РегистрацияЗабравена парола

Преизбраният Айдън Мохамед: С предмета религия училищата станаха джамии за децата ни


17 май 2011 00:20  88 коментара   22712 прочита

Главният мюфтия М. Хаджи и районният мюфтия А. Мохамед с най-възрастния делегат, 92-годишният И. Четалбашев
Главният мюфтия М. Хаджи и районният мюфтия А. Мохамед с най-възрастния делегат, 92-годишният И. Четалбашев


Главният мюфтия М. Хаджи и районният мюфтия А. Мохамед с най-възрастния делегат, 92-годишният И. Четалбашев

Местим мюфтийството в Благоевград


Айдън Мохамед е новият-стар мюфтия на Районното мюфтийство в област Благоевград. Вчера той бе преизбран с гласовете на 37 от 53-мата имами с право на глас от общините Якоруда, Белица, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча и Гоце Делчев на свикана от Главното мюфтийство областна мюсюлманска изборна конференция, която се проведе в Дома на културата в гр. Гоце Делчев. Две кандидатури за районен мюфтия се състезаваха на изборната мюсюлманска конференция в Гоце Делчев - досегашният Айдън Мохамед и имамът на село Долно Дряново Даут Маджир, за когото гласуваха 16 делегати.

Изборът на районен мюфтия бе наложен поради новата съдебна регистрация на Главно мюфтийство - София и новите съдебни регистрации на някои от районните мюфтийства, които бяха възстановени след отстраняването на Недим Генжев и признаването от съда на Мустафа Хаджи за законно избран на последната конференция главен мюфтия на мюсюлманите в България.

Депутатът от ДПС Муса Палев бе сред официалните гости на конференцията и поздрави делегатите от свое и от името на лидера на Движението за права и свободи Ахмед Доган. Главният мюфтия Мустафа Хаджи лично присъстваше на избора на Айдън Мохамед заедно с районния мюфтия на Пазарджик Абдула Сари. Заместник-кметът на община Гоце Делчев Мустафа Велиша, областният председател на ДПС Ведат Хюсеин, бизнесмени, кметове и съветници от шестте общини също бяха на мюсюлманската конференция в Гоце Делчев.

Пред всички старият-нов районен мюфтия Айдън Мохамед направи пространствен отчет на 12-годишната си дейност като духовен водач на мюсюлманите в Пиринско, като заяви, че истинско бижу представляват построените нови джамии в почти всяко мюсюлманско село, че е радостен от факта, че след демократичните процеси много младежи зад граница учат в мюсюлмански училища и се връщат, за да продължат да развиват духовността и вярата сред населението.

Като положителен факт Айдън Мохамед представи и преподаването на Корана в училище като свободно избираемо. Той каза: Обърканата система затваря в училищата децата по цял ден, лишава ги от майчина ласка. Ние влязохме в училищата с предмета "Религия", за нашите деца те станаха джамии, където научават най-полезните неща, които са им необходими в живота, а те са уважение, трудолюбие, изучават могъщата сила на вярата, за човешките ценности и др., заяви Айдън Мохамед.

Като най-ужасен период през 12-те години той посочи 2010 година, през която са правени обиски и показни акции на службите в домовете на имами, за да им лепнат обвинения, че са радикални ислямисти и проповядват различна от традиционната мюсюлманска религия. Днес ние можем да се поздравим, че първи в България се отървахме от агентите на ДС, които искаха да завладеят религията ни и да ни тласнат в съвсем друга нравствена и религиозна посока, заяви Айдън Мохамед.

Пред делегатите той призна и своята най-съкровена мечта, към която се е стремил през годините, а именно в региона да бъде построено мюсюлманско училище за имами.

По предложение на Айдън Мохамед Районното мюфтийство в гр. Гоце Делчев е преименувано в Районно мюфтийство - Благоевград и предстои преместване на седалището на мюсюлманската религиозна институция в областния център Благоевград.

Още за: А. Мохамед  мюфтия  конференция Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


88 коментара

17 май 2011 05:15 | еееебреееее
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

аве турска зган разеешава ли ви религията да носите мобилен телефон и ако е да то съ6тата ви вяра разрешава жените ви да бадат оплождани от БЪЛГАРИ:))) аман от то помакотурски краи


17 май 2011 07:56 | нов
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

вземети си фесовете и вън от християнския свят. но и нашето търпение има край. поругавате чрез религията си българския си произход и се правите на турци, а една турска дума не знаете.


17 май 2011 07:57 | родопей
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Омацан мюфтия, ти казваш, че първи сте се освободили от ДС, но нали тебе те направи мюфтия доносника от ДС-Манол Башев. Вземи Корана и кажи, че не е така бе говнян мюфтия.


17 май 2011 08:00 | гражданин
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Не ви щем мюфтийството в Благоевград. Плетете си кошничката, но сметките ще ви излязат криви. От години ДПС тихомълком заселва в града турци и помаци, миналата година спретнаха як ремонт на джамията в града, сега ще си местят мюфтийството. Мисля, че толерантността ни къмДПС и помако-турците вече започва да прилича на глупост .Само си представете, че най- вероятно ще озвучат джамията. По отношение на помако-турците политиката в България се лашка в двете крайности- от унизително отношение към тях (по време на смяната на имената) до пълна свободия- дори им разрешаваме да унижават нас.


17 май 2011 08:06 | ======
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

ееее добре ама едно говориш друго вършиш. как да няма радикален ислям? аз съм от село и в махалата имаше турски къщи. тези хора бяха толкова чисти. те се къпеха исе поддържаха с хубави дрехи и толкова бяха мирни и мъдри. Сега като гледам какви плашила ходят по улицата че страх ме хваща. Защо се хвалиш че ходят да учат почужбина ? Какводонесоха оттам? Мръсните и дълги бради ижантавото им облекло което не се знае с какъв произход е. Та вие сте опасни и за вашта религия защото е извратихте . Такива бради и такива облекла имат талибаните а не мюсулманите. Аз помня старите хора носеха само мустаци и нищо повече. Даже такива дрехи носеха само хожите както са и поповете. Всички други нормално облечени и много чисти. Вие с вашите арабски учения объркахте още повече тези хора. Но там са парите то се знае .Не джамии каквото ще да строите душите на тези хора са объркани. Ще дойде време когато вие сами едни на други ще се изпокарате защото се обвинявате кой от кой е по-голям мюсулманин.


17 май 2011 08:11 | Срам
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

Вижте само какви коментари и искате после да върви напред нашата страна. Никога няма да мръдне и метър напред .Ние сме си азиатци настанили се в европейските земи. Буклука на Европа .Бай -Ганьо прост тарикат си бил по времето на Ал. Константинов, прост и изпростял още по времето на ББ. За това сме тоалетната на Европа


17 май 2011 08:26 | ======
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

То се знае .Завзеха селата с джамии завзеха градовете сега вече и обласните градове. Иска му се на Айдънчо от Буковското дере да мине през града и оттам за Благоев град. Абе с една дума като кучетата припикават си територии навсякъде. В Сандански и Мелник и Петрич където изобщо е нямало поробини и там се заселват и там почват да строят джамии. Но това е с цел .Да завзимат целите южни райони и да стигнат до Албания. БСП създаде ДПС но им изпуснаха краищата. А сега оправяй се народе както знаеш. Но ми прави кеф като гледам как се докопват до властта взимат което им трябва и след това ритат. Това е било със всички правителства. Така ще стане и със сегашното защото и те се заиграха с тях. Те са мръсни предатели не го ли разбрахте бе най после. Заради тях толкова години тъпчем защото нямат ясна позиция накъде да вървят. Веднъж са за Европа друг път за ориента. А сега сложете ги де в ред. Вече е късно либе за китка както е казъл народа.


17 май 2011 08:43 | АХМАДИ НЕДЖАТ
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

научават се на неуважение, арогантност, коварство, мързел. изучават могъщата сила на ИЗМАМАТА. човешката ценност за тези КОМУНИСТИЧЕСКО-ИСЛЯМИСТКИ РАДИКАЛНИ ГАДОВЕ е табу, за пример давам джават абдулрахман и гюрсел исмаил от сатовча. какъв е АРСО МАНОВ, ами доган и т. н. и т. н. А ОТ ПОМАКА ПЛАМЕН ПОЮКОВ И, АЛЛАХ'' го е страх, още да говоря ли за човешките права който уж зачитате.


17 май 2011 08:57 | sss
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

смръдлива паплач, диваци живеещи в 15 век


17 май 2011 09:02 | буден българин
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Днес в Батак отбелязват 135 г. от баташкото клане през 1876г. Повече от 2000 българи са били изклани в църквата и в двора и от турците. Жените са били изнасилвани преди клането. Добре е да имаме памет за историята си. Не е нужно да отмъщаваме, но и не трябва да приспиваме бдителността си. Турците у нас живеят много по- добре от помаците, които на практика са българи. Но ДПС, чрез доста назадничавата мюсолманска религия, ги държи в някякво наркотично опианение и ги използва като кукли по време на избори. Европа вече е пропищяла от мюсолмани и ислямисти (точно защото е била през годините прекалено толерантна към тях). Да не забравяме, че в психологията им е да са потайни и задкулисни. Мисля, че доста са приспали бдителността ни през последните 20 години и отлично се възползват от това.


17 май 2011 10:28 | 007
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

До кой живее в 15 век, истина е че хората в чужбина са трудолюбиви, там за да получаваш няма друг начин, няма кражба на еврофондове от ДПС с подставени лица и обръчи, няма преекспониране на ислямистка символика от 15 век / бради, чаршафи, вой от минарета /, всичко това го има в други азиатски страни на които упорито искате да приличате но интересно не ходите да работите там, а при омразните ви "каури"защо???


17 май 2011 10:34 | БЪЛГАРКА
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

ТА НАЛИ ЗА ТОВА ИДЕ РЕЧ БЕ ПО ГОРЕ ПИШЕШЩ. НАС НИ БОЛИ ЧЕ НЯКОИ ИЗОСТАНАЛИ МАНИПОЛАТОРИ ВИ БЪРКАТ АКЪЛА. ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ СТЕ РАБОТНИ И ТРУДОЛЮБИВИ АМА ДА ИМАХТЕ И МАЛКО ПОВЕЧЕ АКЪЛ ДА НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАТЕ НА ВАЩЕ ГЛАШАТАИ ЦЕНА НЯМА ДА ИМАТЕ. НОООО ВСЕКИ САМ ИЗБИРА СЪДБАТА СИ


17 май 2011 10:37 | МАНОЛЧО
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

ТИ ЖИВЕЕШ В 15-ТИ ВЕК БЕ РЕЗАН ПОМАК. НИТО СИ ОТ ТУРЦИТЕ, НИТИ СИ ОТ БЪЛГАРИТЕ. ДАЖЕ НЕ ЗНАЕШ ДА ПИШЕШ НА БЪЛГАРСКИ, АМА СЕ ПРАВИШ НА ОТВОРКО. АЙДЕ СЕКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГОЙЛА!


17 май 2011 10:47 | ДА БЕ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Защо наистина не ходите при Ваще си да работите а при тези които така грозно ис такава мъст говорите. Защото там не пускат дори и малко инако мислещи. Там за една лека обида ще ви наврът на кол и с камъни ще Ви убият. А тука намерихте свобода и си разигравате коня. Идете там къде вървите по Европа. Кой европеец е утишъл в ония държави да прави атентати а тене се спряха . Колко народ погубиха. Каква е тази религия която убива хора? Защо не се запитате ? Защо прословутия Ви там Осама оставил писмо никой от неговите деца да не го последва. Значи може да праща чуждите на гибел да умират а неговите не. Каква заблуда само . Жал ми мног ми е жал за вас.


17 май 2011 11:24 | Пирин
Оценка:
-12
 (
20
 гласа)

Няма българи, има само боклуци с българско съзнание! !!!
Българите могат свободна да се наричат и тиквенеци, разлика няма да има.


17 май 2011 11:30 | АЛО РИО
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Айдън Мохамед си призна, че е направил училищата в чеч джамии. Какво чакате бе господа експерти ? Или ще пратите пак Любка Станева да замаже всичко. Ето човека ви го заяви публично не е нужно вие да откривате "топлата вода". Това как може да се случи без знанието на директорите ?


17 май 2011 11:44 | хахо
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Хич не ми идвайте тука резняци, стойте си където сте, тука не ви щем ЯСНО ЛИ Е!!!


17 май 2011 11:59 | blagoevgrad4anin
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Господа претърпяли сюнет стоите си там където сте за да не става по-лошо за вас. ПРОСТО ЗЛОУПОТРЕБЯВАТЕ С НАШАТА ДОБРИНА!


17 май 2011 12:01 | ВИКИ
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Опааа.. и в Благоевград ще пее мюезин и ще се молите по пет пъти на ден?! А джамия ще правят ли?


17 май 2011 12:04 | маке
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Тия у инспекторато ако знаят оти са там я че си режа оная работа.


17 май 2011 12:06 | мнение
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Дали в Благоевград да се установи регионалното мюфтийство е необходимо да се направи допитване (референдум) сред живеещите в града. Това е доста деликатен въпрос и управниците на Благоевград е добре да не вземат решение на своя глава. Напълно съм убеден, че благоевградчани няма да се съгласят с това. Има неща, които трябва да се съгласуват с живеещите- това е едно от тях!


17 май 2011 12:09 | 666
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Ако мюфтийството се установи в Благоевград, това ще е начало на немалко етнически конфликти. Дано не го разрешат управляващите.


17 май 2011 12:14 | ВИКИ
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Никой няма да ви пита, така, както в Сандански се настаняват турци и никой не ни пита искаме ли ги!!!!


17 май 2011 12:15 | айдън
Оценка:
-8
 (
22
 гласа)

Първо ще се сюнетисат жителите на Горна Джумая под звуците 100 зурни тогава ще направим 4 минарета и ще назначим Каймакам Ефенди на мюджелиса. Сутрин рано оджата ще събужда жителите на града, след обед няма да се работи, а ще се кланя Джумая намаз. Ще бъде прекрасно, ще видите.


17 май 2011 12:20 | аз
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Опитват се да разпалят религиозна и етническа война, затова ще се местят в Благоевград! Ако се допусне такова преместване ще стане гражданска война и ще се лее кръв, играят си с търпението на хората! Целия град требва да излезне на протест за да се спре тая глупост още преди да се реализира.


17 май 2011 12:25 | ох, ох, ох,
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Най напред да сюнетисат големците на града Паскалев, Смиленов, Хаджигаев и всички по стълбата надолу, които защитават радикалните ислямисти.


17 май 2011 12:28 | от мюфтийството
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

за главен мюезин на бл-д ще бъде назначен помака хаджи-агаев, а за негов първи заместник, депесарския директор на горското в сатовча и кандидат за кмет ХАЛИЛ поюков от ДПС-ГЕРБ-АТАКА. честито.


17 май 2011 12:30 | чакайте
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Ами то тогава и в ЮЗУ трябва да дойде сюннетчия и да се въведе коран курс


17 май 2011 12:36 | ???????
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

И в американския също...


17 май 2011 12:46 | недим генджев
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

моето мнение е че, фесът и бялото фередже ще утиват най много на ХАДЖИ-АГАЙ ТЕМЕРУТ-ОГЛУ.


17 май 2011 12:49 | НИЕ
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

То какво излиза, че те си действат под носа на властите на полицията и никой не взема мерки. Събудете се бе хора тука вече не се говори за търпимост както беше преди а за нещо много опасно и нещо много мащабно. Не виждате ли че този АЙДЪН ли какъв ли е там е опасен за цялото общество. И ЗА ХРИСТИЯНИ И ЗА МЮСУЛМАНИ. На него му плащат много добре и той еспособен да направи и етническа война, защото не знае докъде да спре. ПРАВА ПРАВА НО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИМА И ЗАКОНИ. Аз не помня те някога да са бели без права. Напротив винаги сабили в кацата с меда и по комунизма и сега .


17 май 2011 12:54 | До Ивайло Златанов
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Г-н Златанов, Вашият експерт Любка Станева констатира, че в училищата няма ислямизъм, а районния Мюфтия заяви точно обратното, че е превърнал светските български училища в ДЖАМИИ. Г-н Златанов, да сте чували нещо за просветна борба на българите през възраждането ? Каак така вековната борба на българите за самостоятелна просвета сега се продава на безценица. И какъв историк може да бъде този експерт? Има решение вие го знаете.


17 май 2011 13:05 | Ферман на мюфтията
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

До жителите на Горна Джумая, Сутрин задължително да се става с бисминиляхи рахмани раим, докато дойде сюнетчията от Одрин.


17 май 2011 13:06 | ???????????
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ХАЙДЕ УЧИТЕЛИ, СЪБУДЕТЕ СЕ..... НЕ МИСЛЕТЕ ПО КОЛКО ПАРИ ДА ВЗИМАТЕ НА ЧАСТНИ УРОЦИ ПО АНГЛИЙСКИ-НАПРИМЕР!!!


17 май 2011 13:12 | ЮЗУ
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Какъв английски ? Тук се продава България ти за английски говориш. Браво на Сидеров, че ще ни отърве от тоя американски предател и мошенник Джамал Уорла.


17 май 2011 13:15 | ???????????
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

А СИДЕРОВ ЩЕ ВИ СПАСИ ЛИ ОТ МАСОВОТО ОБРЯЗВАНЕ И МЮФТИЙСТВОТО????


17 май 2011 13:22 | Боко
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

До "Пирин"
Не мърси с ника си името на тази Велика планина !Хващай си пътя за Анадола и върви на майната си, там от където си дошъл, защото търпението ни не е безкрайно!!


17 май 2011 13:48 | хахо
Оценка:
3
 (
11
 гласа)17 май 2011 13:56 | Златанов
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

И да ревем и да плачем всички в България сме деца на турците .500 години те са произвеждали нови българи. Ето това сме ние българи създадени от турци, може би за това сме толкова злобни. Нека несе срамуваме от дедите си


17 май 2011 13:58 | Пирин
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Боко. Сливо кюстендилско, ти да си седеш в расадника и да мълчиш. ЯСНО


17 май 2011 14:02 | сс
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Малко ви беше възродителния процес, Тоше требваше всички да ве изсели от майка България! Ше ве изринем ей изродии!


17 май 2011 14:03 | Пирин
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Боко, се е домъгнал на Балкана от азиатските степи. :)))))


17 май 2011 14:03 | Уважение
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Ще се появим .Където е текло пак ще тече, където сме били пак ще сме .Горна Джумая -град на помаците за там сме се запатили с мир .А вие с вашата вандалска култура какво ще ни покажете.


17 май 2011 14:07 | до хахо
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ей хахо, помаците нямат нищо общо с тая секта на снимката. Големците в Благоевград я подкрепят. Ние сме неделима част от българската нация и хиляди пъти сме го заявили.


17 май 2011 14:12 | ???????????
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, А НЕ НАЦИЯ- НАЦИЯ СА АМЕРИКАНЦИТЕ, ЗАЩОТО СА СБИРЩИНА


17 май 2011 14:20 | Объркани балкански хора
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Коя турско -българската нация ли имаш предвид. Вие сте си 100% турци даже бетере -бетер от тях . Само, че се срамувате да си го признаете на глас.
Вашата българска история нее създадена по исторически данни а на основата на художествената измислица. Вижте само" Под игото", " Записки по българските възстания " и още много други художествени произведения допринесли за съставянето на българската измислена история.


17 май 2011 14:20 | до сс
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Приятелю, лично експертът по история в РИО Благоевград Любка Станева, констатира, че няма ислямизъм в училищата, с което продаде не само училището, но и нац. интереси. Какво са виновни помаците ? Виж какво казва Айдън " НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ УЧИЛИЩАТА В ДЖАМИИ" Значи констативните протоколи на Станева са за кошчето. Значи тя е излъгала цялата нация.


17 май 2011 14:26 | Боко
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

До т. нар. "Пирин"
А, бе НЕЩАСТНИК!!! Когато ние сме имали държава, твоите предци са скачали по клоните и са яли шишарки бе, неандерталец!... И между другото.. Върни се в първи клас и понаучи българска граматика, пък тогава се упражнявай да пишеш по форумите! Ако пък си син на Великия Александър, ...тогава си плод на пиянска чикия и болен мозък


17 май 2011 14:33 | истината
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Директори, Мюфтии, Експерти всичко е мафия. Делигираните бюджети в училищата са в ръцете на ислямистите. Нещата са отишли твърде далеч. Използват се държавни пари за религиозна пропаганда, семинари, вкарване в правата вяра джихад и др.


17 май 2011 14:37 | СМИЛЕНОВ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

проекта мюфтийство бл-д е финансиран от БИЗНЕСМЕНА, кмета'' пардон кмета, бизнесмена, абе какви ги говоря, хептен се обърках . искам да кажа кмета на плетена агент, ленко''който има шофйорска книжка и управлява милионите на бизнесмена, директора на горското в сатовча'' алилата поюква. абе пак нещо се омотах, директор ли е бизнесмен ли е


17 май 2011 14:40 | До Боко
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ти пък като си учил български да неби да го знаеш перфект .Когато моите деди са били тук на Балканите, твоите деди са гонили конските мухи на кобилите .Моите деди никога неса имали опашка за знаме като твоите . Добре, че, гърците ви дадоха култура и език иначе щеше да си пасете кобилите по степите и да си говорите турски като братята ви от Татарстан .[БАЛХАРИЯ]


17 май 2011 14:40 | Пешо
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Българската нация е продукт на нискокачествения остатък на всички етноси и народности на Балканския полуостров. Всеки етност и народност възпроизвежда определен процент боклук който граветирал и създал българския (днешния български) Разбира се да е нация на Готи, Траки, Прабългари, Кумани, Славяни, Македонци, Гърци и що ли не ...но само боклука от тези етноси.
За време на 18 и 19 век около 2 000 000 християни преки наследници на ромейската и византийска култура имигрират във Влашко, 300 000 славянофили имигрират в Сърбия, 500 000 в Русия. Гагаузите напускат България . 500 000 Гърци по един или друг начин са прокудени от България. Над 2 000 000турки са пренудени да търсят Турция за своя родина. В последните 20 години над 1 000 000 български граждани напускат завинаги България..... Така за 200 години етническо почистване в България ..... ОСТАНАХА САМО БОКЛУЦИТЕ !!!!


17 май 2011 14:47 | боро лъжата
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Браво Хаджигаев, само така моцеш да накараш Джемаатя да гласува за Герб и да спечелите изборите. Хитър си ти Андрешко. Лошото е че има още останали българи в тая област, ааа вие ще ги изселите и готово няма кой да ви пречи. Ашколсун, слагай феса и напред.


17 май 2011 14:57 | Боко
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

До т. нар. "Пирин"
Разбира се, че не са имали конска опашка за знаме. Слагали са я на капите си. А за знаме им е служил конски


17 май 2011 14:57 | ???????????
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Крайно време е да извадите автоматите Калашников- те ще оправят нещата.


17 май 2011 15:00 | БЪЛГАРКА !!!
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Ти бе мелез изкривен какво търсиш майка си тука при БЪЛГАРИТЕ? Я марш веднага в турция, ама нааааа и там не ве искат, а уж исповядвате тяхната религия. Вие сте катъри долни без корени!


17 май 2011 15:25 | 123
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Лошо много лошо от всичко прочетено до тук ми стана ясно едно че наистина ние нямаме държава след като разни пълни с мухи глави ни уверяват че те са били от по-напред тук на тази земя тогава за какво говорим? какво се учи в училище къде спи тази корунпирана държава? значи те си имат тайни планове и лека по лека си ги изпълняват ание българите седим и дори ги подкрепяме. е ако това не е предателство здраве му кажи. до там ли я докарахте бе управници ?защо другите държави се справиха с този проблем и то толкова бързо ави еги оставихте на течението2те ни сменят историята не ви ли е срам ?да казват че гърци ни са дали това други онова а къде са кирил и методи? на какъв език и те говорят? нима на турски? на колко народи около България е тази азбука ? КАКВО СТАВА ТУК АЗ НЕ МОГА ДА ГО ПРОУМЕЯ СЛЯПИ ЛИ СТЕ БЕ ХОРА? ТА ТЕ СЕ ВЪОРЪЖАВАТ И НИКОЙ НЕ ВЗЕМА МЕРКИ. ТУКА ТРЯБВА ТВЪРДА РЪКА РЕШЕТЕ ГО ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ АКО НЕ ЗНАЕТЕ ВИЖТЕ ДРУГИТЕ СТРАНИ КАКВО НАПРАВИХА ЕДНА ГЪРЦИЯ ДОРИ


17 май 2011 15:27 | ???????
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Та, когато се надупят да се молят-огън по неверниците-поне пет пъти на ден-ето ти етническо прочистване и чиста България!!!!!


17 май 2011 15:29 | ЕДИН БЪЛГАРИН
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Четох всички коментари и дори не съм предполагал, че българите сме толкова прости и не толерантни. Оставете ги хората да си практикуват религията спокойно. В края на краищата Исляма е религията на бъдещето, колкото и да не ни се иска това. Ако искате ме наречете предател, че съм писал тоя коментар, но това е положението...


17 май 2011 15:43 | Ку
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Много коментари за талибани - камилари!!!


17 май 2011 15:48 | ДО ПЕШО
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Много си прав човече тук в България остана само боклука и то какъв тъп боклук без култура без родина която да мисли за него и без права на собсвения си народ. Като казват те че са по напред от българите тук по тези земи тогава излиза че българите са ги заробили и насила са ги накарали да говорят български. Аз нещо се обърках .Значи не турско робство а българско е било. Браво я да видим тогава кой ни е лъгал толкова векове идали ако е било така Турция щеше да мълчи и нямаше да си вземе земите? Я да видим колко български църкви има там? Че защо бе българи не си вземите земите от Русия след като някои турски историци ни пращат там? Ама това е било някога а не сега товаси е билоза онези времена ане както вие сега драги ми турски мекерета се опитвате да ни внушите че нямаме родина. Вие нямате не ние. Вие сте дошли от горно нанадолнище.


17 май 2011 16:04 | до ЕДИН БЪЛГАРИН
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

иНТЕРЕСНО КАКВО ЛИ ЩЕ КАЖАТ РЕВНОСТНИТЕ КАТОЛИЦИ, ЧЕ ИСЛЯМЪТ Е РЕЛИГИЯТА НА БЪДЕЩЕТО- АМИ ПАПАТА, ЩЕ ГО РАЗПАПИМ ЛИ?


17 май 2011 16:14 | до ЕДИН БЪЛГАРИН
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Не знам защо но по горния коментар ми намирисва на ''един турчин'', а не на ''един българин''. СТРАХЛИВЕЦ, КОЙТО СЕ Е НАПИСАЛ ПОД ФАЛШИВ НИК! АКО ИСКАШ СЕ СЪРДИ НО ТИ СИ БОЛЕН ТА БОЛЕН. ЩОМ ГОВОРИШ ЗА ИСЛЯМА ЗНАЧИ СИ С ПРОМИТ И МАНИПОЛИРАН БОЛЕН МОЗЪК!


17 май 2011 16:15 | 123
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

ХА ХА този там на снимката редовен ли е защо не иди да се прегледа. Как така ще прави училище за имами? Т а навсякъде по джамиите си има имами. Да не би да мисли за бъдещето защото както са тръгнали в училищата джамии утре сигурно ще сложат в църквите ходжи. Защо пък не като им позволяват добре дошло за тях. Иначе какво ще ги прави толкова имами? А аз се питам за да открие такова училище кой ще им даде разрешение? Абе не виждате ли че този става много опасен защо си затваряте очите? Вижте на какво превърнаха и тяхната религия изкривиха я от всякъде. Ходят като прошляци урангутани и тем подобни. Това го няма в исляма. Итози там айдън майдън трябва вие сами да го линчувате защото ви изкривява вярата. Нищопротив всеки има право на избор на религия но на такава каято учи на добро и на уважение. Той е тръгнал като някой укупатор да се цели нявсякъде и във всичко а вие отстрани му се радвайте. Ами ако не дай си боже се стигне до размирици --защото той натам ви води.


17 май 2011 17:28 | манор парк ЛОНДОН
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

УЖАСНИ коментари, на ниско ниво, ТОНИ БЛЕАР е казал,; няма по съвършенна книга от КОРАНА, която съм чел; исляма е СВЕТОВНО призната и УВАЖАВАНА религия, с изключение на тези, които се страхуват от нея ИСТИНАТА. В БГ-ТО, християни и мюсюлмани са комшии, и си споделят неволите, кому е нужна тази злоба исписана тук . ТУК В ЛОНДОН на 15 мин. път от КРАЛСКИЯ ДВОРЕЦ се чете ИЗАН от един от наи красивите минарета и мюсюлмански центрве. ТАКА, ЧЕ НАРОДЕ успокои се и се МОЛИ ЗА ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ.....


17 май 2011 19:40 | Taliban
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Айдън е дежурен политически районен мюфтия в неврокопския район. Некомпетентен, сребролюбец, един от десетките завършили духовни училища, родени в Рибново. Жалко. Жалко за това че този господин който парадира с чалмата си, жалко за това че младите хора в Рибново бегат на ЗАПАД, да се заробват. Такива като него одат чат- пат в Саудитска Арабия или Турция, за да осребрят бутафорната им мисия за разпространение на Исляма. - Айдън, кажи дали поне един немюсюлманин в Неврокопско е приел исляма през твоето султанство там? - Айдън ти сляп ли си, та не можеш да видиш колко помаци станаха евангелисти, колко станаха ортодокси? На практика ти с некомпетентноста ти и бездействието, Вие помагате за християнизиране на района. Помаците ще те запомним като мюфтия на мрака. Защото ти нямаш нито една успешна мисия, освен парвенющината ти по разни конференций със ДС политиците от ДПС.


17 май 2011 20:36 | до айдън
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

лицемер нещастен, това ли ти е правата религия, да лъжеш като циганин. я кажи голямата главяка алиосман, АРСО'' манов, имамов'' дали е от ДС или не???? и чий го търсиш ти та си приятел с него. цялото ръководство на дпс в софия и по места са от ДС преки участници във гнусния възродителен процес, ние мюсюлманите от АНКЛАВА сатовча се разграничаваме от бандити като вас


17 май 2011 20:45 | нов
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Прокуратурата в бл-д да се самозезира, относно изявлението на мюфтията, че направил училищата-джамий. КАКВО ЧАКА ОЩЕ ДА СТАНЕ ?!тОЗИ МЮФТИЯ И СПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ДА БЪДАТ ПРЕДАДЕНИ НА СЪД!!!


18 май 2011 00:02 | хе хе хе
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НАЙ ПОСЛЕ СИ ПРИЗНАХТЕ ЧЕ МЮСУЛМАНСКАТА РЕЛИГИЯ Е ПОСЛЕДНА. НАЛИ УЖ БЯХТЕ ПЪРВИ ПО ТИЯ ЗЕМИ СЕГА КАКВО ИЗЛИЗА ЧЕ ВИЕ НЕЗНАЕТЕ КАКВО ПИШЕТЕ. А СЛУЧАЙНО ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ТЯ Е ПИСАНА МНОГО ПО- КЪСНО ОТ БИБЛИЯТА? ДА СТЕ ЧЕЛИ ЧЕ АПОСТОЛИТЕ СА ПРОПОВЯДВАЛИ ТУК ПО НАЩЕ АМА ТОЧНО ПО НАЩЕ ЗЕМИ. АКО ВИЕ СТЕ БИЛИ ТУК КАК ТАКА СТЕ ДАЛИ НА АПОСТОЛИТЕ ДА ПРОПОВЯДВАТ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ. МАЙ НЕЩО МНОГО ЛЪЖИ ВИ СА НАГОВОРИЛИ И ВИ СА НАПЪЛНИЛИ ГЛАВИТЕ С ИЗМИСЛИЦИ. КАКТО НИЕ УВАЖАВАМЕ ВАЩА РЕЛИГИЯ ТАКА И ВИЕ УВАЖАВАЙТЕ НАЩА И НЕ СЕ БЪРКАЙТЕ В ДЪРЖАВАТА КОЯТО ДАЖЕ ИНЕЯ СЕ МЪЧИТЕ ДА ПРИСВОИТЕ.


18 май 2011 00:33 | ЕЕЕ Лорде
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ПОМАЦИТЕ СА 300 000 души бе човече ти не си никакъв помак.


18 май 2011 00:40 | До лорда на помаците
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ти си или Пламен Поюков или Титю Мандев. Двамата Плондери агенти на ДС.


18 май 2011 00:46 | До ДС и фалшлорда на пом
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Имам чувството че лорда на помаците и неговото обкръжение стоят зад цялата бъркотия около тия хора. Лорде, Помаците са най чистите българи, кажи го на МЕДИ ДОГАНОВ, твоя кумир.


18 май 2011 00:51 | Помак
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Братя българи, не виждате ли, че ни разиграват някакви си разкрити агенти на ДС. Тези хора объркаха цялата държава. Всички знаем вече какво е ДПС, само те не знаят че сме ги разкрили.


18 май 2011 00:57 | вай
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Отклонихте се от темата. Какво ще правим с Айдън Мохамед ако дойе в Благоевград?


18 май 2011 01:06 | ох ох ох.
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Във всички училища в Благоевград да се изучава Корана, учениците да ходят завити и да се кланя задължително. Тогава РИО и Любка ще разберат за какво става дума. Момчетата задължително да са обрязани.


18 май 2011 01:39 | ЛМ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)18 май 2011 09:45 | Боко
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Лелее-е-е! Цяла нощ разни рязани депесари, измекяри и македонисти не са спали, и са щракали минуси! Споко бе юнаци, споко бе!! Ще си строшите клавиатурите и ще се наложи да спите върху мотиките! Знайте обаче едно- Пътя за Благоевград минава през Анадола, стягайте бохчите!


18 май 2011 18:38 | 5222
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Чудя се защо лаете какво е казал мюфтията. Та това не е негово решение да се изучава религия в училищата. Това е р ешение на парламента. Двете основни религии вРБългария се изучават в училище като свободно избираем предмет. Какво следва че изучаването на библията е добро нещо, а изучаването на корана лошо. Как така. Ами мисля че да се отрича една религия на хиляди години е меко казано ограничен мироглед-по точно простащина, отричане на религия която изповядват огромна част от човечеството да се казва че тези които са духовни лица да бъдат съдени и вкарани в затвора, показва че тези кито пишат нищо не разбират или не искат да разберат. Може би всичко си е както трябва. От както аз съм почнал да следя тези неща няма разминаване. Това си е държавна политика. Отричане на всичко което не е християнско. Фалшифициране на факти. Плащане за да се пишат измислени книги, като т. н. време разделно, пиша го с малка защото нищо не струва, светът не вярва на такива измишльотини, това е за вътрешна уп


18 май 2011 18:59 | 5222
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Създаване на телевизии като тв СКАТ които бълват помия всеки ден по граждани които си изкарват насъщния с много труд, само затова че имат друга религия, няма да доведе до нищо хубаво. Примери колкото щете. От тук и взаимоотношенията които се създават между етносите, виждате какви са. Така държава не се обединява. По този сбъркан път напреък няма. Всички сме равни ама някои са по равни. Докато не се изкорени тази омраза и всички бъдат равнопоставени ще тъпчем на едно място.


18 май 2011 19:17 | хо хо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Господин Златанов, поръчковата инспекторка Люба Станева е заплаха за националния въпрос, тя е една корумпирана и нагла псевдоспециалистка! Махнете я, заедно с нея и останалите МИШОЦИ В РИО, хората на ОСМАН СОКОЛУГЛУ И ВЕДАТ ХЮСЕИН! Почистете училищата от ИСЛЯМИСТИТЕ ДИРЕКТОРИ, които насаждат ненавист към българите и България! НОРМАЛНО ЛИ Е ШКОЛСКИ ШЕФ ДА ОСТАВЯ СВОБОДЕН ОТ ЧАСОВЕ ПЕТЪКА ЗА УЧИТЕЛИТЕ ДА ХОДЯТ НА ДЖАМИЯ? СМЕШНО И СТРАШНО ЗА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ!


18 май 2011 19:20 | 5222
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Живота е много кратък и не си струва да го изживеем в никому не нужни битки. Човек се ражда без нищо и си отива от този свят пак без нищо. Под слънцето има място за всички. Толкова ли е трудно да живеем без излишно напрежение. Успокойте се религията е създадена за успокоение а не за да си разваляме ежедневието. Дали името еГоспод, Аллах, Кришна или друго няма значение, учи на добро, всевишния е един за всички.


18 май 2011 23:29 | До 5222
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Съгласни сме стеб приятелю, но това е преди всичко училище и да се пълнят главите на децата с неща които не им влизат в работа е престъпление. Има достатъчно предмети за изучаване от които всяко дете може да се издигне. Когато учителите са на ниво и децата вървят добре. Няма смисъл да залагаме на нещо което всеки родител го обяснява по 1000 пъти в къщи. Има си религиозни училища и който родител желае може да си изпрати детето там, нашето българско училище е светско и в него учат много етноси, но с една цел.


19 май 2011 00:14 | Зигмунд Фройд
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Религията е начин за манипулация на простите хора и тълпата днес, а вярата нещо свято! Вярата в доброто е най голямата религия днес. Добрия човек е вярващ, независимо в коя религия се намира. Стига сте се противопоставяли един друг.


19 май 2011 00:25 | ха ха
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Поръчали сме 20 000 феса от Стамбола белкем стигнат за БЛ-град. Жените като гледам ще ги завие с фереджета Любка и няма да има проблем. Сокола отдавна го резаха и няма страшно не боли много, не се страхувайте. Всичко е подготвено.


19 май 2011 07:07 | до 5222
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

прав си човече, но ако можеш това го набий в главите на безочливите помашки мръсни комунистическо-депесарски алчни изроди МУСТАФА АРНАУДОВ, ДОНОСНИК-ЛЕНКО'' И АЛИЛ ПОЮКОВ, ПЛОНДЕРА'' крадци, убийци, хиени, лъжци, арогантни ненаситни копелета който могат да НАЛАПАТ целия свят и пак няма да се наядат мамицата им мръсна. това което си писал на тях го повтори хиляди пъти на езика на всички религий, дано те разберат.


19 май 2011 10:54 | JLD;L
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Брандо, рано си се разписал, пак си забравил ХАЧЕТАТА! Луд умора няма!


19 май 2011 22:15 | сс
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Станева, с падналия задник е престъпница и тя е за съд за измяна на Републиката! Държавната измяна е нейно хоби!


20 май 2011 00:27 | тошо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нали уж Станева е историчка. На това ли са я учили, аааа пардон, парите забравихме. ЕЕЕ хора това е България за ужас на младите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.