Подробности от съдебна зала! Гардът на Галеви В. Капланов-Капалата е съхранявал 115 патрона за пистолет без разрешително

29 август 2020 10:34   2 коментара   10154 прочита


Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова не уважи искането на Районна прокуратура – Дупница за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Васил Капланов . / на 47 години /. Съдът определи мярка за неотклонение,, Домашен арест ”.

Той е привлечен от Районна прокуратура – Дупница, като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия - 115 патрони калибър 9х19мм за пистолет Глог 17С, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. 
Съдът счете, че макар и на този ранен от разследването,

Досъдебното производство в РП – Дупница е от 26. 08. 2020 г., може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. В делото няма данни да съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Васил К. е неосъждан, с известен постоянен адрес и досега не се е укривал от органите на досъдебното производство, пише в мотивите на съда. 

В Окръжна прокуратура – Кюстендил е образувано досъдебно производство по чл. 142, ал. 1 от НК / за отвличане /. Във връзка с него са извършени процесуално- следствени действия и е направено претърсване, и изземване на два адреса в град Дупница, където са открити и въпросните боеприпаси.

Адресите се обитават от Васил К., а единият от тях и от неговия брат. 
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Васил К. е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“ може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил. 

Вчера в ареста бе вкарана и жената на Каплата -Петя ,тя ще бъде разпитана за изчезнавенето на Янек Миланов, с когото тя е имала отношения . Над 300 жандармеристи ,полицаи и следови кучета вчера търсиха в полето край с. Крайници следи от Янек, днес търсенето продължава .Във вчерашната акция бяха арестувани 5-има .

П. Попов 


Още за: Каплата   арести   Дупница   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
29 Август 2020 10:49 | Идиоти
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ще пуснат убиеца


29 Август 2020 11:10 | Дупница
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

На отпадъците мястото им е в затвора на топло доживотно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар