Повече от 700 зрители събра седмицата на безплатното кино за деца в Сандански

20 декември 2018 15:05   2 коментара   6727 прочита


Седем дни пълни салони, общо 700 малки зрители, много позитивни емоции и хиляди детски усмивки. Това е равносметката от седмицата на безплатното кино за деца в Сандански, която завърши днес. На последната прожекция бе и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който организира инициативата. Той разговаряше с малчуганите и дори се включи в раздаването на безплатните пропуски.

„Много се радвам на големия интерес, който привлече инициативата“, каза Александър Манолев. По думите му за всяка от прожекциите местата са свършвали за минути и не е имало нито едно незаето място в киносалона през седемте дни. „Дори бих казал, че се оказахме изненадани от огромния интерес. Със сигурност ще търсим възможност и в бъдеще да се организират такива свободни дни“, допълни представителят в правителството от Сандански. Той изрази надежда, че децата са се зарадвали от този предколеден подарък и обеща, че това няма да единствената приятна изненада, която се реализира в рамките на инициативата му „Децата на Сандански“.

Припомняме, че през последната седмица, преди Коледните празници, всеки ден имаше по една прожекция, на която децата от Сандански влизаха напълно безплатно. Единственото условие бе да докажат, че не са на повече от 18 години и че са родени, учат или посещават детска градина в Община Сандански. Седмицата на безплатното кино се проведе в рамките на инициативата „Децата на Сандански“ на Александър Манолев с подкрепата на „Sandanski Cinema” и Община Сандански.

Инициативата „Децата на Сандански“ стартира през 2017 г. и в нейното първо издание бяха наградени деца и младежи от общината постигнали значими резултати в състезания или конкурси на национално или международно ниво. През тази година е бил променен формата, за да се направи нещо за всички деца, обясни Александър Манолев при нейния старт.


Още за: зрители   седмица   кино   деца   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
21 Декември 2018 07:18 | старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Малък град с много специалисти по деформиране на общественото мнение.


21 Декември 2018 07:54 | Запознат
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Пълен смешник! Същият като неговия приятел Пухи
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар