Предимството да си работил в администрацията! Депутатът от Банско А. Мацурев представи значим доклад за Закона за опазване на околната среда, с важни промени за бизнеса

28 юли 2018 12:18   6 коментара   7480 прочита


Бившият зам. кмет на Банско, сега депутат Александър Мацурев представи значим доклад пред парламента вчера По време на пленарно заседание, народният представител от ПП ГEРБ, Мацурев представи доклад за Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.

Законопроектът има за цел облекчаване на административната тежест за гражданите и бизнеса чрез намаляване броя на изискваните от заявителите документи, опростяване на процеса за взаимодействие между администрациите и изискване на документи по служебен път, намаляване на срокове по процедури. Чрез промените се създават оптимални условия за инвеститорите, като същевременно се запазват законовите изисквания, гарантиращи ефективен контрол.

С предложенията се урежда възможността за обединена процедура, когато е налице инвестиционно предложение, което подлежи на задължителна ОВОС, комплексно разрешително и/или доклад за безопасност в случаите, когато едно предприятие е с висок рисков потенциал. Процедурата е опционална и се провежда по искане на възложителя, се казва в доклада.

П. Попов

6 коментара
28 Юли 2018 15:04 | Petri4
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Нашата путка динев кога ще излезе да говори за петрич


28 Юли 2018 22:34 | коки
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вашата п... а Динев никога няма да говори за Петрич, както и няма да ви върне спортната база


29 Юли 2018 00:24 | Избирател
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

"Вашата п... а Динев", е по-добре да не говори нищо, за да не се излага. А това, че Мацурев "говори" - не означава НИЩО. Това му е написано от друг, а той само го срича. Банскалии знаят колко му е капацитета и колко му са стажа и образованието. А това, че стана "депутат"-го знаят всички. Показателно е, че само на него му блокират коментарите!


29 Юли 2018 07:21 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Развитието на Банско е държавен приоритет, не подкрепен с местна коректност. Как това ще се прикрие с преиграване по медиите не е мой проблем.


29 Юли 2018 10:12 | Мария Млъзева
Оценка:
-8
 (
8
 гласа)

Браво, Г-н Мацурев! Много се радваме с мъже ми, че имаме един истински човек за Народен представил от нашата област. Винаги помага на хората и се грижи за развитието на региона ни.
По - горе пишещите не им отива да хулят момчетата, не ги познават, но винаги ще има мишки пишещи по форуми, зад чужди имена.


29 Юли 2018 14:41 | Мацурев
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Марче, къде да ти пратя 100 кинта да се почерпите с мъжът ти?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар