Пореден успех, с който се гордеем: Танцьорите на ансамбъл "Пирин" грабнаха първа награда на 60-тия фолклорен фестивал в Агридженто - Италия / Снимки /

23 февруари 2015 12:54   3 коментара   14931 прочита


Танцьорите на благоевградския ансамбъл Пирин грабнаха първа награда на 60-тия фестивал за международен фолклор в Агридженто Италия. "Церемонията по награждаването се състоя в театър "Пирандело" заради лошото време през последните дни, съобщават местните медии.

Специалната награда бе за ансамбъл от Филипините, те станаха носители на почетната статуетка на "Златния храм" на фестивала.

Наградени в раздел костюми групата са Испания и Тайланд, заради аткрактивното им национално облекло. Холандия, взе приз за трето място по отношение на музиката, второто е за Хърватия и първо място в раздел Музика бе отредено на Украйна. В раздел танци България с ансамбъл Пирин грабна първото място, следвана от Унгария.

Танците на ансамбъл Пирин покориха Италия

Ансамбълът на Филипините грабна почетната статуетка на фестивала


Още за: танцьори   награда   фолклор   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
23 Февруари 2015 13:57 | Аз
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Браво!!!


23 Февруари 2015 15:22 | Костадин
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Браво! Ансамбъл "Пирин" винаги ни е давал повод за национална гордост и самочувствие. Поздравления за показания ентусиазъм, професионализъм и положено старание. Дано обаче освен моралните награди, които тази институция на българския фолклор получава, също така да бъде стимулирана и финансово . Това събитие показва, че си заслужава.


23 Февруари 2015 17:02 | Браво
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Гледах ги в Париж преди няколко години, изпълниха ме с гордост, браво ;
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар