Половината бебетата в Кюстендил на родители без брак

27 ноември 2012 13:29   1 коментар   5236 прочита


Почти половината от новородените в Кюстендил от началото на годината са на родители, които нямат сключен граждански брак. Данните са на Обреден дом – Кюстендил и сочат, че за 11 месеца на 2012 година на бял свят са дошли 341 деца, а 150 от бебетата са на родители без брак.
Двойките нямат пари и не се женят, но не се отказват от това да си имат деца, коментират служители в структурата.

Имаме и 84 пресъставени акта за раждане. Това са бебета, родени в чужбина, но техните родители са с постоянен адрес в Кюстендил и заради това се съставя акт за раждане и в общината от където са родителите,, обясни директорът на обредния дом Камелия Джиновска.

Тя се похвали, че през тази година са се случили и четири осиновявания. Сред новородените пък за поредна година преобладават момичетата.

Даниел Цветков


Още за: бебета   брак   данни   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
27 Ноември 2012 15:39 | realist
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Важното е семейството да има деца, които да отглежда с много любов. Подписът в гражданското е само една формалност, придружена с помпозност и тлъсто заплащане на фалшивата услугата. Важен и свещен е църковният брак, но и там братята в расо вдигнаха високо мизата и набързо претупват духовната същност на ритуала. Бог и Майка Богородица да благославят всички семейства, да ги даряват със здрави рожби, да ги вразумяват да живеят в любов, мир и сговор.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар