Потъна корабът със "спасителите" на Благоевград! Изборът на шефа на "Благоевград Инвест" - Благоевград В. Атанасов показа тоталния разгром на опозицията в местния парламент

12 март 2019 15:20   6 коментара   13664 прочита


Съветниците обединени в избора на инж. Атанасов да продължи управлението на общинското дружество. Да търсят кусури имат право само К. Ханджийски и Зл. Ризова...

Изборът на Венцислав Атанасов за управител на общинско дружество "Благоевград Инвест" на сесията днес, показа истинското лице на опозицията в местния парламент. Всъщност стана ясно, че опозицията е тотално разгромена и са разклатени и без това крехките и устои.

Периха се, скачаха, събираха се в сдружение за спасение на Благоевград от общия им враг, кметът Ат. Камбитов, а всъщност с гласуването си напоследък и най-вече днес показаха, че отдавна вече не са в опозиция и общият им враг всъщност, с майсторство и талант, е успял да ги обедини и консолидира при гласуването на важни за общината решения, каквото бе продължаването на договора на Атанасов.

За продължаване на договора на Атанасов гласуваха опозиционерите: Александър Стойков от ПП Партия на зелените, оглавявана от върлия опозиционер Андон Тодоров, /който гласува "въздържал се" по подобие на колежката си от БСП Гергана Янчева /, Сашо Милчев от Зелена Партия, Румяна Кръстева, Давид Сукалински, Владимир Елезов, Кирил Ваклинов, Илияна Керина, Цвета Рангелова, В. Смиленов и др. приобщаващи се към така наречено ядро на опозиционерите. При днешното поименно гласуване, от което ще стане ясно кой, как е гласувал, отсъстваха двама от ПП "Партия на Зелените" Цв. Балабанов и Янка Шейтанска, както и опозиционерът адвокат Албина Анева.

Категорично "против" продължаване на договора се обявиха твърдият опозиционер Калоян Ханджийски, който въпреки, че често излиза извън контрол в критиките си към управата на общината, показва мъжество и твърдост в опозиционната си позиция и Злата Ризова. Активен опозиционер е Ризова, която не остава "без включване" на всяка сесия. Няма заседание на ОБС, в което да не е въстанала срещу ръководството на общината, позволявайки си критики, които много често колегите и в ОБС Благоевград осъждат категорично.

Злата Ризова се открои като опозиционер, обявявайки преди време, че няма да подкрепи нито едно предложение на кмета Камбитов в знак на протест и прави ежедневни хейтърски словоизлияния във Фейсбука си конта кмета Камбитов и екипа му. Рови като къртица в търсенето на кусури в управлението. Тя е и съветникът, който ще остане в аналите на ОБС Благоевград с най-много сигнали и жалби, подадени до разни институции по повод взети решения на колегите и от ОБС..

Трябва да признаем обаче, че Ризова понякога прекалява с грубия си тон и квалификации по отношение на управляващите, но засега наричаме тези и действия "грешки на растежа", а не порок! И така. Почти единодушно опозиция и мнозинство в ОБС Благоевград избраха Венцислав Атанасов да управлява дружеството в следващите 3 години.

И ако има критики по отношение на дейността му, отговорността ще е на 33-мата общински съветници гласували "За", които с гласа си всъщност дадоха добра оценка на работата му в общинското дружество. Крайно време е съветниците да спрат да се крият зад "широкия гръб" на кмета и екипа му, удобно забравяйки кой как е гласувал при важни предложения, на част от които напоследък се търсят кусури. Ето гласуването днес:

В. Костов

 

6 коментара
12 Март 2019 15:30 | до радо тасков
Оценка:
-19
 (
47
 гласа)

Този Антон Асиски виждал ли го е някой в този парламент и колко отсъствия има.....


12 Март 2019 16:28 | Blg
Оценка:
-24
 (
38
 гласа)

Не ходи на работа като кака му Корнелия Нинова...


12 Март 2019 16:54 | Ооооооооо, Пепи
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Семейна община. Баща и син, шефове на две общински фирми. И това ако не са калинки. Между другото тази Бл инвест какво е свършила и с какви пари се плаща на персонала? А, и на статията за Слави защо не може да се слагат плюсчета на коментара?


12 Март 2019 17:14 | Ники
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Не знам дали Злата, Калоян или балито са спасителите на града, но знаем кой е разрушителя-кметчето.


12 Март 2019 17:48 | Минка
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Тези всичките повече не трябва да видят не само ОбС, но и да се разкарат от Джумаята!


12 Март 2019 18:07 | Тасков
Оценка:
26
 (
34
 гласа)

След 6 месеца кмета изхвърча с него и всички нелепи назначения.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар