Поклон! Eто го! Димитър Костадинов от село Ново Делчево! - Героят, който загина в мъглата и спаси с живота си десетки в жестоката катастрофа край Сандански

06 февруари 2019 01:00   28 коментара   76027 прочита


Това е 54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево, който загина в зверската верижна катастрофа на АМ "Струма" между Сандански и село Дамяница вчера сутринта, премазан от камион, докато се опитвал да предупреди останалите шофьори да внимават, че има катастрофа.... Костадинов излязъл в гъстата мъгла на пътното платно и започнал да маха срещу идващите коли,за да предотврати последващ сблъсък и предупреди шофьорите да намалят скоростта си.

Но за кратко! Водач на камион не го видял и го премазал.

Убил го в мъглата- на място. Димитър Костадинов загина ,за да спаси десетки пътуващи, от още по-тежки последствия в една от най-жестоките катастрофи, ставала на територията на област Благоевград. 14 ранени и 1 загинал, е черната равносметка от кървавия сблъсък на 25 автомобила, 2 автобуса и микробус,които се нанизаха един в друг и се наложи да режат ламарини, за да спасяват ранените.

Но Димитър Костадинов,който от добро сърце излезе на пътя, загина. Изненадващо и нелепо. Изпратен от близките си на работа в мебелна фабрика в Сандански, той при семейството си в края на работния ден вчера. Трагедията е голяма.

Съселяните му ,колегите му и най-вече неговите близки и семейството му са в шок. Покрусени! Митака, както всички го наричат и със смъртта си доказа, че е изключително добър човек.,казват тези, които го познават. Колегите му останаха вцепенени от черната вест.

Минути преди това приятелят му от работата му го чул по служба. Бил весел,разказват хората в Сандански . Минути по - късно научили, че именно той е загиналият в катастрофата.

Вчера десетки семейства преживяха най-големия кошмар в живота си. Гледайки смазаните до неузнаваемост коли,разтреперани майки, бащи, съпруги и съпрузи издирваха ранените. Трепереха за живота им. Пълен кошмар бе вчерашната катастрофа.

Пътят бе осеян с кръв и ламарини. Кошмарна гледка ,жестоко преживяване за ранените и техните близки, за полицаи,лекари,огнеборци и всички станали свидетели на жестокия сблъсък. А за близките на Димитър Костадинов това бе най-черният ден в живота им. Поклон пред паметта на този герой. Димитър Костадинов от Ново Делчево на 54 години!

Петя Петрова

 


Още от: Общество

Принтирай статия
28 коментара
06 Февруари 2019 01:34 | Й
Оценка:
71
 (
71
 гласа)

Паметник заслужава човека!!!, Поклон!


06 Февруари 2019 08:45 | у
Оценка:
-73
 (
79
 гласа)

Герой ? По закон трябва да имаме отразителни жилетки в колата. Той сложил ли си е такава ? Два паметника му направете


06 Февруари 2019 08:55 | В. Левски
Оценка:
43
 (
45
 гласа)

Поклон пред човека. Най-вероятно е спасил много други животи. А хора, с коментари като първия... са неразличими от купчина л***а!!!


06 Февруари 2019 09:13 | след дъжд кач
Оценка:
24
 (
24
 гласа)

ТАЗИ СУТРИН ПОЛИЦИЯТА ЧАКА МЪГЛАТА И Е НА БУРКАНИ . НО МЪГЛАТА Я НЯМА.


06 Февруари 2019 09:22 | Really
Оценка:
-37
 (
41
 гласа)

Лека му земя на човека, но трябва да си пълен идиот да направиш тази необмислена постъпка


06 Февруари 2019 09:30 | Мдаа
Оценка:
41
 (
45
 гласа)

Ако интелигентните табла по магистралите работеха, щяха да се предотвратят по-сериозните последствия от катастрофата.
ПАК ОТКРАДНАТИ ЕДНИ ПАРИ И ПОСЛЕ ХОРАТА УМИРАТ. АКО ИМАШЕ РАБОТЕЩИ ТАБЛА НЯМАШЕ ЧОВЕКА ДА СЛИЗА ОТ КОЛАТА. АКО ИМАШЕ СВЕТОФАР НА ЮЗУ ОБЩЕЖИТИЯТА НЯМАШЕ ДА ПОЧИНЕ МОМИЧЕТО. АКО ИМАШЕ КРЪГОВО НА СТРУМСКО КАКТО ОБЕЩА КАМБИТОВ НЯМАШЕ ДВАМА ЧОВЕКА ДА ЗАГИНАТ. ВМЕСТО ТОВА ГЕРБ ПЛАЩА НА САЙТОВЕТЕ ДА ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ ХОРАТА СА ЗЛОБНИ И ТЕ СА ВИНОВНИ КАТО ТЕЗИ ОТ ТОЯ САЙТ КАКТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРИКРИВАТ ТЕЗИ КОИТО ГИ ХРАНЯТ.


06 Февруари 2019 09:41 | ???
Оценка:
50
 (
52
 гласа)

Стига с тези електроники - интелигентни табла. Най-вероятно и те са като "интелигентните" управляващи, които съсипаха държавата.
Поклон пред този човек с голямо Ч. Съболезнования на близките и съпругата му. Думи за утеха няма, но нека Бог им даде сили да издържат изпитанието.
Почивай в мир Добряко, дано си на по-хубаво място вече.


06 Февруари 2019 09:57 | Нещо
Оценка:
34
 (
34
 гласа)

В страна където държавата отсъства, няма никъде направено нещо като хората, крадат се пари от всички възможни проекти, хората с власт се мислят за богоизбрани, така ще е, жалко за човека


06 Февруари 2019 09:58 | .
Оценка:
32
 (
32
 гласа)

прекрасен човек ! лека ти пръст


06 Февруари 2019 10:02 | -----------------
Оценка:
42
 (
42
 гласа)

Пълен идиот би бил този, който не реагира по никакъв начин на случващото се. За съжаление все по-малко хора в днешно време са истински Човеци, като Митко. Дано почива в мир! Бездушниците и злобарите няма как да знаят защо човекът е реагирал така. В такива ситуации нещата се случват за части от секундата и нямаш време да мислиш трезво, ако си воден от истинско и искрено желание да помогнеш! Мите, винаги ще те помним с най-добри чувства!


06 Февруари 2019 10:32 | у
Оценка:
-6
 (
38
 гласа)

Колко лесно се поддавате на влияние. На манипулативни целенасочени въздействия. Заради вас следващия път ще има още такива безсмислени жертви. Да, добре, аз съм злобен и т. н. В мъгла се слага светлоотразителна жилетка, може да се вземе и триъгълника и тогава да се мъчиш да направиш нещо. В тази ситуация никой не е спасил, а е загинал нелепо. Това, което е постигнал е - присъда за шофьора на камиона. Айде, плювайте ме дружно и не се мъчете да разсъждавате.


06 Февруари 2019 10:39 | Лили
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Човекът е направил каквото е могъл и какво е решил за добре .. Лека му пръст ! Няма какво да ядете кокалите му .. Тъпаци ! Мъглата е главната причина за тази нелепа катастрофа ... и аз съм минавал през този път ... та той е чисто нов .. Това, че някой не знаят как да карат в такова влошено време ... Еми да от там идва всичко


06 Февруари 2019 10:58 | Петко
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Пълен кошмар бе вчерашната катастрофа. След като има такава гъста мъгла защо не карат с 20 км и да са им отворени прозорците !! За да чуват поне ако има нещо .. в ситуацията сблъсък който поне можеше да предотврати доста от блъснатите коли ... Но всеки би обвинил нещо друго или някой друг !! Пътят и настилката са окей за мен но това ограничение от 140 е смешно .


06 Февруари 2019 11:01 | Николина
Оценка:
28
 (
28
 гласа)

Ей, злобни хора сме си! Винаги е било и така ще си остане! Не може да повярваме, че има и добри души, готови на всичко... В такъв момент и секундата е много. Не можеш да седнеш отстрани на мантинелата и да мислиш. За жилетка ли? За триъгълник ли? Правиш първото за което се сетиш. И в тази мъгла с 90 км/ч ще видиш триъгълника ли??? Никой не знае за какъв период от време е станало. А по-добре ли е да си бил участник в катастрофата и да избягаш? Да избягаш и да се хвалиш пред хората? До като останалите в колата седят с кървящи глави? Защото философията ти не я разбирам... Дано да е на по-добро място! Поклон!


06 Февруари 2019 11:03 | maria
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

ДЪЛБОК ПОКЛОН НА Ч О В Е К А !!


06 Февруари 2019 11:06 | Любчо
Оценка:
21
 (
27
 гласа)

Пътят и настилката въобще не са ок, тук герберастите строят най некачествените и скъпи пътища в света, при трагедията край Своге беше доказано, че заради лошата пътна настилка загинаха сума ти хора, а и там уж беше нов пътя. Имам познат участник в мелето карал е с 40 и въпреки това са го ударили, това висока скорост ли е? Ако работеха уж модерните информационните табели, ако имаше полиция и ако асфалта е нормален можеше и да няма пострадали. И пак след дъжд качулка - сега вече има полиция с включени буркани, най вероятно вече ще за работят и информационните табели... Мир на праха на достойния човек.


06 Февруари 2019 11:09 | Васил Костадинов
Оценка:
60
 (
60
 гласа)

Какви светлоотразителни жилетки.. На магистрала при 2 метра видимост.. той е действал инстинктивно взел е решение за секунди .. а кажете ми как ще отиде спокойно до багажника да го отвори и да почне да рови за жилетка и как по точно като в неговата кола се бе забила една отпред и една отзад.. Не чернете деянието на Баща ми със злобата си.. Той беше невероятен човек.. Дано почива в мир


06 Февруари 2019 11:15 | Василев
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Карал съм в Германия, при всякакви инциденти или лоши метеорологични условия има светещи табели, знаци, полиция, предупреждения за намаляване на скорост и внимание, тук някой бърза да направи двулентов път, да го нарече магистрала, да се вземат комисионни, после шофьорите калпави, виновни са марсианците и всякакви оправдания.


06 Февруари 2019 11:38 | До В. Левски
Оценка:
29
 (
29
 гласа)

Ти Ще посмееш ли, докато колите се нанизват една в друга, да си отвориш багажника (ако още не си шибнат отзад) и да си вземеш жилетката?


06 Февруари 2019 11:58 | До Васил Костадинов
Оценка:
45
 (
45
 гласа)

Гордей се с баща си, момче! Не всеки би дал живота си, за да спаси нечий живот. Жалко, че сте загубили такъв "Човек", а колкото до злобните коментарчета, просто не им обръщайте внимание. Казано е "Убий тъпака с мълчание". Бъдете силни, бъдете горди и вярвайте, той пак ще бди над вас и ще ви обича. Дано е на по- добро място! Дълбок поклон и искрени съболезнования!


06 Февруари 2019 12:52 | Христо
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

Познавах този Добряк Човек, интелигентен и добър .
А тези бъзлльовци, които си позволяват да дават съвети за жилетки са прости хорица и страхливци, които живеят на буквата на закона, но не знаят думата саможертва и Човещина .
За жалост много е голям процента на такива пъзльовци и егоисти .
Бог да прости Митко, и да даде сили на близките му да преживеят това .
И ако има война такива, като тези пъзльивци, които коментират, че е трябвало да си слага жилетка или да си седи в колата, тези хора най малко ще напълнят гащите или ще Петър протокол как се действа в такава ситуация или ще те предадат в ръцете на врагът .
Митака беше Войник и Човек .


06 Февруари 2019 13:54 | Aнтон Попов
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Къде е гледaл този с кaмионa тa не видя човекa ..... в кaтaстрофa с 25 коли убит ПЕШЕХОДЕЦ


06 Февруари 2019 15:50 | Не ни трябват
Оценка:
-10
 (
10
 гласа)

Нови герои" пее Тина Търнър в нейна известна песен. С природата шега не бива. Човекът е действал крайно грешно. За 1-2 сек е трябвало да избира между -да запази колата с риск на живота си, Или да рискува колата но да запази живота си. Веднага е трябва ло да напусне мястото, но той не го е направил. Избрал е колата. Природата не прощава. // Преди време колата на колега угасна и спря на лошо място- дъга преди излизане на оживена магистрала. Викам му на тамошен език: Ей Приятел, Излез и се Махни от колата, може да те избрише някой на това лошо място. Той се смее и вика: А, Донт уори, ве и продължи да чака вътре в колата да го изтеглят. Но дочака една лимузина двоен стреч 4, 5 тона като го изпраска на висока скорост, капаците на колата бяха отФръкнали на 10 метра. Беше убит на място- счупен врат-едно чедо на майка, 28 год, неженен.


06 Февруари 2019 17:24 | Аман бре
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Не се кара в мъгла с 90,
В държава където те газят даже в аварийната лента, защото отворените карат там, не ходиш по платното, особено при мъгла


06 Февруари 2019 19:11 | Вальо от Кресна
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Невероятно свестен човек!
Лека ти пръст, наборе!!!


06 Февруари 2019 19:45 | Пепи
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Дълбок поклон пред този голям Човек ! Съболезнования на семейстеото му . Бъдете силни и се гордейте с него .


06 Февруари 2019 19:49 | Митю Пищова
Оценка:
-12
 (
12
 гласа)

Втори Гюро Михайлов. Тряббвало е с отразителна жилетка да стои зад мантинелата и да маха или поне в аварийната лента, а не по средата на платното!


07 Февруари 2019 09:55 | до близките
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Едни жени разказаха, че той им е спасил по този начин живота. Бил е с друг човек, но той някак си се е спасил зад мантинелата. Човекът се предупреждавал шофьорите и благодарение на това не са се забили с висока скорост в спрелите вече коли.
Да почива в мир!
(До злобарите по-горе: задайте си въпроса дали вие нещо сте направили в този живот или сте били паразити за хората около вас).
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар