Последни напъни за изпълнение на предизборни ангажименти! Кметът Р. Томов "върза ръцете" на РИОСВ да спре процедурата по застрояване в м. Бачиново!

13 февруари 2021 13:59   47 коментара   17752 прочита


Отказа да промени ОУП и даде "зелена светлина" на "Универсалстрой 
Консулт" на Г. Ганджов по пътя им към построяване на спа комплекс в 
местността, в близост до тенис кортовете. 

Кметът на Благоевград Румен Томов не съзря неотложна необходимост от промяна на Общия устройствен план на Благоевград, което поискаха от него местните парламентаристи, с цел забрана на строителството върху зелени площи и парк Бачиново.

В отговор на писмо на РИОСВ, градоначалникът отговори, че нищо не налага промяната на план, който е одобрен през 2011 година и направи отказ, като по този начин върза ръцете на инспекцията и даде зелена светлина на фирма "Универсал Строй консулт" на Г. Ганджов, да продължи съгласувателните процедури ,гонейки финалната цел -строително разрешение и започване изграждането на Спа хотелски комплекс в единствения зелен оазис в областния град,местността Бачиново.

Кметът не изпълни и решение на общинския съвет по казуса и с бездействието си по темата, всъщност дава възможност за действия на "Универсал Строй Консулт" в посока изпълнение на инвестиционното им намерение. Фирмата не успя да застрои 19 декара в местността по времето на Атанас Камбитов, заради неговия категоричен отказ в парк Бачиново и в местността да се извършват каквито и да са строителни дейности.

8 години Камбитов не допусна Универсал Строй Консулт да застрои парка и предупреди в предизборната кампания миналата година, че основният ангажимент, който Томов е поел към обръч от червени фирми, е именно да се изпълни намерението на Ганджов, Парашкански и Узунов за строителство на спа комплекс, с хотелска част и много екстри.

Така в преследване изпълнението на предизборни ангажименти бяха загърбени интересите на благоевградчани и Благоевград и сме на път да бъде нанесен смъртоносен удар върху" белите дробове " на областния град. Възмутен от действията на кмета Томов, с коментар изригна екскметът Ат. Камбитов.

Ето какво казва той: Очаквано! Има ли изненадани? Отново личните интереси са над тези на хората, над този за бъдещето на Благоевград!

Ще бъдат изсечени и застроени близо 19 000 кв. м. в „белите дробове“ на града ни. 19 дка от парк „Бачиново“ ще бъдат бетонирани. Това не е заслуга само на сегашния кмет, а и на всички, които, въпреки че знаеха за тези поети предизборни ангажименти от него, явно (други не толкова явно) го подкрепиха! Многократно предупреждавах, но много хора нямаха интерес да чуят думите ми!

Е, вече връщане назад няма! Сега, кметът ще бъде спокоен, когато ВАС го отстрани. Изпълнил е личните си ангажименти към частни лица, пък Благоевград…", написа Камбитов на личната си страница във Фейсбук Благоевград??? Благоевград се надява да не му стигне времето на Томов да изпълни този си предизборен ангажимент.

Благоевград очаква решението на ВАС и се надява да има нови местни избори и спешна промяна, за да спрем катастрофалния упадък на областния център в последната една година.

Петя Петрова

47 коментара
13 Февруари 2021 14:10 | Галя
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Това е цената на неговото кметуването, затова го направиха кмет


13 Февруари 2021 14:13 | Факт
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Благоевград стана за смях в цяла България


13 Февруари 2021 14:15 | Антоанета
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Ха, честито! Благоеевгеад, горедеете ли се с избора си?


13 Февруари 2021 14:15 | Запознат
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Е, нали Дончо скача срещу застрояването, Па едно време застана зад Томов. Смях


13 Февруари 2021 14:18 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

благоев град има да си чака. щом се надяват на съдий притова корумпирани да им вършат проблемите има дачакаме. полукмета си развява баирака а съдийте си дремат и оправдават полученото. но това заслужаваме. збъркалисме катосмего избрали но не се учим отгрешките си. без бунт няма да стане. съдийте искат повод и то отнас. замислетесе.


13 Февруари 2021 14:19 | ПОТРЕСЕН
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ТОЙ НЯМА ДА СЕ СПРЕ, НО ДАНО ЗАЕДНО С ТЕЗИ, НА КОИТО СЛУЖИ ДА ГОРЯТ В ЗЕМНИЯ АД


13 Февруари 2021 14:22 | ������� РЕАЛИСТ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

за полу кмета адът можем да смениетражданите като го изхвърлим но трябва деисвие.


13 Февруари 2021 14:32 | Ники
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Пиявица


13 Февруари 2021 14:35 | Венци
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

На бунт. тая нема да стане така. Томов е пълен боклук


13 Февруари 2021 14:37 | Знаете ли, че
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Сред приближените на Томов е Николай Галчев. Говори се, че последният е броил сериозна сума пари за кампанията на „независимият“ кандидат, като единствената му цел била да бутне Атанас Камбитов. Името на Николай Галчев в Благоевград се свързва с няколко мащабни, но доста гръмко провалили се инвестиции. Най-голямата от тях е Аквапаркът в Благоевград, който бизнесменът взе на концесия от общината за срок от 30 години срещу ангажимента да инвестира както в открития плаж на града, така и в намиращия се в съседство закрит плувен комплекс. 14 години след сключването на концесията закритият басейн на Благоевград е развалина, а аквапаркът не работи. Въпреки очевидното неизпълнение на условията по концесията, наглостта на Галчев, криещ се зад подставени лица и фирми, стигна до там, че поиска прекратяване на концесията по взаимно съгласие и по този начин да ощети общинския бюджет с милиони левове неустойки, които трябва да плаща.


13 Февруари 2021 14:43 | гошев
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Вие всички не сте добре. На бачиново няма да се строи, а ще се застрои парцела на тенис кортовете преди бачиново. Ще се отворят нови работни места и пак ще има тенис кортове на същото място, просто най-вероятно ще са в комбинация с хотел. Не виждам какъв ви е проблема. Застроиха се всички градинки в Благоевград и всички си траете, както и тези от общински съвет. Сега понеже нямат изгода от това да се направи нещо в този змиярник, защото няма кой да им пусне по 5 лв в джоба скачат на възстание и то точно тези, които застроиха градинките. И какво ще ви попречи на всички ако там се застрои? Това е един запустял парцел през който не минава жив човек. Ама така си правите вятър на устите де, колкото да не заспите.


13 Февруари 2021 14:49 | До ДЖУМАЛИЯ-та
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Благоевград пропада защото почти всички "ДЖУМАЛИИ" са като теб - тъпи и неграмотни. Дали четеш това, което си писал?
Тоя кмет много ви приляга.


13 Февруари 2021 14:53 | Х
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

По-добре "змиярник", отколкото паркинг и бариери.


13 Февруари 2021 14:56 | Любен
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Томов е пълно недоразумение


13 Февруари 2021 14:58 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ти да мълчиш калинко. лизач на полукмета.


13 Февруари 2021 15:22 | Хикс
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Не е правилно, ама я кажете КОЙ построи зелената площ срещу старата автогара??? КОЙ построи зелената площ срещу трето, КОЙ построи райската градина? А в Еленово, КОЙ застрои зелените площи? И такива като оня тупАн шкембов, дето построи срещу автогарата, има наглостта да коментира. Не ви е срам!


13 Февруари 2021 15:25 | Надежда
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Който застрои зелени площи около Благоевград, ще гние в Ада заедно с отрочетата си.


13 Февруари 2021 15:30 | Истината
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Нека се строи, на никой модерен град не му трябват трънища и змиярници, а модерна инфраструктура и нови сгради!


13 Февруари 2021 15:32 | Игрек
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Андон Тодоров от Зелената партия построи 2 кооперации срещу 3 то. Евгени Бибов построи в зелената площ срещу гарата, Урдев и Миладинов от групата на Р. Динков застроиха зелената площ на морско дъно, Бисер човека на Злата Ризова строи в зелените площи на Еленово. Всички тези сега са защитници да не се строи. Пълни лицемери.


13 Февруари 2021 15:39 | Истината
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Всички гореизброени са продажни лайнари. Осребряват престоя в Обс с дребни далаверки. Особено тея от Герб ако знае Бойко какви ги вършат ще ги изхвърли с шутове


13 Февруари 2021 15:46 | Tина
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Томов си тръгва до дни. Само Дончо да не дойде, че и върху езерото ще построи кооперация


13 Февруари 2021 17:15 | ....
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Проблемът на камбата, дончо, бибата урдьо и др. е не че ще се строи, ами че те няма да строят. Иначе ако това е вярно чичо Том да дърпа с 200


13 Февруари 2021 17:17 | Очевидец
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

В  мвр в момента работят едни кадри които не работят за благото на хората а точно обратното. Ще ви издам знания и факти които са не известни за повечето от вас, да не кажа за 98% от вас. В нашия гдбоп и дирекция вътрешна сигурност имат инструмент за идентифициране на човешките мисли, достатъчно е да имате просто телефон или лаптоп пред себе си. Хора които не са направили нищо биват подлагани на подслушване и на този инструмент за идентифициране на човешките мисли. В нашата държава не е така както казват, че съдия трябва да издаде разрешително за подслушване. Подслушват който си искат, неудобен човек на власта или на някой близък до власта. Познавам човек който е под пълен тормоз от тези същите, изтриват му хора от фейсбук приятелите, бива преследван от години без да е нарушиш закона. Харчат държавен ресурс към хора които не нарушават закона, а тези които нарушават закона са необезпокоявани. Говора, че тези виши полицаи са от най-високите етажи в МВР. Добре дошли в България


13 Февруари 2021 17:55 | Гери
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Томов прекрати договорите за медийно отразяване, което афишира шумно. Това обаче далеч не означава, че не си осигурява медиен комфорт . Сега определени медии получават договорени суми „под масата“, а не по законовия ред


13 Февруари 2021 18:05 | Ние
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Изчезни, наглецо Томоф!


13 Февруари 2021 18:10 | Приоданец
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Това НЕ ТРЯБВА да се СЛУЧИ! ДЖУМАЛИИ, БЛАГОЕВГРАДЧАНИ, СЪБУДЕТЕ СЕ! ВЪСТАНЕТЕ СРЕЩУ МИЛИОНИТЕ на червените боклуци! Защитете природата и парка си! Реката и свлачището над пътя ще им дадат УРОК!


13 Февруари 2021 18:31 | някой
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

А защо тогава са им направили заменка ?
След като са им дали тази земя за строеж да си строят хората !
Стига с тези предизборни писаници .
А и съм сигурен, че не повече от двама трима коментират тук !
Затова този град е спрял, всеки разбира от всичко, на всеки другия му е виновен !
Замислете се Вие какво сте направили !
Сега започвайте с минусите .....


13 Февруари 2021 18:39 | Mария
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Томов, комуне селско, дошло от Сатовча. Съсипа града ни


13 Февруари 2021 18:54 | Видно
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Градът се презастрои иименно през последните 7 години. Томчо едва ли само за това е станал кмет.


13 Февруари 2021 19:00 | Домария
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Нека се разкарат всички проданци и от помашки села, които камбитов натресе в администрацията.


13 Февруари 2021 19:26 | Тъ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

кАМБИТОВ да докаже кога е предупредил обществото.


13 Февруари 2021 19:28 | До приоданец
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Иди си на село. Червените в ГЕРБ са много, а младите там са с такива похвати.


13 Февруари 2021 19:29 | Тъ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

кАМБИТОВ да докаже кога е предупредил обществото.


13 Февруари 2021 19:30 | Тъ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

кАМБИТОВ да докаже кога е предупредил обществото.


13 Февруари 2021 19:45 | До тЪ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Много пъти, явно и ти си си запушвал ушите


13 Февруари 2021 21:45 | 123
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Наско Камбитов поиска на Иниверсал строй, 7 цифрена сума за нов ПУП, и да им разреши да строят, това е истината


13 Февруари 2021 22:08 | до.123.
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

наско камбитов не бигонаправил. защото одлично знае че комунист пари не дава само прибира. и следтова лае срещу другия типично какати корни.


14 Февруари 2021 01:44 | Mари
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Тепърва ще съжаляваме за Камбитов, тепърва


14 Февруари 2021 01:44 | Тери
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Боже, в какви ръце попадна Благоевград, Боже


14 Февруари 2021 01:44 | Тримата съдии
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


14 Февруари 2021 01:45 | Трима съдии
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


14 Февруари 2021 10:44 | Пурко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Е не ви ли омръзна, много рев и сълзи за камбитов --_-- НЯМА да го огрее повече, а и с какви очи пак се надява . Айде Паула ти си наред дай нещо за твоята муза или всички страдащи и плюещи които са едни и същи.


14 Февруари 2021 10:49 | Зарко
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

На бунт, народе! Няма да си дадем Бачиново


14 Февруари 2021 11:53 | Диди
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какви нови работни места бе цървули. Аргати за мерси ше са работници. В заведенията ше са студенти на 4ч раб. седмуца на минимална заплата. С двойно счетоводство. Защо двойно, ами вижте тия бранш, как скачат бармани и сервитьор, че шефовете им са ги осигурявали на 4ч и мин. заплата. от борсата едвам 300 лв взимат.
А това че ще се застрои, ами пожелавам ви да го застроите и да вземете акт 16 и да до вали 1 седмица проливен дъжд и да падне всичко.
Алчността да ви се изпари!


14 Февруари 2021 11:54 | Данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тук може и държавата да се намеси, стига да няма получен подкуп от съдии и прокурори


14 Февруари 2021 14:30 | Зоя
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Томов е боклук


16 Февруари 2021 10:54 | атлас
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За тези, които могат да мислят. Терена е 19 дка, но НЕ всичко е дървета/храсти. Обратно - там има 7 корта, паркинг, асфалтов път, алеи за бягане, терен със стена за тенис, сграда. Не повече от 30 дървета, като поне половината от тях са до пътя и няма да бъдат засегнати най-вероятно). Останлото са прорастъци и храсти. Инвеститора има план да направи 3 корта (сигурен съм, че това ще стана, зашото вдига цената на имотите). Това на фона на останалите в града кортове е напълно достатъчно. Да не говорим, че в парк Бачиново (под гъбката) има терен с кортове, но вече 25 години не се ползват. Инвеститора бе спонсор (по 5 000 $ на два турнира по тенис на ниво, което никога не бе правено преди в Благограда). Обшината и оня прдишния - напротив демонстративно не даде НИЩО!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар