Похвално! Коритото на река Бистрица почистено за 70 минути от 8 човека, сред тях 10-годишно момче

10 декември 2018 09:14   11 коментара   16167 прочита


Доброволци, които предпочитат да свършат нещо полезно за града ни, вместо да си лежат на топло в съботния ден, почистиха коритото на благоевградска Бистрица. Осем души събраха и изнесоха над 2000 литра боклуци от коритото на р. Бистрица. Серд тях бе и 10 годишният Петър, който за първи път се включи в инициативата на доброволците. Ето какво написаха на страницата на групата За нашия Благоевград ентусиастите:

Ето и видеото от поредното 70-минутно съботно почистване! Днес стигнахме до Пазара, другата събота продължаваме надолу. Положението е срамно за Благоевград, но с дружни усилия може много да се направи. Нашият герой, 10-годишният Петър, отново се включи с пълни сили и без мрънкане, за да направи Благоевград по усмихнат и по-чист. Споделете с нас какво бихте искали да организирате за града и ние ще помогнем.

С действие променяме нещата, които желаем да се подобрят за нас и децата ни в Благоевград и в България. Промяната започва, когато има действие. За по-усмихнат и чист град! Всеки е способен да действа!

Това не е първа проява на доброволците. те вече постиха Парк Бачиново, квартал Вароша и Ловния дом

Mарти Иванов

11 коментара
10 Декември 2018 09:39 | Шофьор
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Струма обяснете ми каква е тази мярка "литри боклук" ? Избихте рибата отново.


10 Декември 2018 10:12 | Шаляфо
Оценка:
24
 (
26
 гласа)

Струма, а защо доброволци чистят коритото, кметчето и Биострой зимен сън ли са заспали?


10 Декември 2018 10:29 | Браво
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Поредно браво на тия юнаци. дано се събират повече. супер, че са намира и кой да ги отрази та да разберат повече хора. аман от простотии дето четем и гледаме.


10 Декември 2018 10:40 | Старата Махала
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Браво! Браво! Браво! Промяната е у нас. Всеки утре да се замисли преди да си хвърли фаса или кенчето. Ако всички прегърнат идеята, бързо можем да станем една от онези държави, на които само се възхищаваме. Швейцария и Словения не са чисти от самосебе си. Там просто хората пазят, а общината чисти.

За нашата община не ми се говори просто. Това Биострой изобщо има ли ръководство.

Вместо коритото на реката да е най-поддържаното място в града, то е бунище. В целия свят хората тачат реките си, поддържат ги чисти и привлекателни за хората. У нас реката е тоалетна. Ама елементарно усилие се изисква.10 Декември 2018 10:43 | Старата Махала
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Абе и да питам кмета - кога в този град ще има една нормална публична тоалетна???

Аз не знам някъде в нормалния свет да има град с два университета и да НЯМА НИТО ЕДНА РАБОТЕЩА ПУБЛИЧНА ТОАЛЕТНА! Срамота е!

Украса за стотици хиляди левове, а хората пикат и акат по храстите и в реката. Отбивките от алеята към Бачиново също са зарити с екскременти и хартийки. Толкова ли е трудно да се направи една тоалетна в града, една на Алеята и на Ловния дом.

НОРМАЛНО ЛИ Е 21 ВЕК ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ ОБЛЕКЧАВАТ ПО ХРАСТАЛАЦИТЕ И В РЕКАТА?


10 Декември 2018 11:25 | 555
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

поздравления за тези доброволци, те са малко. повечето са дето хвърлят, чупят и не пазят. но защо това се върши от тази група младежи, а не от циганите от общината, биотстрой. нали ги гледам по града как чистят, в едната ръка или цигарата или телефона държат, с една метат. подържам всички мнения, наистина няма тоалетни, всичко това се върши по храсталаците. дават се пари за украси, заря. това не топли толкова хората. всичко това е изкуствено или оправдаване на пари.


10 Декември 2018 12:26 | ццц
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

А ние на доброволците ли плащаме данъци и защо те да вършат чуждата работа? Тия всичките боклуци да ги разхвърлят пред Общината!


10 Декември 2018 12:39 | алооо Биострой
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

лелеее... сега им видех страницата. та те са изчистили целия град. Биострой въобще шо праат не знам.


10 Декември 2018 14:13 | maria
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И все пак огромна благодарност на доброволците


10 Декември 2018 15:28 | Благоевград
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КУЧЕТАТА, ОСТАВАТ ГИ ДА АКАТ КЪДЕТО ПОИСКАТ. СЪГЛАСЕН, НО ЗАЩО ОСТАВАТ СЛЕД ТЯХ АКИТЕ, А НЕ ГИ СЪБЕРАТ И ИЗХВЪРЛЯТ, НАЛИ ГЛЕДАМЕ ЗАПАДА, ТАМ Е ТАКА ВСЕКИ ХОДИ С ТОРБИЧКА И ИЗХВЪРЛЯ. НЕ СИ ЛИ СМЕНИМ ЧИПА, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ, А НЕ ДА КРИТИКУВАМЕ БКС, КМЕТА И ЦЯЛ СВЯТ ДА НИ Е КРИВ. ХУБАВИ И ЗДРАВИ ПРЕДСТОЯЩИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ, НЕКА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ.


10 Декември 2018 22:31 | Шаро
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Благоевград написа:ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КУЧЕТАТА, ОСТАВАТ ГИ ДА АКАТ КЪДЕТО ПОИСКАТ

А бездомните кучета и мачки не серат, а? На них кой да им чисти?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар