Прекалиха! Синдикалистките Бонка Ичкова от КНСБ и Ирина Андонова от "Подкрепа" ни поканиха на пресконференция, озовахме се на махленска седянка

28 септември 2017 15:41   14 коментара   14375 прочита


Загубено време за репортерите ни се оказа насрочената за днес пресконференция на синдикалистката от КНСБ Благоевград - Бонка Ичкова и колежката и от КТ "Подкрепа" И. Андонова.

Очаквайки нови разкрития на г-жа Ичкова около проблемите в центъра за личностно и творческо развитие за деца в Благоевград и дебат ,около "сериозните" проблеми в центъра, създадени от "феодала", зам.кметът Христина Шопова, ние всъщност попаднахме на махленска седянка и караници около случващото се в центъра.

Дебатите бяха около писмото на Ичкова, което struma.com публикува без съкращения, независимо от неговия огромен обем от думи. Наред с това, което два дни анализираме от писмото на Ичкова, в което тя иска финансова и документална проверка на работата в центъра, днес чухме и, че домакинът на центъра получавал 800 лева заплата, която е по-висока от учителската.

Учител от НХГ ,присъстващ на седянката разкритикува остро Ичкова за твърденията и в писмото до институциите, за обявения от нея силно преувеличен брой на съкратените учители, които днес се оказа, че се едва 4, за крутите мерки и дискриминационно отношение на общинското ръководство към част от колектива.

И на финала разбрахме, че освен всички тези "факти", които се удавиха в канала на неистинността, се коментира злостно и личния живот на колеги на Ичкова, както и на други отговорни лица в Благоевград. Разбира се г-жа Ичкова отрече да е коментирала каквото и да било за "измислени герои" и "ниски топки".

В крайна сметка не разбрахме каква беше целта на тази седянка, след като три дни подред занимаваме читателите си с това ,че г-жа Ичкова е съкратена. Пак не успяхме да разбрем от чие име тя направи пресконференцията, къде бяха останалите синдикални членове, които да подкрепят двете синдикални лидерки и кой всъщност протестира, като служителите на центъра се отказаха от декларациите на Ичкова в писмото и до Бойко Борисов и куп инситутции?!

Хайде стига толкова! Учителката Бойка Ичкова е съкратена заради резултати от проверки, които установяват ,че няма деца в групата и ,заради това,че води 39 деца, а е отчела 2 платени такси, които общината въведе, за да упражнява контрол върху реалния брой на децата, посещаващи занимания в центъра в Благоевград.

Видяхме също и опит за бъдат въвлечени в тази истерия и хора, които не подозират за това и им се наложи с подписка да опровергават твърденията на Ичкова. Видяхме и докъде може да стигне човек в бранене на частните си интереси.

Приключваме казуса Бонка Ичкова - Христина Шопова разочаовани. Хъсът ни да се насладим да скандални разкрития и да установим феодализма на заместник-кмета Шопова бе попарен. Ичкова си позволи високопарни коментари около това, кой каква топка е -ниска или висока ,кой е измислен герой, и как комуникацията и с община Благоевград била унизителна, затова не докладвала за нарушенията в центъра по-рано, сиреч преди да бъде съкратена.

Изнесените факти се опровергават от ръководството на общината, 22 -ма учители, които с подписка заявиха, че казаното от г-жа Бонка Ичкова не отговаря на истината. Когато дори и колежката на Ичкова от КТ "Подкрепа" си мълчеше през цялото време, ние не можем да не заключим, че в битката срещу общината Ичкова май ще се окаже сама, бранейки съкращението си.

Петя Иванова
 

14 коментара
28 Септември 2017 16:20 | Ами,журналя,
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

айде си уплътнете полезно времето, та да направите най-накрая прелюбопитна и интересна статия като започнете интервюта с днешните видни демократи -капиталисти на държавна хранилка като кметът-д-р по не се знае какво, като Роса - жената, която от вс науки разбира :от точни до хуманитарни, та от химик, стана инженерка Вик, като Златанов -думащия ала селски, пък шеф на инсп по образование и т н като им зададете едно единствено въпросче: защо драпаха с кански усилия да се наредят на държ хранилка, а не си направиха фирмички, щом са такива страшни демократи-капиталисти днес?! Айде, почнете да работитие в интерес на хората, за да помогнете на някои да се освестят какви ги управляват!


28 Септември 2017 17:00 | Ичка Бонкова
Оценка:
-11
 (
27
 гласа)

Не е истина човек как може да се оплете в собствените си невежество, лакомия..... Не продължавай Бони, ставаш за ставаш за смях


28 Септември 2017 17:57 | бивш ученик
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

И двете, Христина и Бонка, са хвани едната та удари другата. Герб наблъска хора, които нямат представа от това, което вършат. Културата е амплоа на Шопова, колкото симфоничната музика за шопа. А другата другарка да беше влизала редовно в час, за да бъде наистина учителка на ниво, но тя по-често отсъства, а учебният процес, е да му мислят учениците.


28 Септември 2017 19:25 | Поли
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

Ей сега стана интересно. Щом и двата синдиката скочиха. Явно е преляла чашата на всички. Писнало им е на хората всички назначения да стават след обаждане на директорите на училищата. Било Шопова, било Златанов. Напълниха се училищата от неграмотни послушковци, некадърни учители, обслужващи женици на комплексарчето от РУО, сетвитьорки от масовите заведения. Хайде баста, съсипвате образованието в Благоевград.


28 Септември 2017 20:42 | Бони
Оценка:
-12
 (
22
 гласа)

Тази алкохолизирана дъртофелница за 5 минути слава и децата си ще продаде. Защо въобще някой се занимава с нея. То е ясно, цял живот е на хранилката, сега пак, родата ѝ не може да се вреди на някое топличко и сигурно държавно местенце и разлайваме кучетата, стари комунистически трикове. Вместо да си гледа чашката и да си казва наздраве с Антика, която ти е племенничка и близка родтсвеница на цайса, другия пияч на водка от вашата компания.... Лельо, вземи се у ръце и се скрии


28 Септември 2017 21:22 | Бончо/Бонке,
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

ком имат право да са на държ позиции, че те са ги създали, а не вие- бивши затв-ци, психари, озаптявани в лудници и зандани за безпл превъзпитание, очовечаване и лечение, мекеретата с гъвкави кръстове и мазна, миризлива кожица със способността й за смяна в зав от конюнктурата и в зав от егоистични пошли инт и изгоди, изпадналите им/ви женки, че мърсували с такива и /вие/чадата им/ви! Като сте такива страшни демократи -капиталисти що търчите да се наместите на държ хранилка, а не си направите фирмички, а нещастни, цо/ко нахален? Лично аз предпочитам такива като тебе в ковчег, поради из--ране на вс изпл през комунизма


28 Септември 2017 22:03 | доБони
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Че Шопова, колко пъти и до кога ще си продава сина? Ами футболистче, което се прави на нищо не разбрало и си носи тежките рога? За 7 години, колко пъти ги е продала и предала, а?


28 Септември 2017 22:10 | Бони
Оценка:
-16
 (
20
 гласа)

Срещу Шопова да тичаш, няма да я стигнеш. Интелигентна, красива, работеща. Пази си учителското столче и си трай


28 Септември 2017 22:13 | Крумчо ти
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Че Тинчето да не се е... е от 7 години? Тя го може от 12 годишна..... Помниш ли Тина зад блока и в гаража, как го..... Ах ти иииии същата си палавницаааа


29 Септември 2017 06:55 | баба
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Лелеее е е, културоведи да имат такъв изказ!


29 Септември 2017 08:44 | Милков
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Злобни, дребни душици, спрете се! На малкия пръст не може да й стъпите на Шопова. И внимание във форума не заслужавате


29 Септември 2017 11:18 | Крали Марко
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Бонке, сопри се бре.... За смях стана, че и неграмотно си написала писъмцето... Каква учителка си, никаква, и на времето не беше... Хратутница, нищо повече. Време беше да спреш, а племенничкта. ох племенничката, тя ще си намери къде и защо, както го е подкара целият град ще мине през нея или тя през него, "се тааааа


29 Септември 2017 11:31 | !!!
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Шопова сама си е написала че е "Интелигентна", защото няма друг, който да изтърси подобна смехория. За "красива" и особено "работеща", може би но в друго поприще.
Да римуваш - "вас" с "праз" и "жена" с "греда" е висша степен на интелигентност. Трябва да се изучава това "творчество" от училищата, за сега в Благоевград, а след време и в цялата страна.


02 Октомври 2017 09:55 | 666
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ПОЖАР
Христина премина през трупа на командира
качила се на върлина и запали бензина
потроши магазина и влезе в диар бекира
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар