Писмо до Struma. com! Съпруга на затворник от Симитли в паника: В общежитието в Самораново държат болни и здрави на едно място, хората умират, изнасят ги в чували...

29 ноември 2020 10:55   4 коментара   18732 прочита


Тревожно писмо до Struma. com изпрати Михаела Ст. от Симитли. Писмото си Михаела написала снощи, след телефонен разговор със съпруга и, който излежава присъда  в затворническото общежитие в Самораново. Мъжът разказал потресаващи  неща за случващото се в общежитието.

Ето какво написа Михаела:  Добър Вечер, пиша ви крайно паникьосана.

Искам да споделя с вас, че в  Самораново държат болни от Ковид и здрави на едно място, умират хора  изкарват ги в чували, притеснено ми е мъжът  ми е там излежава  присъда.. моля ви направете нещо.. така не може нищо да не предприемат  Мъжът  ми сега ми звъня и  каза, че  хората умират изкарват ги в  чували, някои в болница, но са на едно място много заразени има, притеснявам се никакви мерки няма.

Имаме дете на 4 г да остане без  баща ли, че на тях не им пука гледат ги като животни. Хора са все пак  въпреки всичко   Нещата излизат извън контрол трябва да се направи нещо  Аз, ако не предприема някакви мерки, мъжът  ми ще бъде сред починалите,  лекарства не им се дава не им пука на надзирателите, пише Михаела.  

Проверка на Strumacom уставони, че наистина в общежитието в Самораново има болни от Ковид 19. Бройката им обаче никой не пожела да уточни. От РЗИ твърдят, че  на болните се оказва медицинска помощ, назначена им е терапия, но не са в болница, а са изолирани  в отделни помещения. Ежедневно се прежлеждат от специализирани медицински екипи.

Днес изпартихме официално запитване до РЗИ Кюстендил и затворническите власти за броя на заразените и ако има-почиталите в общежитието. Ще съобщим отговорите им. Очаквайте подробности..    

Петя Георгиева 

 

4 коментара
29 Ноември 2020 11:58 | Е
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Затворниците с най-големи претенции. Не стига, че превърнаха живота на хората в ад, не стига, че имат минимални присъди, ами трябвало специално отношение към тези боклуци?!


29 Ноември 2020 14:16 | Тутунчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Да си беше седел мирно на газо мажо ти сега нямаше да реве като вдовица за ...й


29 Ноември 2020 16:29 | ��
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ами не е правилно да са на едно място.


30 Ноември 2020 09:23 | агент предел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

краси, ти ли се отзова там, нали уж в самораново беше най лек режим.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар