Поставят LED осветление на спортните площадки в училищата, по настояване на кмета Камбитов

12 септември 2016 17:47   4 коментара   3717 прочита


По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще бъде монтирано LED осветление в дворовете на всички училища в Благоевград. Специални прожектори ще осветяват спортните площадки и игрища, както и периметъра около тях. Съоръженията ще бъдат монтирани до началото на учебната година. С реализирането на идеята ще бъдат постигнати две основни цели. След монтирането на новото осветление се очаква вандалските прояви в районите около учебните заведения да бъдат сведени до минимум. Освен това, чрез подобряване на видимостта, ще бъдат създадени условия за спорт и в малките часове на денонощието.

По този начин Община Благоевград цели да насочи и поддържа вниманието на младите хора именно към спорта, както и респективно да работи в посока превенция на нездравословния начин на живот.
Сред основните приоритети на кмета д-р Атанас Камбитов и неговия екип е грижата за децата, чрез създаване на подходящи условия за това в детските градини и училищата, както и непрекъснато подобряване на базите и спортните съоръжения около тях. Условия за забавление и спорт се създават и извън периметъра на детските и учебни заведения.

През последните пет години на територията на общината са изградени над 60 детски и спортни площадки. Предстои и обособяването на нови такива, на различни места в града. В Община Благоевград има разработена политика за насърчаване развитието на спорта.
Тя включва и създаване и поддържане на бази, общинска собственост, които се предоставят за безвъзмездно ползване от спортните клубове.
Община Благоевград работи и в посока реализирането на проекта „Спортен Благоевград“.

М. Иванов

4 коментара
12 Септември 2016 19:17 | Благоевградчанин
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Напред КЕНЕДИ, но БЕЛВИ ви измества с корупцията при Кмета!


13 Септември 2016 10:14 | vasil
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Кмета е номер 1


13 Септември 2016 10:17 | Водач на МПС
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Кмете, това е хубаво. Но, разберете се с АПИ и поставете осветление и на околовръстния път на Благоевград и особено на пътните възли. Страшна тъмница е, а идва зимата с дългите нощи.


13 Септември 2016 14:18 | един
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тъмница е по всяка улица! Зарята лъже и краде. 2-и мандат е кмет, а града си е тъмен.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар