Половин век любов! 11 двойки от село Брежани отбелязват „златни“ и „диамантени“ сватби

21 април 2024 20:05   4 коментара   11942 прочита


Красиво симитлийско село Брежани, може да се похвали с 11 двойки, които тази година отбелязват „златни“ и „диамантени“ сватби.

На  емоционално тържество, организирано от кметство Брежани и жители на селото, имаха възможността да присъстват щастливите семейни двойки, които над половин век са един до друг.

С гордост и много уважение бяха посрещнати двойките с дългогодишен семеен живот – семейство Надежда и Найден Пенчеви – 63 години брак, Теменужка и Стефан Николови – 56 години съвместен живот, както и Роза и Благо Иванови. Две от празнуващите семейства се похвалиха за своя годишнина от 55 години, това са семействата на Лиляна и Илия Джелепендови и Венка и Атанас Атанасови. От  54 години  заедно в любов и разбирателство са Росица и Васил Костови, както и Димка и Любчо Дафкови. Радка и Димитър Груеви и Лидка и Атанас Серафимови отбелязват 51-вата си годишнина.

Има още две прекрасни двойки, които не успяха да присъстват на милото тържество, но са запазили своето уважение и разбирателство повече от половин век. Това са семейството на Велика и Георги Янчеви, които честват диамантена си сватба и  61 години съвместен живот, както и Виолета и Калоян Спасови и тяхната подкрепа един към друг вече 55 години.

Няма по-голямо щастие от това, да бъдеш до любимия си човек, да се подкрепяте, уважавате и обичате толкова много години, споделиха празнуващите. Успехът на дългата връзка е отговорност един към  друг, и разбира се, съобразяване и единомислие. Много е важно да гледате в една посока и да мислите еднакво, за да постигате целите си, коментираха дългогодишните съпрузи.

Събитието, което събра на едно място двойки с над 50 годишен семеен живот уважи  и най-младата двойка от село Брежани Петя Дреновичка и нейният бъдещ съпруг Томас Благов. Те приеха хляба и огъня на семейното щастие и традиции от семейство Надежда и Найден Пенчеви, които 63 години са неразделни 

След житейските поуки и мъдри съвети на дългогодишните съпрузи към младата двойка, заедно засадиха дърво в двора на кметството като  символ на здраве и дълголетие.

„Половин век, колко дълго време на съвместен живот. Шестдесет години още повече. Много двойки не могат да постигнат тези годишнини, а Вие сте ги достигнали. Над петдесет години обич, силна обич. Късмет е, че сте се намерили. Щастието е, че сте заедно. Толкова много години съвместен живот, общ живот в радости и неволи!“, с много красиви думи Виолета Ставрева, уважаван общественик и дългогодишен педагог, посрещна празнуващите и откри празничното събитие.

По повод годишнините си, всички двойки получиха подаръци и цветя в знак на уважение и възхищение за тяхното разбирателство, съвместен живот и любов, след което всички вдигнаха наздравица с чаша шампанско.

Празнуващите двойки бяха поздравени с музикално изпълнение на ангелогласното момиче от Симитли, Христина Кръстева. Изненадите продължиха и с изпълнението на баба Райна от село Брежани.

Поздрави към празнуващите отправиха всички присъстващи, сред които Емилия Манолова – временно изпълняващ кмет на село Брежани, председателят на местния парламент Вилимир Александров, Ивайло Костов, жители от селото  Поздравителен адрес получиха и от  кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Милото тържество продължи с много красиви и топли спомени  и празнично настроение.


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
21 Април 2024 20:23 | Браво
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Живи здрави да са всички и весел им празник !!


21 Април 2024 20:37 | Любен
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Поздравления, истински и верни приятели са ..


22 Април 2024 11:17 | Браво
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Живи и здрави да са


22 Април 2024 22:22 | Ваканин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

поканихте ли ПОЛИ - Кмето да ви покаже как се вдига самолето, как се плодат грозни булки като невестулки
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар