Поход в името на Свободата в Сандански

19 октомври 2019 12:41   3 коментара   8390 прочита


По случай Европейският ден за борба с трафика на хора (18.10), Фондация А21 и Дирекция "Социално подпомагане", Сандански, заедно с доброволци и партньори и с подкрепата на Община Сандански организираха градски поход в името на една СВОБОДА. Свобода за жертвите на трафик на хора.

Българите жертви на трафик са 387 за първите 9 месеца на 2019 година. 258 от тях са трафикирани с цел развратни действия, 56 с цел принудителен труд и 51 са спрямо бременни жени с цел продажба на новородено. Това обяви секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора Камелия Димитрова по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Наблюдава се обаче спад на непълнолетните лица, станали жертва на трафик, допълни тя. В същия момент БНР съобщи шокиращи данни за експлоатация на българчета в Солун, като се позова на данни от гръцка неправителствена организация. Децата са принуждавани със заплахи да продават цигари и наркотици. Има случаи и на сексуална експлоатация, пише "Актуално".

Организацията е регистрирала 50% увеличение на бездомните деца в Солун, подложени на експлоатация. Съобщава се за 137 деца от България и Албания, предимно момичета, които са принудени да продават нелегално цигари, наркотици или са подлагани на сексуална експлоатация.

Психолози, разговаряли с децата, съобщават, че малолетните се страхуват да посочат имената на лицата, които ги принуждават със заплахи да се подлагат на сексуална експлоатация. Само за първите девет месеца на годината са регистрирани 750 бездомни деца, предимно малолетни мигранти, които работят по 15 часа на ден и получават само храна. Организацията, която се намира в Солун, често оказва помощ и на малтретирани жени. Сред тях също има българки с малки деца. Настаняват ги в защитени места и им оказват необходимата помощ. За случаите на детска експлоатация са информирани властите и Агенцията по закрила на децата.


Още за: поход   свобода   подкрепа   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
19 Октомври 2019 14:13 | Киро
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

А Киро беше ли, че татко му го търси да издоии овцете


19 Октомври 2019 14:49 | дъщеря ти
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

и жена ти беха там


20 Октомври 2019 07:35 | тамерланд
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

НА ЧИЯ СВОБОДА КАЗВАШ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар