Премиерът Борисов с извънредно обръщение, каза дали подава оставка

11 юли 2020 23:21   24 коментара   20654 прочита


Изсветлихме финансите, банковата система, така, както са мечтали години наред десни поколения, нищо не ни задържа на власт, освен отговорността, че ще счупят държавата

Премиерът Бойко Борисов излезе тази вечер с извънредно обръщение във връзка с протестите и ескалация на напрежението.  Ето какво каза той: Включих се само с молба: не проливайте кръв. Протестирайте колкото искате, но пазете полицаите. Оставаме да управляваме само защото щетите сега ще бъдат по-големи, каза още Борисов. "Изсветлихме финансите, банковата система, така, както са мечтали години наред десни поколения.

Какво се случи днес? Казах на Христо Иванов, че за НСО отговаря Радев. Днес свикахме комисията и си казахме нашето мнение. След това се оказа, че се прегръщат и целуват протестиращи и контрапропестиращи, а до обяд ми се струваше, че ще изникне страхотно етническо напрежение.  Добре платено, защото няколко агитки добре ги познавам. Разбира се, в София има много хора, които протестират, защото са недоволни, но това е демокрацията.  Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи.

" С прискърбие гледах митинг за подкрепа на държавния глава и на премиера, вместо да сме заедно и да се прегърнем за общата цел. "Чуваме, че се готвят да запалят партийния дом. Когато всички вървяха нагоре, 12 години мъртво. Блато за България. Като гледах кои са се наредили до Радев.

Те бяха управляващи. Мая Манолова предложи Пеевски, Румен Петков беше вътрешен министър. Христов беше министър". "Какво се случи днес, ДПС се прегърна с Христо Иванов, а лоши бяха бургаския кмет и полицията. Митко Николов печели в Бургас 3 мандата с абсолютно мнозинство. Бургас стана един от най-красивите градове.

Нима ние сме продали базата на "Лукойл". Не по наше време се строяха тези сараи. За Алепу какво казах, че ще станат къщички за птички. Ами нима не пратихме веднага да разгонят багерите на Рилските езера", попита премиерът. "Не знам какво моите колеги вдясно щяха да говорят, ако България беше изгонена от банковия съюз, а Румъния и Хъвратия бяха влезли в чакалнята на еврозоната", обясни той.

"И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и "Тракия", да трошат и "Хемус" и "Марица"", каза още министър-председателят. Ето какво заяви още той в извънредното си обръщение: "За десет години сме изградили двойно повече, отколкото Тодор Живков магистрали. ГЕРБ е изградило колкото всичките премиери досега.

С пандемията бяхме давани за пример в Европа и се справихме най-добре, докато не започнаха да торпилират мерките една по една. Същите тези хора със щедрото финансиране на Божков тръгнаха да протестират.  Много моля тези, които не ни обичат, но са на протест, да го правят. Тук правя вметка - работодателските организации, синдикатите да си направят оценка какво искат да се случи в страната. Толкова усилия сме положили, нищо не ни задържа, освен отговорността, че ще счупят държавата, тези хора са доказали, че не могат да управляват.

Дойдат ли на власт, веднага спират еврофондовете.  Включих се само с молба, пазете се, не проливайте кръв, и едните, и другите, не се замеряйте, имаме ранен полицай, те също са хора, петима ранени всъщност. Как ги обиждахте сутринта? Те пазеха едно псевдо етническо напрежение. Казвам псевдо, защото на гърба на ГЕРБ си направиха две партийни мероприятия.

Пак казвам. Оставаме да управляваме, защото щетите ще са много големи. Моля ви, протестирайте колкото искате, но пазете полицаите, нищо друго не съм пожелал от вас. Надявам се на здравия разум. Няма да призова тези, които са гласували стотици хиляди за ГЕРБ, няма да извадим и агитките да излизат и да се държат по този начин.

Аз съм демократ, да влизаш със служебно правителство през задния вход да се саморазправяш, не е редно.  Страх ме е за това, което става с полицаите. Благодаря за всеки, който прояви разум, който си обича държавата." 
 


Още за: Борисов   ГЕРБ   оставка   Още от: Общество

Принтирай статия
24 коментара
12 Юли 2020 00:49 | Емигрант
Оценка:
6
 (
26
 гласа)

Герб си отива, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА.


12 Юли 2020 01:01 | ���. K������� ������
Оценка:
-10
 (
32
 гласа)

БРАВО БАТ БОЙКО!!!
ТИ СИ ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК, А НЕ МИЖИТУРКА КАТО радев!!!


12 Юли 2020 01:17 | Някой си
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

Герберска калинко, скоро си отиваш на село.


12 Юли 2020 01:20 | Анонимен
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

Добре е да си ходиш


12 Юли 2020 07:08 | ���
Оценка:
-12
 (
22
 гласа)

Никакво даване на властта. Браво Бойко.


12 Юли 2020 07:09 | мими
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

Никакво даване на властта. Браво Бойко.


12 Юли 2020 07:55 | При бай Ставри
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Държавата отдавна е счупена и най-голяма заслуга има Мутрата на снимката по-горе. Поделиха си я с другите бандити Сопола, Прасето и морските ТИМ-билдъри... България достигна най-ниското ниво на население от 40 г. насам по времето на Тиквата. “0” правосъдие, “0” бизнес среда, “0” образователна система... само сараѝ, къщи в БарЦелона, и чекмеджета с €.


12 Юли 2020 08:01 | Стефанов
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

"... а до обяд ми се струваше... " - цитат от Б. Б. Това Ви е проблема Господин премиер - че все ви се струва. Струва Ви се че българите живеем добре. Ама не е. Струва Ви се, че корупцията е другаде, а не при Вас. Но не е така. Струва Ви се, че сте незаменим. Не сте. Струва Ви се, че това дето се строи го правите Вие. Само режете лентички - който и да е друг премиер - щеше да се строи. Струва Ви се, че сме развита демокрация. Глупости на търкалета. Струва Ви се, че има разделение на властите. Да бе - вижте Гешев - абсолютен политик. Така, че вместо да Ви се струва е по добре да знаете истината за държавата, която управлявате, но не от прозорецана джипа и от ежедневните сводки на службите. Оттам не се вижда реалността, както бе при бившия Ви подохраняем - Т. Живков. Нищо лично, само проблеми които касаят България и българите, част от които съм.


12 Юли 2020 08:15 | Нагъл
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Нагъл по нагъл най нагъл нищо за парите в шкафчето, нищо за това че сме най бедната и корумпирана държава, нищо че смачка дребния и среден бизнес о Господи ела си пребери версиите


12 Юли 2020 08:52 | Гражданин 13
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Струма, вече 3 дни внимателно разглеждам сайта Ви дали ще отразите поне с една кратка новина протестите - и в Росенец, и в София. Ама ядец - не щете. Що бе? Пишете за оставката на Бойко, ама основанието за това не го пишете. За да бъдете новинарски сайт трябва да посочвате обективно новини, иначе ще бъдете просто жълт сайт.


12 Юли 2020 09:05 | ACAB
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Полицай кръв повръща, пари не връща!


12 Юли 2020 09:06 | до Гражданин
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Струма е медия под чехъл


12 Юли 2020 09:42 | Зарко
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Вижда се края на хунтата.


12 Юли 2020 10:42 | стратег от Мировяне
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Паднал или непаднал, изборите все ще са така или иначе след няколко месеца. Защо трябва да ги ядем жабетата. И да се сее омраза, сякаш у българина и без това е малко?


12 Юли 2020 12:01 | джоро
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

относно парите и шкафчето, питай радев! виж как се уплаши, като му взеха дрончето...


12 Юли 2020 12:13 | Бончо
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

То бива герберска наглост, ама щом твърдят, че и за парите и златото в шкафчето на цар тиква е виновен Радев.... нямам думи.


12 Юли 2020 12:18 | Филип
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

О С Т А В К А тикво.


12 Юли 2020 13:35 | Mitko
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Само за пари говориш АПАШ
НАРОДА ЗА КОЙТО УШКИМ МИЛЕЕШ БОЛЕДУВА И МИЗЕРУВА
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТВОЙТА КРАДЛИВОСТ.


12 Юли 2020 16:46 | 321
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Умри мръсна, предателска гад! Българоубиец!


12 Юли 2020 19:12 | 864
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Поклон пред софиянци. Винаги са били свободолюбиви. Благоевград спи за съжаление. Спомнете си КОЙ и с чия помощ съсипа тютюневия комбинат.


12 Юли 2020 19:43 | Оня
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Червените впрегнаха всички ресурси за да се докопат до властта. И ще успеят. Тогава всички вие тъпанари прости, много бързо ще си спомните до какво ни докараха комунистите. Защото този път ще е за последно. Ситуацията в момента не е нормална, но само почакайте Нинова и Доган да яхнат отново властта.... Прост народ, заслужаваме си съдбата.


12 Юли 2020 20:00 | До ония
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Генерал, бивш шеф на Гранична полиция твърди: Снощи Бойко Борисов избяга в Скопие с огромно количество пари! (Вярно ли


12 Юли 2020 20:53 | Калоян
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

До оня-всички без тъпунгерите- гербери искаме оставка и съд на Бойко, най вече демократично мислещите хора.


13 Юли 2020 08:58 | гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Застанал даже пред икона, най голямия грешник!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар