Полиция влезе в детска градина "Мечо Пух" в Добринище! Сага, продължаваща с години! Учителка подложена на унищожителен психотормоз

10 септември 2021 11:06   23 коментара   38500 прочита
сн. асоциативна
сн. асоциативна


сн. асоциативна

Обвинява директорката Ив. Бонкина в лично преследване, серия дела, съд, прокуратура ,общински кмет ,всички знаят за проблемите в детското заведение

Полиция влезе рано днес в детска градина"Мечо Пух" в Добринище, разбра Struma. com. Ченгетата бяха извикани от директорката Иванка Бонкина, която съобщила, че уволнена учителка нахълтва в детското заведение, без да има право. Скандалната ситуация се разиграла в началото на работния ден.

Дългогодишната учителка Пирина Хаджиева, била блъскана и гонена от персонала, без да знае защо и без да има връчена заповед за уволнение. "Видях заповедта за уволнение, но не съм подписала нищо, погледнах я прилоша ми вчера и се прибрах, започва разказа си Хаджиева.

Днес сутринта дойдох на работа, посрещнаха ме враждебно, лелката  не ми позволи да вляза, започна да ме блъска навън, аз обаче успях да вляза, с искане да попитам директорката какво се случва, как ме е уволнила, като аз заповед не съм разписвала и т. н. След случилото се г-жа Бонкина извикала полиция и заедно с полицаите  влязохме в кабинета и. Видях заповедта разписана от двама свидетели от персонала, но не и от мен. Полицаите разбраха какъв е проблемът и си тръгнаха.

Преди дни Бонкина отново направи опит да ме изхвърли от детската градина като ме блъскаше и буташе навън пред децата. Тормозът продължава с години. Тази жена не се спря пред нищо. Не спазва колективния трудов договор, отказва да ми изплати дължимо възнаграждение ,присъдено от съда за клас квалификация и лично ме преследва от близо 4 години, за да назначи на мое място неин човек.

Аз съм секретар на КТ "Подкрепа " и съм защитена. Директорката размахва анонимни жалби срещу мен, написани уж от родители, в които се твърди, че съм нервна на работното си място, което не е вярно. Много заповеди за наказание е издавала срещу мен госпожата, но всички те са падали в съда. 6 дела и 6-те съм спечелила, защото няма никакво основание за това преследване, освен нейните лични отношения и цели.

Върша си работата съвестно, не съм допуснала каквото и да е било нарушение, но директорката си е решила, че трябва да ме уволни и това е, казва Хаджиева. Преди време е имало среща в със синдикатите, шефът на РУО Златанов при общинския кмет Иван Кадев и от синдикатите са предложили на Кадев тази директорка да бъде уволнена, защото създава крамоли и разстройва атмосферата в детската градина.  

За случващото се  попитахме общинския кмет Иван Кадев и ето какво заяви той : Запознат съм с проблема в тази детска градина. Предстои да се обсъжда напрежението, защото вече излиза извън контрол. Сега съм в отпуска, щом се върна ще взема спешни мерки, каза Кадев.  

Според хора в Добринище, директорка Бонкина си върши работата съвестно, въвела ред, който не се харесва на мнозина, затова е и тази атака. Тези хора обаче работят с деца и не е нормално да се съдят за всичко, да се карат и блъскат като хамали, са част от коментарите.

Ще следим случая. Ще потърсим за коментар и началника на РУО Ивайло Златанов. Но да се решават проблеми с полиция, в заведение, където се възпитават деца не е нормално. Така, че мерки трябва да се вземат и обстановката в детската градина спешно да бъде укротена.

Подобни отношения са вредни за децата, а и родителите протестират срещу това любимите им същества да се отглеждат в подобна обстановка, очаквайте подробности.   

Петя Колева   

  
  

23 коментара
10 Септември 2021 13:22 | 123
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

ТАКА ЩЕ Е В БЪЛГАРИЯ докато Г-жа ХЕРО МУСТАФА И БОРИСОВ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА. ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ създават непоносима атмосфера и вършат афери за милиони. Сега тези хора заминават да живеят в САЩ а в тази градина ще гледаме АВГАНИСТАНЧЕТА. Е ХОРА НА ПОМОЩ НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ДОЙДАТ МЕЖДУНАРОДНИ ИНСТИТУЦИИ и този тежък проблем за човечеството да се разреши.


10 Септември 2021 13:24 | ?!?!
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

колко ли е получил г-н Златанов/ ХАСАНОВ/ който е преселник от Сливенският Балкан


10 Септември 2021 13:44 | Симеон
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Борисов отдавна не управлява България, но ще се влачите като псета от глад и мизерия с новите високи цени на ВСИЧКО! Молете се да се върне.


10 Септември 2021 13:44 | Велислав Дончев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В това прокълнато село няма ден да няма сбиване и сеири


10 Септември 2021 13:48 | Пенчо
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Златанов прикрива всички своеволия и директорката Евгения Тренчева в Банско


10 Септември 2021 13:52 | Пенчо
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Златанов дали е информиран че директорката Евгения Транчева назначава учители преди да изтече крайният срок на конкурса обявен в сайта на РИО - Благоевград? Двете уредени учителки са близки от партията на Евгения Тренчева БСП и новият и началник Владо Колчагов и са назначени на работа 10 дни преди изтичането на срока. Златанов нещо да кажеш????


10 Септември 2021 14:34 | До 123 и Симеон
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Червени посерковци, още ли мърдате бре?!


10 Септември 2021 15:18 | 222
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

До "?!?! "--"преселник" може да е само селяк като теб, докато Ивайло ми е съсед от 65 години и живее в Благоевград..... ГРАД, разбра ли бе БОКЛУК, а не като тебе СЕЛЯК! Ти не си селянин, което е чест за много хора.... ти си си и ще си останеш СЕЛЯК... ТЪП, ПРОСТ СЕЛЯК И ОЛИГОФРЕН!


10 Септември 2021 15:45 | КОМ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Златанов е прост и неграмотен


10 Септември 2021 18:19 | Извън темата
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Статията не е нито за Златанов, нито за Тренчева... Темата е за Бонкина. Ще вземе ли някой отношение по въпроса??? Госпожата отдавна е известна. Дори успя да се добере до кметският стол. Само за един мандат, слава Богу. А защо ли не успя да спечели втори мандат?! Рядко амбициозен, себелюбив, неотснъпчив "човек" с високо "его". Тя е права дори, когато греши. Едва ли нейният характер е най-подходящия за тази длъжност, но "някой" така е решил. Тя постоянно създава интриги между хората. Тя не обича себе си, та камо ли хората около нея и най-малко децата. Добре ще е да ѝ се намери друга работа, например полицай в пътна полиция.


10 Септември 2021 23:03 | До извън темата
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Абсолютно точно казано. Това е CV-то на Бонкина. Желателно е Кадев и Въчкова да го разгледат за да са наясно какви хора назначават-без образование.


10 Септември 2021 23:16 | До
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Може да е за Бонкина но трябва да се обърне и на училищата в Банско. До кога тези директорки ще се държат като величия. Така ще защо Златанов е с тех до кога


10 Септември 2021 23:25 | До Пенчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Много си прав нямали кой малко да види какво става в тези училища в Банско


11 Септември 2021 07:59 | Кой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кой бе я държи тая Боньчината??? Отърваха се от нея от Банско и я натресоааа в Добринище. Дека ке е почнала работа е се с интриги. Погачи раздаваа хората след нея. Питайте колко поразии напри като кметица и колко хора уволни я така оти и е фтекнало. Нинга нече сфръшаа делата с нея, в съдо и викаа "щатната".


11 Септември 2021 13:29 | SAleksandrova
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Xaxaxaxaxax


11 Септември 2021 18:47 | Та за Бонкина де!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ивана Бонкина е един саможив и егоистичен дребен човечец, потънал в комплекси. Нейната мания е "да се доказва" колко е велика и властна. Та искам да попитам, защото никой не подига въпросът-Може ли временно изпълняващият длъжността да уволнява и назначава. Отговорът е ясен - Да! Може, ако е от Банкя и се казва Бойко Борисов! Тая парцалуша му подръжава!


11 Септември 2021 18:57 | Та за Бонкина де!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тя така е омагьосала по-голямата част от персонала да ѝ изпълняват "наредбите", за да не се случи и с тях нещо подобно, че както се казва те пред нея "в шише пърдят". Какви са тези и под чия команда ще спират Хаджиева да не влиза в заведението и то по този начин и пред погледа на децата. Това ли са техните "възпитатели"?! Хайде стига де!


11 Септември 2021 20:35 | До извън темата
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Без коментар е деянието на тази "директорка". Що за бедумие е това - изживява се като феодал и смята подчинените за крепостни селяни ли??? Тя буквално е унищожила образователното заведение. Срам и позор!!! Някой ще потърси ли сметка на въпросната Бонкина или ще заметат проблема??? Къде е кмета, къде са институциите, или ще си затворят очите до следващите избори!!! СРАМОТА!!!


11 Септември 2021 22:29 | Учител под терор
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Случаят Бонкина е повод да се покажат кирливите ризи и в двете общински училища в Банско. Господа Златанов и Кадев, защо не проведете среща на четири очи с учители, които не са гербаджии, за да чуете тъжната истина за взаимоотношенията учители - директори и диктаторския стил на работа в НУ и СУ?


11 Септември 2021 23:33 | Кмете
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вижте не само Добринище но и Банско но не Златанов защото директорките муса слабост в Банско затова от друго място трябва проверка


13 Септември 2021 08:53 | познавач
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Директорките в Банско са луди и комплексарки, герб и са назначени от СИЛНО ОТРОВНОТО ТРИО Злотанов, Икономов и Мацикурев в оглаве с министъра на образованието.


13 Септември 2021 08:54 | познавач
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЗЛОТАНОВ!!!!


13 Септември 2021 17:46 | До ,,та за бонкина де
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тя не е омагьосала по-голяма част от персонала. По-голямата част го тресе неистов СТРАХ! Страх, да не си развали рахатлъка, както и подлизурковщина, робско поведение, овчедушие! Никой не смее да гъкне! Ако скочат всички!!!? 500 години робство! За това България е на това дередже...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар