Правно-историческият факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира национална конференция, свързана с противодействието на корупционните престъпления в България

08 ноември 2019 10:42   1 коментар   3444 прочита


На 11 ноември 2019 г. от 13:00 ч. в Университетския център „Бачиново“ ще се проведе Национална научно-практическа конференция на тема: „Системно-структурни подходи за подобряване на противодействието срещу корупционни престъпления в Република България“.

Форумът ще бъде открит от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков. Събитието се организира под патронажа на главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи г-н Младен Маринов и министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

Форумът ще продължи два дни и ще бъде посветен на проблемите на борбата с корупцията и корупционните престъпления. Основната му цел е да ангажира вниманието на научната общност и представителите на органите на съдебната власт.

Акцентът е поставен върху дискутирането на предложения за изменение и допълнение на действащото законодателство и на възможни механизми за подобряване на взаимодействието между всички компетентни органи. Като резултат от обсъжданията и дискусиите ще бъде изготвен и отпечатан сборник с представените доклади от участниците в събитието.


Още за: ЮЗУ   конференция   подходи   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
08 Ноември 2019 13:17 | Сър Пичук
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Това май ще е последната поява на пишман-"ректора", тъпанара Юруков, пред публика че от 12. 11. 2019 той вече ще е само един от многото пенсионери в ЮЗУ. А като първа точка на конференцията трябва да включат разследване на Бай Ганьо, "деканът" им, за подлизурство и рекет.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар