Председателят на сдружение "Съзнание" Хр. Спасова връчи на омбудсмана Зл. Ризова нота с апел срещу насилието

18 април 2024 19:04   6 коментара   11470 прочита


В първия работен ден на Омбудсмана на Благоевград Злата Ризова се проведе и първото събитие, както за нея, така и за наскоро учредeното софийно сдружение “Съзнание“, с председател Христина Спасова, предаде репортер на Struma.com.

От името на сдружение "Съзнание" на новоизбрания омбудсман беше връчена нота с апел, насочен срещу насилието. Спасова поиска съдействие от омбудсмана за реализиране на социален експеримент, имащ за цел да промени атмосферата на обществената среда, чрез промяна в нагласите за общуване.

Чрез Злата Ризова, в качеството й на независимо длъжностно лице, на което са възложени функции да контролира спазването на законните права и интереси на гражданите, и чийто глас се чува и уважава от институциите, от сдружението оправят Апел към служителите на Обществената администрация - Благоевград Областна администрация и Общински съвет, да се опитат да контролират общуването си на работното място, избягвайки всяка форма на насилие - вербална, ментална, физическа, както с гражданите, така и помежду си. 

"Надеждата за резултатите от експеримента е за постигане на спокойна, благоприятна и положителна работна среда, която да вдъхнови служителите да запазят, поддържат и развиват такава атмосфера и извън работното си място. Апелът за този социален експеримент, акцентиращ върху формирането на среда без насилие, ще бъде проведен в рамките нa 40 дни. След изтичане на този период Сдружението поема ангажимент за провеждане на мониторинг, съпроводен с обобщаване на данни и оповестяване на резултати. ", каза Христина Спасова. 

Злата Ризова благодари за доверието и увери представителите на сдружението, че адмирира подобен апел и социален експеримент и ще разпространи тази нота не само до изброените три институции, а до всички институии. 

Омбудсманът изрази надежда, че подобен експеримент би могъл да окаже положително въздействие върху комуникациите между гражданите и институциите и да спомогне за намаляване на напрежението и формирането на среда на взаимно уважение и доверие, така че гражданите да бъдат удовлетворени от комуникациите си с работещите в обществените институции и да не страдат от тромава и "бездушна" бюрократична система. 

Грета Георгиева 


Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
18 Април 2024 19:31 | Влиза
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Христина, която беше феодал и груба ако няма полза от човек, била против насилието. Верно ли? Чакам блокиране на коментарите.


18 Април 2024 19:42 | Дядовия
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Тасков, защо не е до Злата


18 Април 2024 20:07 | Джумаята
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Не я гледайте Христина, тя си е добре. Срещу нея да тичате, няма да я стигнете!


18 Април 2024 20:31 | teri
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Много е сладка тая ризова и тия очила и отиват


18 Април 2024 20:43 | реален
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Ха ха ха и каква е Христинка....


18 Април 2024 21:48 | Браво
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Методи, Абе вземи се в ръце бе човече ! Хихи и Злата ли ще оправят нещата.?