Премиерът разпоредил на Националния оперативен щаб да обмислят отварянето на парковете

08 април 2020 14:04   5 коментара   6041 прочита


Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне утре с българския патриарх и Светия синод относно мерките, които ще се предприемат, за да се избегнат струпвания на много хора в църквите по време на предстоящите празници. Премиерът изрази притеснение на Цветница и Великден да не се стигне до пик на заболеваемостта от коронавирус. "В момента пълзим бавно нагоре, така че, ако можем да направим нещо по-дисциплинирано", коментира премиерът. Той е разговарял с някои митрополити по този въпрос и каза, че разчита на тях. "Нашите владици са много интелигентни и съзнават, че вярата в Бога и здравето вървят заедно", допълни Борисов.

Премиерът обяви също, че е разпоредил на Националния оперативен щаб да помисли как да бъдат отворени парковете за разходка и достъпът до планините покрай градовете. Условието му е да се спазва дисциплина, за да няма струпвания на хора. Припомняме, че в момента глобата за разходка в градските градини е 300 лева, а достъпът до тях е ограничен с полицейски ленти. Борисов подчерта, че не може да се говори за разхлабване на мерки сега, преди да минат две-три седмици и да се види каква ще бъде ситуацията след празниците. "Работещото към днешна дата е дисциплината.

По-добре да ме намразят толкова, че да не искат да ме видят", коментира той. Относно контролно-пропускателните пунктове на входовете и изходите на областните градове, премиерът каза, че никой никого не спира насила. "Ние с българския народ не си играем на жмичка. Не сме изградили барикади, а сме сложили по няколко полицаи. Разчитаме на колективното самосъзнание и дисциплина, а не че ще заобиколи барикадите", коментира премиерът и допълни, че не е голямо геройство това да заразиш близките си.

5 коментара
08 Април 2020 18:49 | �������
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

ОСВОБОДИ НАРОДА БЕ ТИКВО .МНОГО СИ ПРОЗРАЧЕН НЕСИЛИГОРАЗБРАЛ.


08 Април 2020 19:00 | гражданин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Досега поне едно умно решение! Да се освободят парковете и да се изведат децата навън иначе съвсем ще ни побъркат. НА ЛУДИ НИ НАПРАВИХА... ……………...


08 Април 2020 20:50 | До Боко
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Всеки ден си мениш мнението и решенията. Бивша мутро, бивш сикаджия и настоящ грабител от народа имаш само едно умно решение, а то Е-ОСТАВКА


08 Април 2020 21:38 | Йори
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

О С Т А В К А


08 Април 2020 23:37 | Факт
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ден 1: Маска задължителна
Ден 2: Маската не е задължителна
Ден 3: Затваряме парковете и глоба
Ден 4: Намаляме глобата
Ден 5: Отваряме парковете
Айде да не изброявам и другите глупости дето копираха през годините като пробация, бърза процедура и прочие ... не се научиха, че нещата, които работят при 60 до 300 милиона държава не са същите като тези, които работят при 5 милиона (смаляващо се) население.
Не бих се справил по-добре, но със сигурност не бих забранил парковете и чистия въздух, нито да наложа маски, които нямаме или да внасяме от китай преработена тоалетна хартия.
Вируса е 0. 125 микрона (125 наномикрона). Започва от 0. 06 микрона и стига до 0. 14 микрона.
Има само 2 вида маски, които го спират на 90 процента. Маска с тефлонов филтър и прахова тип а . Става дума за 70$-160$ маски, а през всичко друго и благодарение на елементарна физика минава като отче наш. Просто се молете да не се приберат много заразени, това е дизайнерски вирус и никога няма лечение. скапва дроба
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар