Последен ден за жителите на Кресна да заколят доброволно прасетата си! Утре влизат в "задните дворове" за насилственото им умъртвяване

18 август 2019 10:50   4 коментара   10532 прочита


Днес е последният срок, в който стопаните от Кресна трябва да умъртвят доброволно своите прасета. От понеделник в домовете им влизат специалисти, които ще ги умъртвяват насилствено. Припомняме, че до тези мерки се стигна, след като в река Струма бе открито мъртво и заразено с Африканска чума прасе. Прасето бе намерено в близост до ранчото на бабата на футболиста Кирил Десподов.

"Започнаха хората да колят, разбира се има и недоволни, но се надявам да не се стигне до протестни действия, утре денят в Кресна ще е напрегнат, специалистите пристигат след 8 часа и започваме обиколки по къщите", това заяви за struma.com тази сутрин кметът на Кресна Николай Георгиев. Георгиев няма точни данни колко прасета са заклани, но вероятно в края на деня това ще се изясни.

От агенцията по храните съобщиха, че стопаните, ще получат 300 лв. обезщетение и пълна дезинфекция на стопанските си дворове.

В цялата област тече кампания, в която стопаните с прасета, се молят да умъртвят прасетата си, като превантивна мярка срещу разпространение на заразата.

К. Тодоров


Още за: срок   Кресна   прасета   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
18 Август 2019 11:36 | Иван
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Струма и вие участвате в играта стига тормозите и плашите хората здрави прасета няма колим в тази жега ще заведем дела и ще ни платят по 5000 лв за загуби и тормоз всички утре на протест в Кресна и без кмета ще протестираме


18 Август 2019 12:25 | 123456789
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

От колко часа ще е протеста ? хихихи


18 Август 2019 17:05 | Тъпото
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

"Но се надявам да не се стигне до протести"-край на цитата. Кмета на Кресна онзи ден, изрази публично позицията си, в която заплашваше с протети, а сега вече се надява да няма протести. Работата върви или на шизофрения, или на пир по време на чума. Постоянно почна да се отмята от думата си. Преди време с трасето на магистралата, сега с АЧП.


19 Август 2019 08:08 | Инж. Любен Симеонов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

АВТОРЕЕЕЕЕ,
ТИ ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПРИНУДИТЕЛНО И НАСИЛСТВЕНО???
АМАН ОТ ПИСАЧИ С КУПЕНИ ДИПЛОМИ: (( (
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар