Потресаващо и скандално от заседанието на ОИК -Благоевград! Отчаяните ходове за спасение на кметския престол на границата на престъплението! 

11 декември 2019 21:32   42 коментара   40677 прочита


Й. Симонски от БСП направи опит да внесе заявление на Румен Томов със задна дата! Председателят на ОИК М.Бусаров : "Това е прецедент"! Ето докъде стигна спасителната операция заради нарушение, застращаващо поста на новия градоначалник! Вижте записът от протокола !

,

Тази вечер общинската избирателна комисия в Благоевград проведе заседание по казуса "Томов " и нарушението на чл. 41 от ЗМСМА, изискващ от кмета да е заличил фирмите си в Търговския регистър, нещо, което благоевградският кмет Румен Томов не е направил, независимо, че е действащ кмет.. Нарушението може да коства поста му, за спасението на който са се ангажирили армия от хора, приближени до новата кметска управа.

На заседанието на ОИК бе направен скандален опит да се внесе заявление на кмета Томов, че е предприел действия за заличаване на фирмата си, но със ЗАДНА ДАТА- 4-ти декември / краят на законовия срок /. Опитът бе направен от Йордан Симонски / БСП /, който заяви пред членовете на комисията, че е получил заявлението на Томов на 4 декември, получил го на ръка, но е ЗАБРАВИЛ да го внесе, да го впише в дневника, не бил казал на никого от колегите си и едва сега се сетил за него.

И ако може заявлението да бъде записано в дневника на ОИК със датата 4 декември. Номерът не мина и председателят на ОИК Мартин Бусаров изригна : "Колеги това е прецедент, няма практика да се внасят заявления със задна дата. Без всякаква намеса публикуваме част от протокола на ОИК и скандалния разговор. Бе осуетен пореден опит за спасение на кмета Томов от гафа, заради който правомощията му могат да бъдат прекратени. Ето част от протокола : 

Йордан Симонски: Преди да преминем към следваща точка. Чуйте ме. 

Господин Председател, колеги, искам да ви докладвам, че лично аз на 04. 12. 2019 г. получих на ръка документ, адресиран до ОИК Благоевград, който е уведомление от Румен Томов-уведомява ОИК, че е предприел действия в законоустановения срок относнопрекратяване на дейността на ЕТ «РУМЕН ТОМОВ – АЛМА-ЕМ», както и освобождаването ми катоуправител на «ТАН»ООД, «Изгрев 365»ООД, «Алма-Ем»ООД. 

Документа не съм завеждал в регистъра на ОИК за входящи писма. Не съм уведомявал и никого от ОИК за това писмо. 

Мартин Бусаров : 

Колеги, това е прецедент. Аз лично сега за пръв път виждам това писмо, уведомление до ОИК, във входящия дневник няма заведен номер и този документ не е отразяван. На 09. 12. 2019 съм завел лично аз 5 жалби срещу решението на АС Благоевград, следва заведен сигнала на г-н Камбитов. Не следва да се дава номер със задна дата. Няма начин, поредността си върви. Аз досега такава практика нямам. 

Биляна Петачка: 

Редът за кореспонденция с ОИК след активния период е определен и той е през деловодството на общинска администрация. Предишната председателка на ОИК Елена Панчева ще потвърди. 

Елена Панчева: 

По принцип реда е такъв, но не пречи и на ръка да се получи но винаги се завежда на въпросната дата. А и Председателят е наясно, той има опит също. 

Мартин Бусаров: 

Въпроса е че не е заведен този документ, и никой не знаеше до днес че съществува. Аз съм получил на ръка 5 жалби но реда е такъв през регистратурата на съда. Обяснявам, защото се коментира в залата. 

Йордан Симонски: 

Аз го получих и действително не съм го завеждал, пропуснал съм явно, но държа да ви уведомя че съм го получил аз на 04. 12. 2019г. 

Мартин Бусаров: 

Колеги, излишно спорим сега, отбелязваме си в протокола, че днес се доклавда и се появява този документ, който г-н Симонски твърди да е получил на 04. 12. 2019г. и слагаме дата от днес във входящиярегистър. Няма как да сложим задна дата, така практика категорично няма и няма да има в Оик докато съм председател. 

От зала: 

Да, нека се заведе с днешна дата и да се запише в прокотола ни, че днес се докладва този документ, а не с предходна дата да се завежда. Явно ще го преценява ме по-късно дали и какво значи., пише в протокола от заседанието, на което бяха взети 2 протоколни решения, свързани с искане на информация от Търговския регистър и от председателя на ОБС Радослав Тасков с идентични питания, има ли молба кметът Томов за заличаване на фирмата си. 

Оставяме случващото се без коментар. Видно е, че се използват всякакви ходове за спасението на кмета Томов от създалата се ситуация и закононарушението, което застрашава поста му, в който явно силно са се вкопчили  редица хора.

Гафовете на кръга Томов следват един след друг. Свидетели сме на отчаяни битки за спасение, които вече граничат с престъпление. Днес кметът Томов внесе и молба за заличаване на фирмите си в Търговския регистър, много след крайния срок, за което вече съобщихме. Думите ни за действията на управата просто свършиха. Все е било, но такова чудо не е било. Очакваме следващото заседание на ОИК, на което казусът Томов ще се гледа по същество. 

П. Костадинонов

 


Още за: томов   кмет   ОИК   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
42 коментара
11 Декември 2019 22:13 | Шумантов
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Ох лееелелелле
Ах майчице
Умрях
Томов е тъпак
Сега вече нищо не мога да направя
Пътници сме


11 Декември 2019 22:23 | кибико
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Възможно ли е и тази медия да е собственост на Кирчо? Питам защото четох тия дни една статийка в гонг която беше в същия стил... Да връщат направо Насо по служебен път иначе заря за Нова година през крив макарон.


11 Декември 2019 22:33 | Прокуратурата
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Този, който се опитва да манипулира и фалшифицира - на прокурор


11 Декември 2019 22:37 | Методи
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Такъв цирк, какъвто сътвориха комунистите в Благоевград, е без аналог! Този “град” благодарение на тях стана за посмешище в цяла България! Ето ви ( в с малка буква) резултата на пишмангласуването ви “Анти Камбитов”! Сърбайте си попарата сега на надробеното от вас! Ама скоро ще дойде Видовден на новите...


11 Декември 2019 22:47 | rr
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Интересното ще стане ако Томов си остане кмет. Тогава бившето "слънце" Камбитов ще бъде бит не веднъж, а два пъти от "аматьора"Томов!


11 Декември 2019 22:48 | Престъпници
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Симонски и Томов са за прокурор, категорично! Каква наглост само демонстрират тези хора! Това са Наглите. Положението става бедствено! Прокуратура няма ли, съд няма ли, съвест и морал нямат ли тия бе?????


11 Декември 2019 22:53 | Методи
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

rr! Защо не си напишеш името?! А и кой е бил Томоff бе?! На 1-вия тур при 1000 кандидата кой водеше с 2000 гласа? Ако остане, значи да се потъпкат всички закони! Нали искате правова държава и да се спазват законите? Какво гласи в закона???? Да те бият, с камшик да те бият, комунист гаден!


11 Декември 2019 22:59 | Мариета Димитровъ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Нееее
Не ми взимате Томов, аз къде ще отида после като съм третокласна журналистка, даже и свекър си вече не мога да възбуда, че остарях


11 Декември 2019 23:01 | Методи
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

От тук нататък за Благоевград има един единствен вариант-Андрей Новаков!!! Вън комунистическата пазмина от нашия град!


11 Декември 2019 23:06 | Старагражданин
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Точно така!!!
До горния


11 Декември 2019 23:19 | Матия
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Хайде, предлагам, взимайте си го този рошавия и направо в комуната с него! За един месец направихте такива излагации, че и жената на Румен Радев от гледна точка на модата не е направила! Не желаем комуняги в Благоевград! Вън! Освободете ни от присъствието си!


11 Декември 2019 23:20 | Оптимус
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Нагла и долна комунистическа жган! Защитават го без да зачитат правото, нямат морал, а етиката им е под всякаква критика! Да трябвало е до 04. 12 да внесе заявление и до ОИК и не го е свършил, защото е заобиколен от некадърници и подмазвачи! Срам и позор!


11 Декември 2019 23:24 | Кака ви Радка
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Томов за няколко дни направи толкова гафове и толкова много се изложи, че повече няма накъде. Но лумпените, които го избраха, го избираха по снимка, а сега се чудят какви ги сътвори. Аз толкова срам от кмет досега не съм брала и не съжалявам, че не гласувах за него! Но както казват старите изборджии: "тъпите са тези които избират, а не този който го избират"!


11 Декември 2019 23:34 | Стефан
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Симонски е за затвора, как може толкова нагло поведение. Кой лъже и заблуждава? Благоевградчани ли? Махнахме един лъжец, а сега се оказва, че и Томов не е по-долен дол дренки. Същия е като Камбитов. Иска с лъжа да се закрепи и кара наглия комунист Симонски да входира със стара дата писмото?!?! Цял ден са обикаляли офисите на куриерските фирми да входират писмото със старо пощенско клеймо, но навсякъде са ги връщали, даже и от държавната поща! Не може така другари, и вие сте същите само че по-рано ви разкрихме.


11 Декември 2019 23:38 | Браво
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Това което чета за другаря комунист Симонски не ме учудва. Тия са свикнали цял живот по този долен начин да живеят на гърба на хората. Дано все още има съд и прокуратура. Защо жална ни майка с Тея комуняги.


11 Декември 2019 23:40 | Ясен Попвасилев
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Защо ли излязох толкова тъп и се продадох на партията майка?! Голямо кухо пърче излезнах! Едно време Паскалев ме разпука на изборите, а сега чу се доверих! Яко съм тъп!


12 Декември 2019 00:00 | СОТ 1
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Няма такава нагла пасмина като комунистите! Не им стигнаха 45 години да ни крадат и манипулират. Лустрация трябва на тази държава, за да се измъкнем един път от калта! Поведението на комуниста Симонски оставям без коментар, но никога повече няма да гласувам за Томов, защото той ни подведе за пореден път, че ужким не бил от БСП, а бил независим. Лъжеха, за да се докопат до властта, но не им се получи! Няма да тъжим за теб другарче, но и на вота ни не разчитай!


12 Декември 2019 00:02 | Сот
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Вън, вън, вън! И вие сте същите наглеци! Махайте се и оставете общината на по умните и нормални хора!


12 Декември 2019 01:12 | loli
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

брък


12 Декември 2019 02:41 | Сирма Войвода
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не разбирам какво има да се коментира: факт е че Фирмите не са били заличени преди 5 дек 2019. Въпроса е дали Г-н. Томов трябва да се оттегли в неплатена отпуска поради факта че Г-н Томов е имал фирми и е бил кмет през тези дни междъ: 4 дек 2019 - 11 дек 2019?
Отговора на този въпрос е дали това че е нарушил закона това време, дали ще може да просължава да е кмет. Пише ли в закона че дори и един ден с регистрация на фирми е основата един избран кмет да бъде с отменена позиция ако е шеф на фирми на хартия?
Прочетохте ли закона? Какво точно казва закона и как може да се интерпретира?
Ако е напълно ясно че не е възможно да има регистррани фирми и да се е кълнял като кмет по време когато има регострация на фирми, това значи че влизането мъ
в неговата позиция е без да има право на нея. Затова трябва да се откаже от нея и да върне парите които е получил и вскички документи и решения които е взел да се анулират и след като е ясно че е върнал заплатата за това време.


12 Декември 2019 02:48 | Сирма Войвода
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Продължение: и след като е върнал решенията и заповедите между 5 дек -11 дек тогата трябва да се залълне отново лато кмет - ако закона позволява и кметското му място трябва да започне от 12 дек 2019. Но това вече ще реши закона или общинския съвет.
Другия вариант е ако той не може вече да е кмет, въпроса е дали може да се позволят нови избори - но това трявба да се потвърди от министерството.
Така че проблема е сложен. Явно неговата позиция е била недействителна то 11 дек 2019, тоест всички решения от него за недействителни. И заплатата си трябва да върне, защото има приходи от фирмите и пт кметската позиция, което е нарушение.


12 Декември 2019 06:30 | Тъпаци
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ще се опитате да извършите престъпление като антидатирате документ, за да замажете гафа. Албина, Гергана Янчева, Сашо Мановски, Злата и другите знайни и незнайни другари и другарки с дипломи по право публично да кажат пред Благоевград има ли закононарушение от Томов, морално ли е поведението му и трябва ли предсрочно прекратяване. Един път се показаха в национален ефир да тълкуват закона, да излезнат пак.


12 Декември 2019 06:51 | Сашо
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Демек, Томов е големия престъпник, че не е заличи фирмата си с една седмица, за която целият град знае че сьществува, а Неделчо е чист като сьлза, нищо че в средата на мандата стана управител на фирма, изписа 80 000 лв за рождения си ден, удари един кючек с педесетачка на лицето и каза, че всичко е точно. Нещо не ми се връзва.


12 Декември 2019 07:35 | ...
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Нищо няма да стане, просто Томов ще си остане кмет!!! А ако се стигне до нови избори, благоевградчани пак ще изберат Томов!!! Г-н Камбитов, толкова се изложихте и компроментирахте, че нямате повече място в Община Благоевград!!! Много праведен станахте!!! А Благоевград не ви иска!!!


12 Декември 2019 08:07 | апаш камбитов
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

неделчо зарята, не разбра ли, че вече си никой, та боко те отсвири


12 Декември 2019 08:16 | Злата
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Всички се окаха само при мисълта, че Томов ще излети. Какво ви става бе другари, издънихте се нали? Какво ви е виновен Неделчо, че Томов и хората около него са некадърници и пиандурки? Да го чакаме да закопа общината с тъпотиите си ли? Акде да бяга бързо, защото го видяхме колко струва и той и икономистите и ПР, а и юристите му.


12 Декември 2019 08:29 | Умрел от глад гербаджия
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Яша, бат Насо ! Нии от нашто село сме с теб ! Ай връщай са по-бърже оти ми писна да слазам от село до Бюрото по труда и да се подписвам за обезщетение за безработица всеки месец ! Пък и то едни пари ми дават - 360 лв ! Друго си беше като бех в общината - заплатка 700-800 лв, чопля семки по цел ден, пия кафе трета цедка за 0, 15 ст и ползвам интернето без пари ! Ай, връщай са бат Насо, оти напролет трее да санираме курнико на село


12 Декември 2019 08:39 | ....
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

нищо не е станало. буря в чаша вода. нали документа се е появил. изиграха си нещата Томов и екипа. ОИК са едни тъпаци и безгласни букви. Чакаме съда да анализира дали този документ ще се зачете с коя дата. И отговора е да ще се зачете. Никой не го интересува какво мисли ОИК, а после какво мисли съда. Всички документи ще са налични. Ясно да ви е като бял ден.


12 Декември 2019 08:46 | .....
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Томов президент


12 Декември 2019 09:21 | Ахаха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Съда за миене на лъжици


12 Декември 2019 10:02 | ?????????????
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На чия страна в тази игра е топ адвокат Гебева заради нейната недовьршена работа?


12 Декември 2019 10:32 | До Палячовците от Струма
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Потресаващо и скандално. Спряха ви хранилката и сега се чудите каква глупост да напишете. Тотални червеи


12 Декември 2019 10:46 | Сирма Войвода
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Благоевградчани - пита се - законно или незаконно е било да се закълне кмета и да назначи съветници през периода 4-12-2019 и 11-12-2019. ЗАЩОТО ДОРИ СЕГА НАЗНАЧЕНИТЕ СЪВЕТНИЦИ МОЖЕ ДА НЕ СЪОТВЕСТВАТ НА ЗАКОНА. Защото са се избрани когато валидността на заклетия сега КМЕТ е под съмнение или е невалидна. Така се СЪВЕТНИЦИТЕ ЕДВА ЛИ ИМАТ ПРАВО ДА РЕШАВАТ ДАЛИ КМЕТА ДА ДЕЙСТВА ИЛИ НЕ. ПОМИСЛЕТЕ. ГАФА Е ГОЛЯМ. Не търпете незаконни неща - оптиват се да провярят поносимистта на гафове и дали ще толерирате други - още по-големи административни гафове. Помислете - с такова административно управление което иска да сменя дати (което може да се смята като фалшификация на документи от важно административни естество и е подсъдимо) - това отваря врати да се сменят каквито и да е дати със "завъртулки" "кръшкане" и смешни обяснения, моля да не обиждате интелигентността на хората от Благовевград, и околностите. Моля, моля моля, не сме родени вчера и не пасем трева.


12 Декември 2019 11:03 | Струма
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ах Струма, подлоги такива спряха ви хранилки и почнахте да плюете, ами когато Камбитов затъваше града къде бяхте бе уроди такива.


12 Декември 2019 11:23 | Сашо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тогава твърдя ха, че нашия кмет, незаменимия, уникалния, звездесьщия, кмет на годината, на века, на хилядолетието, а бе не се бил родил друг такъв.


12 Декември 2019 11:25 | комунист
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Сега вече се уверих, че в Благоевград живеят хора, които искат да бъдат манипулирани като ..... А този другар, който иска да внесе документ с задна дата - веднага прокуратурата трябва да се заеме


12 Декември 2019 11:45 | запознат
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Абе, бива ли такава наглост, г-н Симонски? Къде Томов се е осрал, бпагодарение на адвоката му Гебова, та и вие да размазвате лайната? Вие свян, срам и очи имате ли? Заслужавате прокуратурата да се самосезира, та и на Вас да Ви спретнат една делце за опит да подведете и измамите цяла една ОИК.


12 Декември 2019 11:53 | лицемер
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Томов е намерен в гората мухльо. Чака някой да му направи мръсните работи и сделки, щото и за това не го бива сам да свърши. Освен това е заобиколен от най-долната утайка на Благоевград!!
Председателят на ОИК е на тази позиция от години и с право. Няма да допусне такава гавра с Благоевградчани. И тоя как му беше името... Симонски - не може да си ТОЛКОВА НАГЪЛ да се опиташ да замажеш очите на Бусаров! Глупак!!
А Камбитов една камара пъти каза че за него кметския пост е минало. И при нови избори няма да се кандидатира. И защо? След всичко, което направи, му се изср**а на главата. Кой нормален би се върнал при такива неблагодарници!
Ако са хора членовете на ОИК няма да допуснат тая ГНУСНА МУТРА да остане градоначалник! Тоя се подигра с всички и всичко !!!


12 Декември 2019 12:33 | 00
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Те това да бяха престъпленията в държавата и в Благоевград. Представяте го сякаш е извършено убийство. Аман от просташки публикации.


12 Декември 2019 12:37 | до Струма
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Защо сте отнели възможността за лайкове харесвам и нехаресвам?! И защо кодовете от картинките за публикуване са на латиница, след като изискването ви е да се пишат коментари задължително на кирилица?!


12 Декември 2019 13:07 | Winkel
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Със свещ ще го търсите Камбитов!


12 Декември 2019 14:58 | Гражданин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Кои да е кмет камбитов да краде оште измамник герб наи голямата напаст. Хубаво Томов го бутна дано си остане кмет човека си е по добрия избор за Благоевград
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар