Прекратена е обществената поръчка за избор за „екултивация на общинското депо за отпадъци край Дупница

08 август 2020 07:22   2 коментара   3791 прочита


Прекратена е обществената поръчка за изборза „екултивация на общинското депо за отпадъци в местност Злево край Дупница, обявиха от общинската администрация. Решението е на кмета Методи Чимев. 

Експертите в общинска администрация са открили нарушение при откриването на процедурата и тя се спира. Прогнозната стойност на всички дейности по рекултивацията е около 7 милиона лева. Оферти и заявки за участие в процедурата се приемаха до 10 юли. Сметището в местността Злево е на площ около 200 декара. 

Сметонасипването е започнало преди 60 години върху терен с денивелация около 75 метра в границите му, със стръмни откоси, с височина над 60 метра. След затварянето му на 1 януари 2018 г. сметището се самозапалва често, особено при дъжд и в горещините. Живеещите в района – в ж. к. „Бистрица” и близкото с. Джерман, се оплакват, че постоянно е задимено. РИОСВ наложи глоби на Общината и за неправилна експлоатация - на сметището има претоварена площадка, която все още се използва,пише днес.бг . Според проекта за рекултивация след всички дейности районът ще бъде затревен, ще бъдат засадени 17 322 дървесно-храстова растителност, а мястото ще се превърне в гора.

БНР

 

2 коментара
08 Август 2020 14:06 | Варен макарон
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"Екултивация" нова дума ли е, коя изкуфяла кратуна я е измислила?


08 Август 2020 18:08 | ���. K������� ������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ДЕБИЛИИИИИ
ПИШЕ СЕ:
РЕКУЛТИВАЦИЯ!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар