Покъртителна изповед за болницата в Перник! Укриват ли се починали пациенти?

06 декември 2019 11:37   3 коментара   7861 прочита


Покъртителната изповед на потърпевша от болничната система в пернишката болница „Рахила Ангелова“ разтърси нейните близки, познати и приятели. Ива Ч. е писател, загубил своята баба преди дни. Науча за това два дни, след като жената вече е била мъртва. Трима лекари не знаят какво се случва в отделението им.

„Баба ми почина заради луд шеф на отделение в пернишката болница „Рахила Ангелова“, която прилича на наркомански бардак. Шеф на отделение д- р Младенов, д-р Александров, който дори не знаеше, че има починал пациент, който е приел с инсулт и д-р Дървенякова, която казала, че не е инсулт при положение, че докторите в линейката се обаждат и казват, че им карат жена с инсулт. Тези тримата са за публичен бой. Тръгнали да изписват жена с инсулт, която не може да диша без кислородна маска, защото клиничната пътека била 5 дни.

Ден и половина да няма кой да съобщи, че баба ми е починала, на всичкото отгоре. Ааа, да и били я вързали като добиче, че буйствала, а тя с парализирана дясна страна…Колко да е буйствала…Болните в тази болница са третирани като чували с картои…Асансьор нефункциониращ до 4 етаж. По стълбите болни и здрави…. Нямам думи“, завършва изповедта си Ива. Тя апелира за проверка на болничното заведение, която да даде ясен отговор укриват ли се починали пациенти, с цел да се източват клинични пътеки. Според нея, случаят може да не е изключение. Задава й въпросът „Знаят ли лекарите, че имат пациенти и за какво са приети, преди да ги изпишат- живи или вече починали?

Напоследък зачестиха проверките и случаите в болнични заведения. Свидетели бяхме на редица нередности и злоупотреби със здравната ни система. Отнасяме случая до компетентните органи, за да се вземат необходимите мерки и да се предотвратят подобни случаи, които да уронват името и авторитета на здравната ни система.

Цвети Иванова


Още за: изповед   болница   Перник   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
06 Декември 2019 16:17 | ЧВсеки чукча-писател!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

От този текст няма как да се съглася, че Ива Ч. е "писател"...


06 Декември 2019 18:51 | Хаха
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Тази защо се оплаква като живее в Бананова република... Да се благодари, че тя самата е още сред живите.


09 Декември 2019 21:36 | 88
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Жената е загубила баба си заради поредната лекарска грешка, а вие сте тръгнали да обяснявате дали е писател и в каква страна живее?!? Утре това може да са ваш роднина, приятел, дете или самите Вие!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар