Поредна престижна награда за „ВиК“ – Благоевград

17 май 2021 10:28   8 коментара   7333 прочита


Поредна престижна награда на „ВиК“ – Благоевград  в XI-и Национален конкурс „Най-зелените компании в България“ 2021

На официална церемония в София ръководният екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград получи приз „Най-зелената компания в България“ в категория „Енергетика - Воден сектор".

В 11-тото издание на престижните „зелени“ награди, организирани от от b2b Media, бяха отличени най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

За поредна година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград стана една от „най-зелените“ компании в България чрез последователната си политика за опазване на околната среда. 

„Изключително съм щастлива от поредната заслужена награда за целия екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград. - сподели след церемонията управителката на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград  инж. Росица Димитрова. - За поредна година спечелихме национален приз в категорията „Енергетика - Воден сектор",  резултат от целенасочената ни политика за опазването на природата и водните ресурси, резултат от ежедневните и последователни действия за опазване на здравето на хората, здравето на нашите деца. Честита да ни е наградата! И нека  ежедневните ни грижи, политики, дейности и събития, които организираме, за да опазваме околната среда, бъдат пример за всички български фирми, институции и граждани.“ – каза още инж. Росица Димитрова.

Това е още една значима „зелена“ награда, присъдена на водния оператор, развиващ дейността си на обособената територия в Благоевградска област. 

Сред отличията до този момент са: I място в категорията „Воден сектор“ през 2017 г., две награди през 2018 г, съответно Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“, както и Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“ през 2019 година, I място в категория „Енергетика, воден сектор“ в X юбилейно издание на конкурса „Най-зелените компании в България”.

През изминалата 2020 година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград реализира поредица от „зелени“ проекти – над 5500 абоната заявиха електронни фактури и реално се включиха в кампанията на дружеството „Актуално е да си зелен, не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура!“. Дружеството подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще“ чрез монтирането на метално сърце – в подкрепа на  кампании за закупуване на кувьози за лечебните заведения от цялата страна. Организираха се информационни кампании и много други дейности, насочени към опазването на околната среда в изпълнение на Дългосрочна стратегия на дружеството за екологична устойчивост.

 „Наградата „Най зелената компания в България“2021 на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград  е престижна за всички нас – ръководство, работещите в дружеството и най-вече -  нашите хиляди потребители, които се отзовават и приобщават към политиката на дружеството за опазване на околната среда. – добави още инж. Росица Димитрова. – А това е добър знак за бъдещето на България.“


Още за: ВиК   Благоевград   награда   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
17 Май 2021 10:36 | Дони
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ало енерготп ши е, не В и К, ааа ина вас да ви е.. а майката.


17 Май 2021 11:29 | баластра!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Водата от водопроводната мрежа отдавна не става за пиене, тия си честитят и говорят за здравето на децата ни! Тая вода скоро и за пране няма да става! Измет!


17 Май 2021 11:59 | Тони
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Водата в Благоевград е кална, не става за пиене. Хората си носят вода години наред вече от селата или от Бачиново. Засрамете се! Цената вдигате непрекъснато, но ни тровите с боклуци.


17 Май 2021 12:02 | Иван
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Награда за най-много кръпки на кв. см. Днес поредна награда на Джамията!


17 Май 2021 13:17 | алооо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Какви награди какви пет лева, водата е толкова мръсна и мирише, че изобщо не става за пиене. Кой ги раздава тези награди и за какво?????


18 Май 2021 00:54 | гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо триете коментарите, които не се харесват на Роска водоноска


18 Май 2021 00:57 | гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ни срам, ни очи е казал народа. Пази Боже сляпо да прогледне -това важи с пълна сила за Роска Димитрова Вик Кенеди. Ако има морал трябва да потъне в дън земя от срам, но за нея тези ценности не съществуват.


18 Май 2021 08:00 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Селата в Благоевград се без вода по цяло лято, тая тръгнала да се хвали с награди на ВиК!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар