Поредният епизод на смях в залата: 3-има "разгневени" мъже и една жена в "Теория на конспирацията" в ОБС Благоевград

04 декември 2019 09:57   53 коментара   27794 прочита


Битката за председателския пост продължава този петък. Участват Рашко Динков, Любен Милев, Иван Ризов, гадае се за специалното участие на адв. Албина Анева. Андон Тодоров дебне в засада..., а кметът Томов гледа безмълвен "продукцията " от първия ред на залата...

Съветникът от ВМРО и кандидат за кмет на Благоевград Иван Ризов се включва в поредния епизод на касовата "продукция" в ОБС Благоевград, този петък, при която за пореден път ще се избира председател на местния общински съвет.

Ризов допълва бройката на "разгневените" мъже, които ще се състезават за любовта на "Гнездото", приютило 41 народни избраници, които седмици наред правят всякакви совалки между тях, за да уловят "Духът на кошера". А в момента кошерът е разбунен, търговията и пазарлъците вървят с пълна пара, и никои не може да предскаже какво ще се случи в 5-тия епизод на състезанието в края на тази седмица Истинска "теория на конспирацията", разигравана пред целия град..

На сцената ще излязат за пореден път Рашко Динков от БЗНС "Ал Стамболийски и за втори път лидерът на БСП Любен Милев, включва се и съветникът от ВМРО Иван Ризов, а все още не е ясно дали единствената дама в продукцията адв. Албина Анева ще ни зарадва със специалното си участие.

Няколко епизода вече очакваме появата на Анева, но тя стои в изчаквателна позиция, докато 3-мата мъже се наиграят. Стратегията е начертана от сиви кардинали, които уж са се поставили в мъглата, но пейзажът е ясен.

Стратезите, така са разработили сценария, че изборът да се проваля, докато дойде техния ред, защото и в битката в петък, както е тръгнало, председател няма да има. Рашко Динков вече 4-пъти не може да събере нужните му 21 гласа, Любен Милев се провали на предишния избор и събра едва 9 гласа, а невалидните бюлетини бяха 15. Въпреки активните совалки и мотовилки едва ли ще ни изненада Милев с по-висок резултат.

Какъв ще е резултатът на войводата Иван Ризов ще видим в петък, но във всички случаи и той няма да събере нужните му 21 гласа, прогнозата ни за неговото участие е крайно песимистична. Интересна е конфигурацията на силите в надпреварата. Динков, традиционно ще бъде подкрепен от групата на експредседателя Радослав Тасков и групата на ГЕРБ, оттук нататък всичко е в зоната на здрача. И това се видя.

Уж се договарят съветниците, но явно е, че политическите им договорки са просто семпли пазарлъци, които пропадат в деня на избора и винаги има изненади и предателства в отделните лагери, подкрепящи претендентите за поста. Дали с преговори, договорки и обещания, Динков е успял да пробие малките парламентарно представени групи в местния парламент не се знае. Помагат му външни и вътрешни стратези, които обработват народните представители.

Усилено работи сред колегите си за подкрепа и адвокат Анева, кога точно ще се появи тя, не е ясно. Говори се, че ако основният играч в 4-ри поредни гласувания, Рашко Динков се откаже от надпреварата, то неговото място ще заеме Анева, която ще получи подкрепата на част от тези съветници, подкрепяли Динков.

Анева разчита да е обединител на местните парламентаристи, включително и да получи подкрепата на другата, най-голяма група в местния ОБС, -БСП, при условие, че Любен Милев претърпи поредния крах в гласуването.

Игрите на съветниците-стратези са повече от ясни, но финалът им е непредсказуем. В цялата тази каша от неясноти, в засада дебне съветникът от ПП Партия на Зелените Андон Тодоров, който се отказа от надпреварата след като постигна на предишната сесия и трето гласуване равен резултат с Рашко Динков - 18:18.

Според коментарите, Тодоров няма да участва тази седмица, но това не го изважда завинаги от играта за председателския пост. И той стратегически изчаквал резултатите от гласуването, за да прецени кога отново да се впусне в надпреварата. И Тодоров и Динков показаха, че имат твърдо ядро от поддръжници, въпросът е кой е успял да пробие повече хора в противниковите лагери и кой е по-добрият стратег и дали той е между Динков и Тодоров?

Напоследък в ъндърграунда на ОБС се заговори, че е твърде вероятно и експредседателя Радослав Тасков да излезе в надпреварата лично, като кандидатурата му щяла да бъде консенсусна и ще надделее фактът, че той умее да ръководи съвета, тъй като вече е бил няколко мандата ОБС председател и е с най-голям опит.

Ако Тасков излезе в състезанието, то срещу него със сигурност ще се изправи Андон Тодоров, тъй като това пък е неговата битка от години. В предишния ОБС Андон Тодоров многократно иска оставката на Тасков и сега няма да се откаже да погъделичка егото си, влизайки в битка срещу отколешния си опонент, нахъсан да го елиминира и победи в избора.

Разбира се извън тези предположения, не се изключва и вероятността някои от новите съветници, също да заяви претенции, окрилен от факта, че старите играчи не могат да се разберат. Вече месец целия този спектакъл наблюдава от първия ред новия кмет на Благоевград Румен Томов, чиято работа зависи от работата на новия общински съвет.

Отчитаме случващото се и като игра антиТомов. Явно е, че някой има интерес да спъва работата му, бъркайки се в делата на общински съвет и избора на председател. И това не е дело на опозиция на новата кметска управа, напротив:

Фактът, че въпреки предизборните договорки на най-високо ниво БСП да подкрепят в избора Андон Тодоров, Любен Милев излезе да се кандидатира за шеф на ОБС, повдигна завесата и разкри, че има проблем и в лагера на победителите в "Местни избори 2019"-та. Техните стратези, май обърнаха "палачинката", срещу независимия Томов и основният им помощник в изборите Андон Тодоров.

Случващото се в ОБС Благоевград и невъзможността събраните общински съветници да си изберат председател е ярко доказателство за безсилие на новия общински съвет, който ще решава съдбините ни в следващите 4 години.

С пазарлъци и търговия влязоха в съвета всякакви хора и сега ще берем плодовете на този неосъзнат избор срещу финикийски знаци.

Няма такъв град, навсякъде в областта общинските съвети работят, имат избрани председатели, новите кметове поеха кормилото на управлението, а Благоевград и неговите жители са принудени да гледат цирк, чиито представления май няма да свършат скоро.

Оставаме с надежда, че разумът у народните избраници ще надделее и скоро ще излязат от калта, където вече месец буксуват, защото едва ли ще получат аплодисменти за изпълненията си от тези, които ги изпратиха в Общински съвет. П. Костадинов


Още за: съветник   ВМРО   продукция   ОбС   Още от: Общество

Принтирай статия
53 коментара
04 Декември 2019 10:17 | !!!
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Идеално, защо питаш


04 Декември 2019 10:33 | старогражданин
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Трая по проблема. Няма да давам уроци на Росица и Новаков.


04 Декември 2019 11:04 | Pola
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Да ангажират Мариета Димитрова, тя знае как да дърпа конците. В София вече е казала че кмета е нейн човек и следователно антикорупционния фонд няма да го разследва. Няма да го плюе и Бивол. Мариета е фактора тя ще разпределя парсата и обществените поръчки.


04 Декември 2019 11:37 | !!!!
Оценка:
38
 (
40
 гласа)

Благоевградчани си заслужават"мама кажа". Когато за съветници се избират хора" от кол и въже", резултата е ясен. На тези тъпчовци не им пука за града, всичко са сметки и сметчици. Ние гледаме отстрана и въобще не ни е смешно. Ние ги избрахме тези " умници". Не очаквайте умни решения от безотговорни хора. Партиите им са еднакви.


04 Декември 2019 11:45 | наблюдател
Оценка:
4
 (
44
 гласа)

Аз най-много се кефя на Тасков и д-р Таковски. Седат си и им гледат сеира на всички в залата. Не знам дали в тая зала има други толкова подготвени като тях за съветници и наред с това спокойни и уравновесени. А Андон Тодоров дето скача като попарен петел при всяко споменаване на името на Тасков е изключително смешен и изобщо не усеща, че го провокират по тоя начин да се покаже що за перко е. Калоян Хаджийски даже не искам да го коментирам популизъм до прилошаване и уж десен демократ а па все с БСП. Не знам как го търпи партията му още.


04 Декември 2019 11:56 | Жоро
Оценка:
-25
 (
41
 гласа)

Само Тасков става


04 Декември 2019 12:00 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
31
 гласа)

успешният Тасков загуби изборите по всички направления. Това ни ви попречи да го предлагате за зам. на мама кажа. Дебелоочие.


04 Декември 2019 12:03 | ТО СЕ ЗНАЕ
Оценка:
8
 (
28
 гласа)

НЕ ИЗБИРАЙТЕ РИЗОВ! НЕ ПРИЧИНЯВАЙТЕ ТОВА НА БЛАГОЕВГРАД! КОИ СА АНТИ-ТОМОВ?! ТОВА СА ТЕЗИ С НЕДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ БЮЛЕТИНИ, КОИТО КРОТИЧКО СИ СЕДЯТ НА СЕСИИТЕ. ЗНАЕ СЕ КОИ СА.....


04 Декември 2019 12:08 | Мони
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Много точен анализ на ситуацията в Общинския съвет. Мога само да допълня че нищо хубаво да не чакат гражданите на града.


04 Декември 2019 12:12 | старогражданин
Оценка:
11
 (
25
 гласа)

Бардака на Камбитов. Въпрос.


04 Декември 2019 12:12 | Мими
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Великата промяна която искаха гражданите е в реалност.


04 Декември 2019 12:17 | ГОШО
Оценка:
18
 (
34
 гласа)

Тасков го разследват за далавери с Кмета


04 Декември 2019 12:24 | до старограждани
Оценка:
-16
 (
24
 гласа)

Колега, нещо не си изобщо в час. Точно Тасков изобщо нищо не е загубил даже напротив. Колкото и някои хора да не им се иска точно той е единствения качествен вариант за председател. Всичко друго е реваншизъм, болни амбиции без покритие и липса на каквито и да е качества нужни за поста. И по-горе писалия е много прав че Тасков само седи и им гледа акъла


04 Декември 2019 12:24 | гражданин
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

никакви пари, никакви бонуси, никакви пет лева, това не са хора, това са боклуците, плявата, измета на града. успокоявам се, че не гласувах.


04 Декември 2019 12:25 | Ахаха
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

Селяни на вас ви трябва султан. Дано Ердоган ви обърне малко внимание след като свърши със Сирия!


04 Декември 2019 12:26 | Запознат
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Не са т. нар. "бърдакът на Камбитав"! Те гласуват с действителни бюлетини на всеки избор! Огледайте другите членове с бъдещи планове и стратегии на ОбС, уважаеми съграждани!


04 Декември 2019 12:31 | Яна
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

За какъв бардак на Камбитов става на въпрос. Тези съветници да не ги е избрал той.


04 Декември 2019 12:41 | Игроорец
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

Рашко, защо се излагаш за пореден път, като на пет пъти ти показаха, че не те искат за председател. Имай достойнство. Не всичко на този свят е далавера....


04 Декември 2019 12:50 | гражданин
Оценка:
-12
 (
20
 гласа)

Най-добре е да се избере лице, което досега не е било във властта! Лично аз виждам някои от двамата доктори. Неоцапали се досега и с умерени позиции.


04 Декември 2019 12:51 | старогражданин
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Винаги говоря за бардака на Камбитов във форума. Къде е поетесата от комплекта?


04 Декември 2019 12:59 | ИК Томов
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Разни коментатори се упражнават като всезнайкото "старогражданин ". Как точно е загубил Тасков като запази позицията си на втора политическа сила с разлика от 300 гласа от управляващата Гери?!?!
Смятам че той щеше да е кмет ако се беше кандидатирал. Само пропагандата на Доньо успя да внуши за комбина с Камбитов
Истината е че Камбитов така нареди листите че Тасков да не е председател дори при победа на изборите. Председател трябваше да е Урдев. Така че по спокойно коментаторчета


04 Декември 2019 13:13 | Истина
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Истината е друга! Не е в това, което четем, виждаме и чуваме!


04 Декември 2019 13:59 | Тапир
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Какъв Урдев бълнуваш, нима Урдата не се наяде и напи токова мандата в ОС. Тоя за нищо не става - ТАПИР, но гони целта си докрай. Колко пари окради покрай санираните блокове в окръга, сега няма саниране, няма съветник - трябва помощи да му събираме, защото не плати на циганите да гласуват за него, беше сигурен че е номер едно и ще го изберат. Да ама не. Новоизбраните господа, ако не се договорят, нека да ги разпуснат, но да нямат право да участват в избори за ОС вече, ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ И ЦИРК.


04 Декември 2019 14:13 | Пирин
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Зън зън зън зън ...детската градина
А ние чакаме да оправят града, те един председател не могат да изберат... да се смея ли, да плача ли


04 Декември 2019 14:40 | истината
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Истината е една и това е, че Тасков никога не е бил в кюпа с Камбитов. Просто Дончо много успешно яхна тая вълна внушавайки някакъв измислен от него модел и много незаподнати хора му се вързаха. Даже Камбитов с поведението си преди изборите направи всичко възможно да сведе до минимум влиянието на Тасков в Общинския съвет, за да може да си разиграва коня както сам си знае. Доказателствата са няколко:
1. Главната счетоводителка и дясна ръка на Камбитов Румяна Шекерлийска - втора в листата на мама Кажа
2. Листата на ОБТ-Лейбъристи - женички, които под ръководството на Христина Шопова и с доста хвърлени пари си мислеха, че ще постигнат нещо
3. Листата на подредена по азбучен ред на кандидатите - ССД
4. Обещаното място за председател на Урдев.
И за съжаление, вместо да си гледа неговата кампания и да си стегне редиците Камбитов се занимаваше е с такива неща които хем се провалиха, хем сам провали и себе си. А можеше да си кметува още 4 години


04 Декември 2019 14:50 | старогражданин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Като изключим Нинова и Паскалев дори комунетата са скромни в оценките, а вие се чудите как да не се представите като съществена част от основанието за протестния вот. Ври от такива "отличници" по файтоните на старата десница.


04 Декември 2019 15:32 | зрител
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Пуснете ги на живо в социалните мрежи деее!!! Защо само отбрана публика да се смее, като може всички !! Бива ли такова нещо!! И като се има предвид че тая седмица главата на Дончовеца вероятно направо ще избухне от напнрежение и селско крещене... не е редно да го гледа само отбран "елит", а останалите да трябва да чакат статии и т. н. !!


04 Декември 2019 15:47 | Това е
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ако се гласуваше с РАЗУМ там, щеше да има резултат вече! Без натиск, злоба, завист и лични облаги!


04 Декември 2019 16:48 | старогражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Гледам ги и при Мариета. Предоволен. Можеш да си ги запишеш и анализираш.


04 Декември 2019 17:00 | Дарт Вейдър
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Предлагам на общинските съветници да не се плаща НИЩО и на предкедателя също.
Пък да ги видим тогава колко милеят за града ни


04 Декември 2019 17:19 | лили
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Цял град знае, теб какво те вълнува


04 Декември 2019 17:48 | Свидел
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

А Тасков още ли е с Елена Михова, дето я уреди на работа със заплата 2500 лева в областния информационен жентър99


04 Декември 2019 17:50 | Лидия
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Тасков си е купил апартамент с парите от изборите


04 Декември 2019 18:00 | Факт
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Доколкото знам общинските съветници в Симитли доброволно са се отказали от възнаграждението, хайде да ги видим нашите стотинката?


04 Декември 2019 18:50 | Зайо Байо
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Росица Димитрова е голямото бедствие което ви очаква в бъдеще


04 Декември 2019 19:17 | .....
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Струма Лом спрете с тънките сметки да пишете глупости и неистини за кмета и за общинския съвет. Всички знаят каква медия сте


04 Декември 2019 20:24 | Миглена
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Г-н Томов,
Вземете се в ръце и ги сложете на място, тези крадци, неграмотници, пияници и алчни така наречени общински съветници .Те не мислят за гражданите на Благоевград. Те си гледат техните интереси, гледат да си създават връзки и да си назначават децата на директорски постове, работят на други постове и от общината взимат още по една заплата, взимат на безценица общински терени, за да вдигат кооперации. Фалират заводи и после ги купуват на безценица .Станаха милионери, а обикновените хора тънат в мизерия, в болести без работа и жилища. Интереса клати фест


04 Декември 2019 20:52 | До горния
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Той не може себе си да вземе в ръце, пък някой друг хаха


04 Декември 2019 21:04 | Браво
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Тасков е много оправен нема що ТЕЛЕВИЗИЯ ОКО За която се кълнеше, че е негово дете вече я няма. А благодарение на ТЕЛЕВИЗИЯ го познават в Благоевград. Много добре помня всичко. Пълна Смехория.


04 Декември 2019 21:22 | До браво
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Телевизия Око я няма благодарение на Урдев, не на Тасков. И ти браво си някакъв неблагодарник явно, защото май си забравил че хляб си ял от него!


04 Декември 2019 21:25 | До браво
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

А дали е оправен говори факта че по негово време беше най гледаната и уважавана медия в. региона


04 Декември 2019 22:01 | Браво
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Господа много добре ми е ясно, а Вие несте наясно с нещата. Първо Урдев и Тасков Бяха Ортаци Много преди да фалира. А това да бъде гледана не е негово дело а на луди те, които работеха денонощно. А парите не ги е давал Тасков а спонсора един, от които е цигарената фабрика. И ОКО фалира през октомври 2016г със 150 хиляди дълг към НАП не внасяни осигуровки от 2001 година.


04 Декември 2019 22:01 | Ина
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Тасков преяде. Време е да повърне!


04 Декември 2019 22:11 | Браво
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Спират на работниците от заплатите а не се внасят в НАП. И след това всичко от наще гърбове. Това което е написано по горе е пълната истина.


04 Декември 2019 22:18 | Тъпо
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Егати тъпотията! Както винаги у тоя форум само ревлювци дето всичко живо им пречи.


04 Декември 2019 22:49 | Гражданин
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

По-големият сеир е, че Роса Димитрова - водоноска на Хаджигаев е общински на ГЕРБ. Кой я сложи на този пост? Срам!


05 Декември 2019 08:44 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Борисов ги е хвърлил на лъвовете в Благоевград. Тия преядоха и загубиха всякакъв имунитет към певратностите и предизвикателствата на времето.


05 Декември 2019 09:28 | Стоян
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Паскалев се опитва да си прокара интересите през "независимия" Томов. Хаджигаев и Камбитов искат да са в "час" с назначението си Росица Димитрова.


05 Декември 2019 10:57 | Mimi
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

А от високо, възнесла се над селските ви закачки гледа и се усмихва кака Христинка. Уви ще сме без Франкофоли, БГрадио, чадърчета, хубава Зам. кметица и много други екстри. С всичките си негативи, тази палавница ни липсва, защото в нея имаше нещо иновативно, модерно, непровинциялно, което правеше това малко градче привлекателно. Василиса да търчи срещу нея няма да може да я настигне.


05 Декември 2019 13:35 | поп Нафърфорий
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Само Мама Кажа за шеф!!!


05 Декември 2019 15:03 | До горния
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А така!


05 Декември 2019 17:46 | гражданин
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Какви качества има този Тасков? На следващите местни избори без "местни коалиции". Тия са най фалшивите. Трябва да се знаят ГЕРБ, БСП, ВМРО, НФСБ или друга партия. В местните коалиции са хората с лични амбиции и без контролни.


05 Декември 2019 18:52 | Трайкова
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

А само като видиш Росица Димитрова на каква длъжност е и си правиш бърза сметка за целия Благоевград. Ако това е кадърен човек Бог да чува Благоевград. Заради такива лелки управия няма да има.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар