Предвижда се увеличение на цената на хляба с 25%

14 май 2022 11:42   1 коментар   2800 прочита


Възможно е да има увеличение на цената на хляба с 25%.Това прогнозира пред NOVA зам.-министърът на земеделието и храните Иван Христанов. “Нашата работа е да направим така, че цената на кризата да не е твърде висока за българина”, допълни той. По думите му тази година се очаква по-добра реколта на пшеница, царевица и череша от миналогодишната.

„Каква точно, обаче, ще бъде цената на хляба, зависи от политиката на правителството в следващите месеци, както и от това какъв ще бъде натискът от страна на пазара”, коментира още той. Според него е възможно да има поскъпване и на цените на плодовете и зеленчуците, но не се очаква то да е драстично. „На пазара се създава доста шум. По Великден и Гергьовден имаше истерия за вносно агнешко.

Всъщност имаше много малко внос и българските производители успяха да реализират продажби”, посочи зам.-министърът на земеделието и храните. Той съобщи, че в момента по-голямата част от плодовете и зеленчуците на пазара са внос. „Наблюдаваме вноса постоянно.

От средата на март вече имаме нормализиране на цените на основните зеленчуци – домати, краставици, зеле. В определени седмици дори цените са по-ниски от миналата година по това време. Това обаче повдига въпроса защо на щанда те са на цените от февруари”, каза Иван Христанов.


Още за: цена   хляб   пари   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
15 Май 2022 20:04 | човек
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Браво на Промяната, да ни е честито, пак гласувайте за тях
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар