По стъпките на боксьора Ил. Илиев! Кметът Р. Томов в Предел махала! Градоначалникът събра ромите и изнесе лекция на тема: "Образование, наука и ползите от тях" ..

09 април 2020 22:12   40 коментара   20262 прочита


Погази ли управникът разпоредбите в извънредното положение и собствените си заповеди:  Да се избягва струпването на много хора на едно място, да се носят маски и ръкавици, да се спазва задължителна дистанция от около 2 метра...! Забрани, които се преследват от закона и носят след себе си сериозни последствия 

Кметът на Благоевград Румен Томов посети днес ромската Предел махала. Маскиран до очите и с ръце в джобовете, градоначалникът се изправи срещу група немаскирани и незащитени от вируса  роми и им тегли лекция за това,  колко важно е да са образовани. Кметската лекция в стил "който не учи, няма да сполучи ", изслушаха неколцина любопитни роми, скупчени един до друг и изненадани от посещението и вниманието, което им оказват в два поредни дни, вчера един бивш  кандидат за кмет, треньорът  по бокс  Илия Илиев,  и днес лично кметът Румен Томов.

Вчера Илиев направи лайф от махалата, който пусна в мрежата. Пред него хората   се оплакаха от неглижрането им от страна на общината и изразиха пълното си разочарование от факта, че никой  не се интересува от  тях. "Не са дошли да ни видят как живеем, от какво имаме нужда, нареждаха ромите пред Илиев, който пък е люто разсърден и обиден на новия градоначалник затова, че го изхвърли от залата за бокс, където тренираха деца на Благоевград. "

"Общината ни остави на произвола на съдбата", жалеха се пред Илиев ромите и  затова днес, съдбата им се усмихна, и кметът дойде на крака при тях, за да проведе нещо като предизборно меропиятие  и  да им каже :

 "Децата Ви трябва да получат образование. Училището ще им помогне да изградят полезни качества и навици. Трябва и Вие да положите усилия! Образовайки се, ще получите по-голям шанс за работа. Няма как да чакате помощи, ако не сте положили усилие да усъвършенствате себе си, казал кмета, а думите му  чинно записали и публикували неговите пиари.

Мъдрите кметски думи, докоснали  дълбоко слушателите му, които в условията на страх от пандемия от коронавирус, пренебрегвайки трайната безработица, мизерия, глад   и беднотия,  останали дълбоко  замислени как точно да се усъвършенстват и образоват на гладен стомах.    

"Ромската общност, както и всички останали, трябва да се съобразят с предписаните ограничителни мерки, свързани с COVID-19. 
Само така ще запазим собственото си здраве и това на нашите близки. С общи усилия ще разрешим проблемите, обещал кметът Томов в края на мероприятието. Срещата е запаметена и отразена в страницата на общината, гарнирана със снимки, на които обаче ЯСНО се вижда- НЕ СА ЛИ  ГРУБО погазени    разпоредбите в извънредното положение?.

Организирано е мероприятие, в което има струпване на хора,  категорично, преследвано от промените в закона за здравето, заради което много хора отнесоха сериозни актове в областта. В Петрич за подобно струпване полицията състави 10 акта , образуваха дела срещу 2-ма и вкараха 1 незабавно в затвора . 

Второ : Присъстващите на срещата са без маски и без ръкавици, указани като задължителен аксесоар по време на епидемията и при подобни мероприятия. Днес кметът Румен Томов наруши ли забраните и собствените си  заповеди, ежедневно манифестирани и обсъждани в ръководения от него кризисен щаб.?.

И не е за първи път!  Подобно мероприятие бе организирано и при посещението на президента Румен Радев, който дойде в Благоевград по време на пандемията преди дни, и заедно с кмета Томов даваха изявления пред граждани и журналисти, струпани пред общината. Въпросът тук е :

Започна ли предизборната кампания за кмета Румен Томов, в очакване на решението на ВАС, и ще се самосезират ли органите за действията на градоначалника по време на извънредното положение?

Кой прави подобни срещи по  това време?! Защо кметът позволи да се събират  хора   на площада в махалата, защо не направи забележка за липсата на маски, когато цялата държава трепери пред опасността от разпространение на коронавируса!

Защо вместо да раздавате безплатни маски на частната  болница, която  може да ги осигури на персонала си, и която се отдели от това да приема  заразени с коронавирус,  не ги раздадохте  днес на ромите, които както е видно от публикуваните снимки нямат такива?!  

Въпроси, които отнасяме до компетентните институции и ще търсим отговори утре... 
П. Костадинов 

40 коментара
09 Април 2020 23:09 | Амнезия
Оценка:
-3
 (
23
 гласа)

Добре де, като някои от вашите гурута даряват на болницата предпазни маски и облекло, ги възхвалявате за "човещината", пък сега пишете, че болницата сама можела да си осигури същите и трябвало да се дарява на ромите. Въобще замисляте ли се какви глупости пишете само и само да го цапате тоя човек. И защо забранявате коментарите под определени статии, ясно, за да подсигурявате медиен комфорт за каквото ви се плаща.


09 Април 2020 23:11 | Шумантов @
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Ех Румене! Защо така, бе ракия бой, до кога ще те търпим?


09 Април 2020 23:14 | До амнезия
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Естествено правилно. пищат щерю е партия с томав неговия медицински гуру. Да си купи маски а и защо са му като пулс отказва дя приема пациенти с корона само оплюваната мбал


09 Април 2020 23:15 | Васко
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

СтруНа, вие сте всичко друго, но не и безпристрастни журналисти.


09 Април 2020 23:17 | Ха ха
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Това да не ти е комунизйм бе безплистрастви журналисти къде ги търсиш това да не е доброволчески труд архаични и тъпи коментари


09 Април 2020 23:20 | Коко Шанел
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

А, прегръща а се, ама чичо Том не го лови, че го бил преминал с половин том ракия


09 Април 2020 23:27 | Васко
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

До ха-ха - добрия журналист е този, който дава обективна и изчерпателна информация, но не налага мнение, не взима страна, а оставя читателя (зрителя) сам да си направи изводите. Естествено, че този сайт, както повечето от медиите в България са собственост на грабителите на народа герб и дпс и тук просто журналистите са маша. Затова сме и на 123 място (от 132 държави) по свобода на словото.


09 Април 2020 23:32 | Велев
Оценка:
4
 (
24
 гласа)

По голям тъпак не е бил кмет на Благоевград, ще го сънувате Камбитов тъпи селяци заслужавате си това недоразумение


09 Април 2020 23:34 | Попов
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

И този може да не е много свет, ама точно джумалиите (не селяците) показаха червен картон на Насето.


09 Април 2020 23:40 | 567
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

Не е свет щото не си плаща да е свет


09 Април 2020 23:40 | Леле
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Тоя психопат, като какъв ходи и снима? И тая дума "организация" я повтори 20 пъти. За какво да се прави организация, прост боксьор? Върнаха ли ти книжката, че те бяха хванали пиян зад волана?


09 Април 2020 23:42 | Инж. ДИМИТРОВ
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Това сайтче правеше фалшив PR на Камбитов, хвалеше го за щяло и нещяло, заради смехотворните драсканици много хора не подкрепиха Наско, сега Струма хули с или без причина Томов, така независимите хора ще започнат да го харесват. Струма, спрете се, така само вредите на евентуалния нов кандидат-кмет от герб.


09 Април 2020 23:43 | Васко
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

567, за жалост си прав.


09 Април 2020 23:47 | До инж димитров
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Не и заради сайтчето а заради предателите сред плиятелите му и герб така че тия моабети на друго място. Наско бе предазен от тези които и сега харчат парите му и такива които ваправи депутати и еврозепутати


09 Април 2020 23:52 | ДИМИТРОВ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Със сигурност в герб Благоевград имаше разцепление и много членове на партията не гласуваха за Камбитов, но аз познавам поне една дузина хора, които заради глупавия PR на сайта намразиха Наско и това ги подтикна да не го подкрепят. Както се казва, понякога и малките камъчета обръщат колата. Най вериятно ще има нови избори, а само глупавия повтаря една и съща грешка.


09 Април 2020 23:55 | ,,,**,,,
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Абе Струна вчера Томов пи кафе от чаша за чай. Бързо една статия как не го е срам да прави такива безотговорни неща.


09 Април 2020 23:55 | ��������
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Пълни глупости ти не го познаваш и в момента лъжеш биейки по сайта е объкал си се сайта си върши работата и ако не бяха тези презатели наско щеше да е кмет


09 Април 2020 23:59 | Димитров
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Това, че си писарушка в сайта и се опитваш да браниш репутацията на Струма, не значи, че моите думи не са истина. Разходете се из града, говорете с хората, така може и да добиете реална представа за случващото се в Благоевград.


10 Април 2020 00:04 | Аре
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Стига лъга хайде легай


10 Април 2020 00:08 | Димитров
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Добре, ти си прав, дано ти (ви) олекне, но не повтаряйте старите си грешки. Пишете реално.


10 Април 2020 00:25 | Цигания
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

А, мангал отишъл при братята


10 Април 2020 01:55 | Шумантов@
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Очаква се и Радев да дойде утре в ромската махала, така че стягайте камерите и микрофоните. България сега цяла нази гледа...


10 Април 2020 01:57 | Кочинките
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Значи да слагам скалата, утре ще припечеля на открито


10 Април 2020 06:36 | Леле
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Щерев на Пулс и Тошо Наков къде са да му прислугват на кметО като му подават маски в ромската махала. РЗИ какво чака, та не го глоби тоя за събиране на едно място на повече от двама и неспазване на дистанцията. На малоуните му пиари с идиотските им идеи за предизборен пиар, ние им плащаме заплатите.


10 Април 2020 07:24 | �� ����� � ����
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Много изкуствен тоя човек


10 Април 2020 07:50 | �� ����� � ����
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Не спря да си прави предизборни кампании


10 Април 2020 07:53 | Iva
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Има ли някой който още вярва на Томов?


10 Април 2020 09:11 | Ясен
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Тръгна по махалата, щото трепери от решението на съда, знае, че избори ще има. Така няма да ти се вържат ромеите, ше знаеш


10 Април 2020 09:41 | струма,струма...
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Илия еленовския ли? Ха ха! А да напишете нещо и за оня "рокера", а! Видни граждани!


10 Април 2020 09:43 | ... 321
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Вместо да решава реалните проблеми на Благоевград, тръгнал по махали, села и паланки. Ама и ние се турхме у кмет, пази Боже


10 Април 2020 10:01 | 12345
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Еййй, "съсипахте" го този човек, само негативизъм, безпочвени обвинения, измислици и лъжи - и от сайта и от некадърните и неграмотни калинки на ГЕРБ.
Що си не гледата работата. Повече от ясно е, че предходния кмет никога повече няма да кметува, нито пък човек на ГЕРБ или на БСП. А давате ли си сметка, че проспериращият, пълен с живот до преди десетина години Благоевград тотално загива и след две-три години ще е едно големо празно село? Та мислете добре преди да гласувате на изборите на есен.


10 Април 2020 10:25 | 6
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Дрън-дрън. Томов е най-слабият кмет на Благоевград, може и в България


10 Април 2020 10:48 | 44444
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Илия Илиев, психично болно копеле, палячо, крадец, измекяр, агресор, самозванец и неграмотник


10 Април 2020 13:01 | Шумантов@
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Радев дойде ли вече за предизборната кампания?


11 Април 2020 13:08 | Паола
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Браво Румене! Ти си достоен човек!


11 Април 2020 14:14 | Е
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Циганките се водят самотни майки, живеят с мъжете си без брак, раждат деца, получават помощи, ядат и пият, пушат, дрогират се, чупят жилищата, които получават, не плащат сметките и не им пука за нищо! Да се промени закона - тая група хора не трябва да гласуват!


11 Април 2020 16:35 | Г
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какви са тия смешки? Томов е мега зле, него няма да го коментирам. Илиев, на който вие, Струма, давате често платформа, понеже е поддръжник на Камбитов, пък е психичноболен алкохолик. Обикаля града по време на карантина и снима клипчета за сайта 4-та Власт или нещо подобно. Последната му литания за Ковачки и щедростта му да предложи хотела за полева болница е върхът. Илиев е подъл дупелизец. Проклето куче, което се умилква около силните на деня и тези, от които има изгода, а после е готов да ги захапе в гръб. Морал никакъв. Използвач долен. Не му се връзвайте и спрете да му давате трибуна на тоя откаченяк.


12 Април 2020 12:30 | Хан Крум
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Бахти наглите мангали. Никой не се интересувал как живеят и от какво имат нужда. А мен някой да не ме е питал. А аз за разлика от мангалите си плащам всичко-данъци, осигуровки, ток вода и т. н.


12 Април 2020 19:56 | �������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ХАН КРУМЕ.. ТИ СИ ЕДИН НАДУТ ПУЯК АС ЛИЧНО СЪС СИГУРНОСТ ПЛАЩАМ ДВОИНО А МОЖЕ БИ И ТРОИНА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ ЗАЩОТО ВСЕКИ МЕСЕЦ ПЛАЩАМ ПО. 700. Л. НО СИ ГО ИЗРАЗХОДВАМ .А ТИ НЕ ДАВАИ АКЪЛ КОИ И КАК ЖИВЕЕ. А СПРИ СЕСТРАТИ И ДЪЩЕРЯТИ ДА ИДВАТ В МАХАЛАТА И ДА СЕ ДРОГИРАТ И ДА ПРАВЯТ СЕКС ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ А И ВЕЧЕ НИ ОМРЪЗНАХА. И ТИ СИ МИ БИЛ ХАН КРУМ. НЕ ОБИЖДАИ ЧОВЕКА .ТИ СИ ЕДНА УТРЕПКА МЪРШАВА....


13 Април 2020 07:05 | ������� ��������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кой му плати лекторски?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар