По-слаб е посетителският интерес през лятото към Регионалния исторически музей в Благоевград

04 август 2012 12:30   3 коментара   7851 прочита


Изказване на етнографът на музея Румяна Хаджиева

По-слаб е посетителският интерес през лятото към експозициите и няма чак толкова засилено присъствие в Регионалния исторически музей в Благоевград. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин етнографът на музея Румяна Хаджиева. Тя допълни, че през този сезон има посещение предимно на туристи от страната и чужбина, за разлика от другия период на годината, когато работят училищата и има много програми за работа с учениците. Хаджиева каза, че средно около 400 човека минават месечно през музея индивидуално и групово.

Тази година има и няколко посещения на чуждестранни студенти, които работят по различни програми през археологическо лято 2012. Румяна Хаджиева допълни, че освен обичайните експозиции в музея от май е открита една нова голяма експозиция „Из съкровищницата на музея”. Също така през летния сезон продължава да работи и интерактивният детски кът, който се радва на голяма посещаемост.

източник: Радио "Фокус" - Пирин

3 коментара
04 Август 2012 12:55 | Благоевград
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Румяна Хаджиева е най-добрият етнограф в областта, а може смело да се каже и в България!! През ръцете са и минали хиляди експоната на които тя вдъхва любов и живот!!! Да е жива и здрава! Изключително интелигентна жена и историк-етнограф!!!


05 Август 2012 12:58 | .
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Румяно, а знаеш ли колко приходи отчитате?????


06 Август 2012 09:35 | Благоевград
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Румяна не е човекът отговарящ за приходите.! Кметът да се замисли дали трябва да се поддържа такъв състав от заплатаджии в музея. Заплатите им се изплащат от общината, т. е. от нас. Имаше една, която 35 години изкара на бюрото в летаргичен сън и се пенсионира със сравнително добра пенсия. (дъщеря на активни борци). Румяна е от най-работещите и най-далече от клюки и интриги. Такава е и Директорът на музея-Галя Миленкова - интелигентни и образовани жени. Музеят е културна институция, а не Капалъ чаршъ. Естествено приходите да са по-малко, особено в този тежък живот.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар