По примера на французите, сервитьори и бармани в Благоевград се премениха в жълти жилетки

27 януари 2020 14:07   6 коментара   9573 прочита


Добилите голяма популярност в цял свят "Жълтите жилетки" вече са актуални и в България.

Хотелиери и ресторантьори от Благоевград вече работят с жълти жилетки в знак на протест и с настояване правителството и парламента да приемат законодателни промени, които да помогнат в борбата със сивия сектор в бранша.

Част от исканията са държавата да въведе задължителна регистрация по ДДС на всички обекти в храненето и туризма, въвеждане на лимит за издаване на разрешителни на нови обекти, както и отмяна на наредбата на НАП за запечатване на заведения при открити нередности като крайна мярка.

От бранша настояват и за намаляване на ставката на 5%. Ако не се стигне до започване на преговори, ще последват ефективни протести, предупреждават още от бранша. Не на последно място хотелите и ресторантите настояват влизането в сила на Наредба Н-18 за по-тясната интеграция на касовите апарати и софтуера за управление на продажбите с НАП да се отложи.

Според протестиращите работни групи трябва да обсъдят как да се променят текстовете на наредбата, така че да са по-разбираеми и съответно по-лесно изпълними.

Mарти Иванов

6 коментара
27 Януари 2020 14:56 | hm
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

протестирате за какво бре хора за това че получавате смешни заплати че ви осигоряват я на 4 часа или в най добрия случай на 8 на минимална заплата, или за това че като работите на официялните празници ви плащтат двойно по закон или всека година получавате 20 дни годишен платен отпуск от така наречените ви работодатели дето подкрепяте, жалка работа е това подкрепяте същите чобани да неви осигоряват на палната заплата да неви плащтат изваредн труд да неси ползвате платента отпуска протестирайте за правата си а не за тея дето секи ден месец година се гаврят с вас


27 Януари 2020 15:04 | Ina
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Пак ли ревете измамници


27 Януари 2020 15:27 | :)
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Малко са смешни протестите. Те не са на служителите, исканията са на работодателите. А работниците протестират, за да си запазят работните места. Това представлява горе-долу този протест.
А самите искания са малко абстрактни и не съвсем смислени. Малко трудно реализируеми, поне част от тях. Сякаш основната идея е да се протестира. Прилича на подхранване вота на недоверие. Не ми прилича на много чиста работа на това мероприятие.


27 Януари 2020 16:53 | Един друг
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Прост народ, слаба държава. Насочете протеста към работодателите си. Те се крият зад вашите гърбове, а ви плащат жалки пари .Пуста тояга .....Само да лапате искате “работодатели ресторантьори”. И тъпата рая протестира?!!!! И както повечето протестиращи в Бг, 80%не знаят аджеба за какво:)


27 Януари 2020 20:09 | томи каракостов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ЗА какво плачете бе наглеци, да ви намалят ДДС-то ли-а вие ще направите ли нормални цените за Благоевсел ааа..... че кафето е 2 кинта а обикновена салата 6, за друго да не споменавам, в Албена и Златни пясъци е по евтино.


28 Януари 2020 06:44 | Спорта
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Те жълтите жилетки във Франция се биха с полицията 2 3 месеца докато Макарон и подлогите му във власта клекнат.... тука тея пичета и пичаги протестират.... в полза на газдата им мършата дето им плаща по 3лв на час и дето ги осигурява на 4часа и нема бонуси нема двоюно заплащане по празници нема плащане на допълвителни часове.... изпосници.... и искот още и още.... е те за тея тарикати гласувате мили. млади хора.... без мнение и позиция.... искате дрога ебане дъ феис и лесен живот а тва в Бг нема как да стане нееемаа
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар