Почина бившият ректор на Колежа по туризъм в Благоевград Ст. Капралов

27 май 2024 12:26   2 коментара   12411 прочита


Бившият президент на Българската професионална футболна лига Стефан Капралов и ректор на Колежа по туризъм в Благоевград,  е починал на 69-годишна възраст, съобщиха от БПФЛ. 

Той оглавяваше организацията от 2010 до 2022 година. Преди това бе изпълнителен директор на БФС и председател на спортно-техническата комисия на футболната централа. 

 

През 2017 година Стефано Капралов бе избран за ректор на Колежа по туризъм в Благоевград. Той смени на поста проф. Васил Жечев, който ръководи частното висше училище максималните възможни по закон два поредни мандата и няма право на трети. Решението бе взето от общото събрание на колежа, което се проведе завчера в Благоевград след изтичане на мандата на досегашното ръководство. Капралов бе и преподавател в ЮЗУ Неофит Рилски. 

Стефан Капралов започва като футболист в Академик София и Славия. Бил е треньор в школите на Академик София и Славия, както и старши треньор на Академик София, Светкавица, Академик Свищов и Локомотив Видин. Работил е и в Тунис, стигайки до ръководни постове във всички нива на футбола в България. 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
27 Май 2024 17:04 | Преподавател
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Просто преподавател?!
Далеч на по - високо ниво беше. Наорави много за университета
Светла му памет!


27 Май 2024 20:19 | Олигоф Рен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пълен тъпанар е този, който го е писал! Как така го избрали за “ректор“ (какъвто по ЗВО колежите нямат, те се управляват от “директор“!) през 2017 година, но на общо събрание, проведено ЗАВЧЕРА !?! Някой чете ли изобщо какви глупости се пишат?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар