Премиерът Б. Борисов обяви: Започва масово тестване на населението в Банско

08 април 2020 08:20   5 коментара   6738 прочита


Разпоредил съм да започнат масирани тестове на Банско,това каза премиерът Бойко Борисов днес на редовния брифинг на Националния кризисен щаб ."Имаме данни за епидемиологичното разпространение в Банско, затова ще направим едно изследване, да се види там където по заведения и места са се срещали тези, които са заболели, да видим дали хората имат изграден имунитет", включи се на брифинга тази сутрин проф. Кантарджиев"

"Хората в Банско изстрадаха много, бяха под карантина 14 дни, но там беше огнище. С бързи тестове ще може да разберем колко от хората там са изградили в тази затворена общност имунитет" каза още премиерът и добави : "Българската индустрия произвежда в пъти по-качествени стоки, отколкото велики империи. Ние сме презапасили първата линия в нашите болници. Сега раздаваме за Бърза помощ и за останалите да има в резерв.   "Днес ще се направи за нашите братя в Северна Македония 100-на облекла, които да пратим на докторите, които са на първа линия.

Лесно е да кажеш "братя сме", но това си личи когато е трудно", каза той. Едните лекарства са отричани от професор Младенов, защото са много токсични и затова са били спрени преди години. Няма лекарство, което да лекува коронавирус, но от тези, които помагат, имаме максималното количество", заяви Борисов.  

"Работим много усилено по темата с лекарствата. Но хубавата българска поговорка да не казваш "хоп" преди да си скочил, е била винаги в основата на моите изказвания", каза Борисов.  Премиерът се похвали, че страната ни е успяла само за дни да промени индустрията си, за да снабди с най-необходимото медиците. 

Съобщено бе ,че   диагностицираните българи с коронавирус вече е 581.

П. Иванов 

 

5 коментара
08 Април 2020 09:24 | ��������РИКО
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Бойко, впрягай си въображението 1. 358 млрд. евро са много пари.. 100 облекла за мекедонците, всички в Банско да бъдат тествани- до тук добре. Ами останалите парички?! Ще се справиш ли само за два месеца да наместиш парите по всички джобове или ще се наложи да удължите карантина с още 1-2 месеца?


08 Април 2020 09:58 | �������� РИКО
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

"Няма лекарство, което да лекува коронавирус, но от тези, които помагат, имаме максимално количество"- заяви Борисов
"С бързи тестове ще може да разберем колко от хората там са изградили в тази затворена общност имунитет"- каза още премиерът
От тук какво разбрахме? Няма лекарство от коронавируса и той е смъртоносен (ако те хване и умираш) но има лекарства които помагат и с тестовете ще разберем колко хора имат вече изграден имунитет. - АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ!


08 Април 2020 10:33 | Www
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Проверете те ги тия всичките тама в малкия Wuhan.


08 Април 2020 22:08 | ���������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БРАВО


09 Април 2020 16:38 | Генералът:
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Няма да започне!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар