По тъмно отводняваха кръстовища в Благоевград

21 септември 2012 10:54   4 коментара   10465 прочита


Късно вечерта в четвъртък работници спешно отводняваха възлови кръстовища в Благоевград. Мерките бяха предприети заради проливния дъжд, придружен с градушка, който се изсипа следобед в града.

Природната стихия предизвика наводнения на доста места в областния център. Общинското дружество „Биострой“ веднага изпрати наличната си техника и аварийни групи, които да отпушват канализационните шахти и да отводняват проблемните участъци. Те работиха здраво, за да изпомпат водата от кръстовищата и други пътни участъци. Дъждът наводни и няколко сгради в Благоевград.

Пострадала от водата е и ЦДГ № 12 „Алени макове”, която се намира на гърба на МОЛ-а. Наводнени са и десетки мазета на нови кооперации на булевард „Св.св. Кирил и Методий”, на улица "Братя Миладинови" и в един от градските квартали.

източник: standartnews.com

4 коментара
21 Септември 2012 12:08 | Н.Димитрова, ПП Зелените
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Жалко, а всички тези улици и кръстовища са наскоро ремонтирани. Или стандартите ни на строителство не отговарят вече на климатичните условия или просто не се прилагат коректно и след това плащаме всички отновно и отново чрез данъците си, които отиват за заплати в Биострой и други държавни институции, които отговарят за бедствията и авариите.


21 Септември 2012 15:43 | ха ха
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

няма нужните наклони към шахтите. просто те не се правят в най ниските точки. а има инженери и техници които трябва да мерят и да се поставят шахтите където трябва и да са повече на брой.


21 Септември 2012 18:37 | Дари
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нямат проводимост тръбите, положени по бул. "Димитър Солунски. и бул. "СВ. Кирил и Методи след кръстовище на ул"Илинден". Необходима е цялостна реконструкция на канализацията по тези улици. Да се изпълни канализационен колектор по ул. "Васил Левски" до съществуващ колектор 200/200 под кв. "Грамада. Ако не се направи това-вярвайте ми всичко друго е прах в очите.


22 Септември 2012 06:47 | gost
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

да се оправи улица менче карниче за да неплъват новите кооперации и б4к
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар