По повод 50-годишен юбилей! РУО Благоевград предложи Неврокопския митрополит Серафим за високото държавно отличие – Почетния знак на Президента

21 юни 2024 10:13   4 коментара   3570 прочита


 
По инициатива на Регионалното управление на образованието – Благоевград, на 17. 06. 2024 г. в Историческия музей в Благоевград се проведе среща с директори на училища от областта, учители, общественици и кметове на общини от област Благоевград. 

По повод 50-годишния юбилей на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, член на Светия синод на Българската православна църква, началникът на РУО- Благоевград, Ивайло Златанов отправи предложение да бъде удостоен с високото държавно отличие – Почетния знак на Президента. 

В писмото до президента се акцентира върху тясната връзка между образователните институции и дядо Серафим. С благословението на митрополит Серафим се провеждат редица събития в образователните институции на територията на област Благоевград като: „Отбелязването на възкресение Христово“, „Господ е пастир мой“, „21 ноември – Ден на християнското семейство“, „Рецепта за спасение“, „Благословена да е ръката, която дарява“ и др. 

По този повод е създаден инициативен комитет на миряни и граждани от Неврокопската епархия, съставен от служители от Регионалното управление на образованието – Благоевград, директори на училища, учители и общественици от област Благоевград. 


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
21 Юни 2024 11:26 | 073
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Утре Серафим ще предложи Ивайло.


21 Юни 2024 13:29 | ....
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Достоен!
Дай Боже и негово високопреосвещенство митрополит Серафим и за български патриарх, Амин


21 Юни 2024 13:48 | Рико
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя Златанов ебати безделника е ! Цял ден ходи като муха по града ! В кабинета на РУО е като шашав ! Нищо не бачка, ебати рахата е !.
Да не се прави на цръквар ! Нещо му хлопа дъската ~•


22 Юни 2024 07:48 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя поп не го признаваме за наш владика. Ние сме македонски народ и в Пиринска Македония требва да има македонски владика, както и да преминем към Македонската Православна Черква със седалище в Охрид.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар