несправяне с работата и авторитатерен подход в работата на комисиите към ОБС, днес на сесия предсрочно прекратиха правомощията на председателя Димитър Русков. От 15 съветника, 11 гласуваха "За" предложението на групата на ПП ГЕРБ за детронирането на Русков.

В проектопредложението бяха включени няколко основни мотива, приети от съветниците. Мястото на Русков заема временно, до избирането на председател, заместникът му Костадин  Дурчов. Още в началото на сесията, със заявление, напусна и кандидатът за кмет на Добринище, съветникът от НДСВ, от групата на сдружение "Бъдеще за община Банско ", Иван Сакарев.

Мотивите му са лични, но според коментрите не е доволен от работата на сдуржението в местния парлмент. Така броят на съветниците от 5, станаха 4. Сесията продължи с изчерпване на дневния ред и гласуване на точки по предложения на комисиите. 
П. Попов 


Още за: сесия   преврат   Банско   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
30 Юли 2021 22:46 | Моряк
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

"Плъховете първи напускат потъващия кораб"-Герб!


31 Юли 2021 00:51 | Бивш от НСГП
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Смърт за Гнусната Пернишка Престъпник Свиня васко борчев или борчо Бе.


31 Юли 2021 15:22 | Владо Колчаков
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Динко нали знаеш че пак си сме ния!!!!!
Гошо а и с тебе сме си ния!!!!!
Така е Банскалии щом сте си избрали политически кур.. и да ви УПРАВЛЯВАТ: ГОШО ИКОНОМОВ, ВЛАДО КОЛЧАГОВ, ДИНКО ДУРЧОВ-СЕКРЕТАРЕ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар