Последна сесия за годината на ОБС-Сандански: Намалиха данъците на такситата в града, и още...

23 декември 2020 20:04   3 коментара   5978 прочита


Последна сесия на общински съвет Сандански за 2020 година се проведе днес. Заседанието бе водено от адвокат Георги Батев. Батев замества председателя Николай Шаламандов, който е под карантина.

По време на сесията съветниците разискваха точки относно финансирането на спортните клубове,на водното дружество УВЕКС и Конака в Мелник. Зорица Органджиева повдигна въпроса за Конака в Мелник и неговото окаяно състояние.

От друга страна кметът Атанас Стоянов й отговори, че за въпросната сграда вече е кандидатствано по програма и е изготвен проект, както и технически проект, който е внесен в Министерството на културата, идеята е сградата да стане музей на културата в Мелник.

Общинските съветници обсъждаха и цените на отдаването на спортни игрища почасово за тренировъчни дейности, а събраните суми да бъдат инвестирани в поддръжка на терените.

Общината ще кандидатства и по проект "Красива България", като предложението на кмета е с тези средства да бъде извършен ремонт на детска градина и реконструкция на Летен театър.

На сесията бе разискано и писмо получено в деловодствтото на общината от таксиметровите шофьори в града, които искат намаляване на данъците им с 50%. Съветниците и кметът Стоянов застанаха зад идеята за намаляване на данъка на такситата, защото те са много ощетени от пандемията.

Общински съвет взе решение от 2021 година таксметровите фирми в Сандански да плащат 1/3 по-нисък данък.

М. Иванов


Още за: сесия   Сандански   таксита   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
23 Декември 2020 20:21 | Вън селяните
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А кога ще си намалите заплатите, може ли по време на криза да взимате по 1000лв, всеки е в по две комисии и общо на месец да взимате 4-5000 хиляди лева, за два работни дни в месеца, нали сте все бизнесмени, лекари


23 Декември 2020 22:13 | ХА ХА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Особено ВЕЧНАТА АМБЪР (разбирай Ж. И.) от джигурово


25 Декември 2020 03:12 | Гогата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не законо е дадени измислени кметове и съветници сами да определят колко пари да получават тези пари идват от нас данъкоплатците а тези разбойници си ги делят както си искат . Искам да попитам и знам че няма да получа отговор не ви ли е срам от Народа и страх от Бога . Бог забавя но не забравя.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар