Пострадалите при тежката катастрофа на АМ „Струма“ няма да получат обезщетения

11 февруари 2019 11:17   9 коментара   10696 прочита


Докато няма осъдени за тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“, пострадалите няма да могат да получат застрахователни обезщетения, съобщи пред БНР Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Преди пет дни при верижна катастрофа на магистралата загина един човек, а 10 бяха тежко ранени. Като причина за тежкия пътен инцидент се посочва гъстата мъгла, образувала се в района рано сутринта.

Владимир Тодоров прогнозира в предаването „Хора, пътища, автомобили“, на програма „Хоризонт“, че установяването на вина и съдебните процедури ще продължат с години.

„Тази присъда трябва да влезе в сила, т. е. имаме триинстанционен наказателен процес. Като той приключи чак тогава всички пострадали техни близки могат да претендират обезщетение за претърпените болки и страдания за имуществени щети и за пропуснатите ползи“, каза той.

9 коментара
11 Февруари 2019 11:41 | Фери
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Оня ден дадох 240 лева за Гражданска. Седмица да закъснееш и почват да звънят телефоните. Събирането на пари от хората в България законово е ускорено максимално. Дойде ли време да се дават - олеле мале - търсят се вратички, врати, че цели портали само и само дане се дадат или в краен случай малко и във времето напред на майната си...


11 Февруари 2019 13:16 | Хан Аспарух
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

ДО ГОРНИЯ ИДИОТ
=====
ГО Е КОГАТО ТИ СИ ВИНОВНИЯ!!!!
ЗА ДА СЕ ПОКРИЯТ ЩЕТИТЕ НА ДРУГИТЕ!!!!
ЗА ДА ПОЛУЧИШ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ В СЛУЧАЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАШ АУТОКАСКО.
ПОНЯЛ?


11 Февруари 2019 13:59 | Ники
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Идиот си ти, първия коментар в много точен.


11 Февруари 2019 14:08 | Фери
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Хане, явно живееш в 681 година. Първо не си вникнал в написаното - не става въпрос за авто/а не ауто/ каско и каква е същността на Гражданската. Става въпрос за равнопоставеността граждани-държава, за коректноста в отношенията помежду им. Второ, автокаското не е задължително, а и надали всеки има хазна/ханска/ като теб за да си го позволи, което ме кара пак на кажа "Баси и държавата". Благодаря.


11 Февруари 2019 14:51 | Дида
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Имам и каско но пак не ми платиха цялата сума и трябва да пиша жалба . В Б-я най голямата мафия е застрахователната. но така ни се пада щом си ги търпиме.


11 Февруари 2019 17:07 | Трайчо
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Втория до някъде е прав а първия е идиот наистина за другите без коментар. Така 20 коли Въпрос с повишена трудност отговорете коментатори. На кой да платят обещетение на всички ? На 1 или .... Ето теоретично вие сте ДЪРЖАВАТА ЗАСТРАХОВАТЕЛИ И СИЕ ВСИЧКО Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ НА КОЙ Е ВЪПРОСА. Затова първо се намира виновника после се вижда дали той се е застраховал... и след това неговата застраховка изплаща. Още по просто тряя ли да се обяснява ? В този случай държавата има ролята да открие виновника но без съдеиствие на гражданите или по точно и учасниците сложно. Не България не Виетнам дори и САЩ на всякъде е така. Иначе какво и виновния обещетен. Къде го има това.


11 Февруари 2019 17:33 | Един друг
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Към Трайчо. Ето вариант на въпроса с повишена трудност. Катастрофа - кола №2 удря отзад кола №1 - неспазена дистанция. Виновен - кола №2. И започва веригата - №3 удря №2, №4 - №3 и т. н. Причина . неспазена дистанция, превишена скорост и пр. Логично е да не е виновна само кола №1. Различни коли - различни застрахователи. Ще поемат щетите. Но главния виновник е мъглата, но природата не можеш съди. Ами държавата? То заради нея току виж набедили човека дето загина заради достойната си постъпка.


12 Февруари 2019 01:14 | ИГУМЕН НА ЮЗУ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Виновни са всички водачи след първия. Мъглата е природно бедствие и не признава никакви оправдания. Всеки трябва да шофира в мъглата с такава скорост, че да спре във видимата зона- ако трябва да пълзи с 10-15 км/час. Ако водачите бяха проявили разум нямаше да има такива тежки последствия. Ние всички се правим на Велики и затова страдаме. Хора, не сме по силни от природата. Водачите намалиха ли скоростта до минимум, пуснаха ли допълнителните задни червени светлини и предните халогени за мъгла ? Бог да прости загиналия, но той обозначи ли се със светещо фенерче и светещ триъгълник за да го видят другите? Едва ли.


12 Февруари 2019 04:12 | Shuttle
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Игумена е прав! Ако бяха карали бавно, нямаше да се нанижат един във друг ! Жалко за човека
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар