Полиция затвори нощните клубове и заведения в Благоевград, ето мерките на извънредния кризисен щаб при областния управител Б. Михайлов

14 март 2020 07:49   15 коментара   21091 прочита


Цяла нощ полицейски екипи обикаляха обастния център Благоевград, за да предупредят собствениците на нощни клубове, заведения, магазини да затворят незабавно в изпълнение на мерките, разпоредени в извънредното положение, въведено вчера. Екипите тръгнаха веднага щом областният управител Бисер Михайлов закри извънредното заседание на Областния оперативен щаб за борба с корона вируса. 

Заседанието започна в 18 часа и продължи около 2 часа. На него бяха обсъдени готовността на лечебните заведения, всички те разполагат с налични предпазни материали – маски, ръкавици, очила, защитни екипи и дезинфектанти, има създадена организация в инфекциозните отделения. На заседанието се уточни колко е важна отговорността на гражданите към личната хигиена, ограничаването в максимална степен на контактите, особено на места със струпване на множество хора. 

Констатирано бе, че в областта непрекъснато се следи и са предприети всички мерки, за недопускане разпространението на COVID-19, като към момента място за паника няма, няма и регистрирани положителни резултати на коронавирус. 

Във връзка с епидемичната обстановка и обявеното Решение от 13. 03. 2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и със Заповед на Министъра на здравеопазването се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на Република България: 

1. Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазини за хранителни стоки, аптеки и дрогериите. 

2. Преустановяват се учебни занятия и всички извънкласни мероприятия (зимни, клубове, зелени училища, екскурзии и др.) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение. 

3. Преустановяват се посещения на деца в детски ясли и детски градини. 

4. Преустановяват се всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма. 

5. Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и др.) 

6. Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работаза служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждане на засилени противоепидемични мерки. 

7. Преустановяват се детски и женски консултации, профилактични прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, кактои свиждания във всички лечебни заведения. 

8. Отменят се т. I, т. 5-11и т. II от Заповед РД-01-122/11. 03. 2020 г. на министъра на здравеопазването. 

П. Попова 

15 коментара
14 Март 2020 08:05 | Бочко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

фалит


14 Март 2020 08:48 | ...
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Взе ми думата от устата... ако продължи повече от 2 седмици ще фалират доста хора


14 Март 2020 09:07 | �������� РИКО
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Предстои нова световна финансов криза (само задълженията на САЩ са 23. 447 трилиона долара)! Коронавируса е изкуствено създаден и пуснат в Китай за да прихвърли отговорносто на тях и унищожи тяхната икономика! Но още по запознати хора са наясно, че това се прави за да удари световната икономика защото предстои Нова Световна Финансова Криза и да се премине към нова валута а именно ЦИФРОВА. Няма да има парични знаци, нито крипто валута от рода на Биткойните (Биткойна бе създаден от ЦРУ за де не се проследяват техните финансови операции). Всичко това се дережира от държателите на Федералната Резервна Система на САЩ на които принадлежат всички банки, МВФ и всички възможни финансови организации (Господарите на Парите). Вируса е създаден в англосакска лаборатория съвместно със САЩ, Израел и Англия - тези страни както и техните спецслужби се контролират от Господарите на Парите и радетелите за Нов Световен Ред.


14 Март 2020 09:20 | бубата
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

снощи умрелия бар на бубата палаханов е работил с клиенти. наркомана мартин грънчаров се е забавлявал там. бубата палаханов големия бизнесмен от благоевград цял живот на хранилка в общината. боклуци долни.


14 Март 2020 09:21 | Tарикати.
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Мисля, че след издадена заповед, по самосъзнание трябваше да затворят! А полицаите да минаваха и да пишеха актове!!!!!
И не злоупотребявйте с фалит, защото и на кьоравия и глухия е ясно, че няма да фалират. Достатъчно са откраднали, за да изплатят на работниците си заплатата и без 2 седмици да работят. А ако има. такива, които се правят на тарикати, нека НАП им влезе на проверка и да ги за печати за 1 месец, защото на 100% се укрива ДДС!!!!!


14 Март 2020 09:34 | ...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Откраднали са дръжки... всички са на заеми!
Добре, че идва лято, а въздушно-капковите вируси не обичат повече от 25 градуса та може и да се разминем до следващата зима...


14 Март 2020 09:47 | Арно
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Обрастния и кмета си ги мерят, засега води Томов


14 Март 2020 09:50 | Арh
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

А бе, къде ви е електронното правителство за което похарчихте милиона милиони и Плевнелиев многократно обещаваше?!


14 Март 2020 10:32 | До Арh
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За какво ти е!? Ще те спасява от заразата?


14 Март 2020 11:07 | Барче
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НЯМА ДА ФАЛИРАМЕ НИЕ РЕСТОРАНТЬОРИТЕ И БЕЗ ТОВА ВИ НАЛИВАМЕ МЕНТЕ АЛКОХОЛ И НЕ ДАВАМЕ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ. АХАХАХАФА


14 Март 2020 13:49 | Как ли не!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Табаците по бул. "Св. св. Кирил и Методий" работят. За тях извънредно положение и правила няма ли?
Струма, отидете и снимайте по булеварда какво става!!!


14 Март 2020 15:32 | Сашо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Над 25 градуса вирусите на грипа умират, за справка виж медицински учебници


14 Март 2020 17:52 | Арh до 10.20
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще спасява! По-малко хора по опашките на институциите, НАП, НОИ, Агенция по вписванията, общината, !!


14 Март 2020 22:05 | еленово
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Маските и ръкавиците явно са в нечии складове, грижливо прибрани при проверка да се покажат, а мед. работници от спешното голи като пушки дойдоха, без предпазно облекло, даже и без маска .От къде да ги знам къде са били преди това и каква зараза са пипали ? А в щаба нали илаше и оттам представител


14 Март 2020 23:00 | ���� ����������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Т. Н. Областен управител е едно хюмне, лизач на задници в ГЕРБ МАФИЯТА-педерастче селско
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар