Поредният спукан балон на управата! 2-те лъвчета няма да се връщат в Благоевград! Настанени са в зоопарка във Варна..

23 август 2020 18:34   14 коментара   14196 прочита


Спонсорът превежда пари за тях, а ни клетка се ремонтира, нито лъвчетата ще се върнат! Къде останаха обещанията на кмета Р. Томов, лъвчетата станаха символ на поредната загуба за областния град..

След като бяха спасени от сигурна смърт в отвратителните условия на зоопарка в Благоевград, двете малки лъвчета, родени от кръвосмешение, няма да се връщат в Благоевград.

От няколко дни те са настанени в зоопарка на Варна. Разположен в морската градина, варненският зоопарк е сред най-уредените в страната.

В четвъртък те са преведени и транспортирани от клиниката в София, където ги излекуваха и върнаха към живота, достигайки тегло над 5 килограма във варненската зоологическа градина, това потвърди пред Struma.com директорът на зоопарка г-жа Иванка Стоянова, която заяви:

Нашият зоопарк е с отлични условия и прекрасен екип от специалисти и ще осигурим най-добрите грижи за малките лъвчета. Родителите им, които са в Благоевград са на варненския зоопарк, така че ние с удоволствие приехме наследниците им и се надявам да станат големи и силни лъвове ,каза г-жа Стоянова, която ни изуми с обичта, с която говореше за зоопарка и неговите обитатели, както и за двете малки лъвчета, които със сигурност в Благоевград щяха да умрат.

Присъединяваме се към пожеланието на г-жа Стоянова малките лъвчета да станат големи и силни, но и не можем да отминем това, което направи общинска управа ,когато скандалът с лъвчетата гръмна. Припомняме : След като стана ясно, че в зоологическата градина е допуснато кръвосмешение, от което са се родили две лъвчета, които бяха оставени буквално да умрат, кметът Румен Томов уж се задейства.

Отиде на място, пиарите му го следваха, снимаха го отпред, отзад пред клетката на лъва. Журналистите го заобиколиха и Томов започна с изявленията, че ще се спасят, ще се намери спонсор, който да се грижи за тях и т. н. Градоначалникът стигна чак до клиниката в София, където пак позира, нежно гушнал лъвчетата. После стана ясно кой е спонсорът, а именно бизнесменът Николай Динков, който каза, че ще осинови двете лъвчета и ще отпуска пари за тях. Кметът продължи с обещанията, че ще се разшири клетката на лъвовете, за да има място и за двете лъвчета, че се изработва проект за клетката.

Назначиха близки до властта хора на работа в зоопарка и прахът замъгли очите на електората. Месец по-късно ние проверихме докъде е стигнал ремонтът на клетката и написхме, че такъв няма.

Не се работи и в момента по клетката. А спонсорът е спазил ангажимента си и е превел известна сума незабавно, след дни предстои втори транш, разбра наш репортер..

Въпросът е за какво превежда парите Николай Динков като лъвчета няма да има и ремонт на клетката не се прави. Къде отидоха обещанията на кмета пред благоевградчани, дадени пред медии и в ефира на национална телевизия?! И защо общинска управа си намери спонсор за ремонт на клетката, като в бюджета 180 000 лева ,заделени за ремонт на зоопарка, стоят неупотребени.

С тези пари не клетката на лъвовете само ще бъде ремонтирана, а целият зоопарк ще добие европейски вид. Странни маневри на общинска управа. Две малки лъвчета бяха спасени и настанени в отлични за растежа и развитието им условия. За някои казусът е силно хиперболизиран, за други безхаберието на управата по отношение на зоопарка в Благоевград е осъдително.

Двете малки лъвчета, реакцията на общинска управа и случилото се след това, показват как ни управляват и колко тежат думите на управниците ни. Спука се поредният управленски балон ,приготвен като за избори. Отново думите и обещанията увиснаха във въздуха.., а лъвчетата станаха символ на поредната загуба за Благоевград и всеобщата разруха в областния център.

П. Костадинов.

14 коментара
23 Август 2020 19:34 | 345
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Да ги вземе Поли в Симитли.


23 Август 2020 21:28 | струната
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Е, да де, всеобщата разруха в Благоевград тръгна много отдавна. Виж как добре знаете, струна!


23 Август 2020 21:36 | Онзи
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ако само тия лъвчета бяха проблема на Благоевград да махнеш с ръка.


23 Август 2020 22:04 | �������
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

ДА ВКАРАТ И ТОМОВ В СЪЩАТА КЛЕТКА ПРИ ЛЪВЧЕТАТА. В ВАРНА ТА ДА НИ ОДТЪРВЯТ ОТ ПИЯНИЦАТА.


23 Август 2020 22:25 | �� ����� � ����
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Те и лъвчетата не искат да живеят и тоя западна град. За 8 месеца го закопаха


23 Август 2020 22:51 | Шон
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Проблемите на града не са от 8 месеца, а от поне 8 години.


24 Август 2020 09:51 | ���. K������� ������
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

ДО ДЕБИЛА ШОН:
ПРОБЛЕМИТЕ РЯЗКО СЕ УВЕЛИЧИХА СЛЕД ИЗБОРА НА ТОВА НЕАДЕКВАТНО ЧОВЕЧЕ!!!


24 Август 2020 10:26 | КОЙ
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Така е, по времето на Неделчо зоопаркът можеше да го объркаш с този в Лос Анджелис.


24 Август 2020 10:32 | Шон
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Единствения дебил във форума си ти. При Томов ли бяха затворени десетки цехове и фабрики, при Томов ли доста фирми изнесоха дейността си извън Благоевград, не беше ли предишния кмет този, който обещаваше (заедно с Цветанов и Борисов) милиони инвестиции, нови работни места, при предишния кмет станахме последни по доходи в цяла България. Града се обезлюди рязко в последните десетина години, масово хора в трудоспособна възраст отидоха да изйарват хляба си в София или чужбина. Отворете си очите герберски паразити. Да попитам, кога са изборите за кмет?


24 Август 2020 10:34 | Цецо
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

НЕ ВСИЧКИ ДЖУМАЛИИ СА СЪС СЛАБА ПАМЕТ И ПОМНИМ ПОРАЗИИТЕ НА КАМБИТОВ. БЛАГОЕВГРАД ТРЪГНА СТРЕМГЛАВО КЪМ ПРОПАСТТА, А СЕГА ПРОСТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ.


24 Август 2020 11:30 | Бойко
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Напълно подкрепям написаното от Цецо, останалите мнения са брътвежи.


24 Август 2020 14:21 | Гето
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Камбитов живее в София да знаете ... изберете пак герб и бездомно куче няма да може да нахраните, то ще се храни с вас


24 Август 2020 15:49 | КОЙ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Камби ли е активизирал троловете да оценяват тука, или си има още безплатни лизачи?


25 Август 2020 09:40 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя Камбитов с един много гнусен луничав набор 1963 год. то не беше измами кражби убийства и какво ли още не и двамата си купиха имоти по София с пари от продадени общински жилища и сега пиянстват и спинкат в околностите на София
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар