Правят първа копка за ремонт на стадион „Септември” в град Симитли

10 юни 2014 10:51   6195 прочита


Днес, 10-ти юни от 11.00 часа ще бъде направена ритуална първа копка за реконструкция и модернизация на стадиона в град Симитли. Инвестицията в размер на 5 549 801.99 лв. ще се реализира по проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли”, който се финансира от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. По мярка 321 – основни услуги за населението и икономиката в селските райони.

По проекта ще бъде изградена нова мултифункционална спортна зала, рехабилитирани съоръженията на стадиона, подменено осветлението и ограда на стадион, както и 3 000 седалки на трибуните на стадион „Септември”. По проекта е предвидено и изграждане на три нови игрища за спорт на открито, рампи за скейтборд, тенис маси на открито, спортни уреди, предназначени за ползване от хора с увреждания и инвалиди, изграждане и на детски фитнес, освен инсталирането на 28 спортни уреди за комплексно натоварване на основни мускулни групи за спортисти.

Ще бъде оборудвана многофункционална фитнес зала.

Строително ремонтните дейности по изпълнението на проекта ще се реализират с въвеждане на мерки за енергийна ефективност.

Проектът включва и изграждане на многофункционални центъра за спорт и отдих на открито в пет населени места в общината и нов плувен басейн.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар