Певци пенсионери се жалват от кмета Кр. Маринов

02 април 2012 00:01   3 коментара   9016 прочита
Босилка Димитрова /вдясно/ и част от членовете на пенсионерския клуб в Бобошево търсят пари за спонсорство на певческата група
Босилка Димитрова /вдясно/ и част от членовете на пенсионерския клуб в Бобошево търсят пари за спонсорство на певческата група


Босилка Димитрова /вдясно/ и част от членовете на пенсионерския клуб в Бобошево търсят пари за спонсорство на певческата група

Спрял да им дава пари, че не гласували за него

Пенсионерите певци и певици от Бобошево недоволстват от кмета Крум Маринов, който се позовал на хорски клюки и спрял да дава пари за издръжка на певческите групи. Заместник-председателката на пенсионерския клуб Босилка Димитрова се оплака, че многократно са искали пари за самодейност от кмета Крум Маринов, но той им отказал. До него стигнали слухове, че възрастните хора от мъжката и женската певческа група не са гласували за него по време на кандидаткметската надпревара и това е причина управникът да ги отреже с парите.

Крум Маринов преди изборите направи ремонт на пенсионерския клуб, беше добре разположен към нас, помагаше ни, но след слуховете, които дойдоха до него, той отвърна глава и не ни дава пари. А ние имаме изяви. Последната ни беше на фестивал в Невестино, където се класирахме на трето място. Ние настояваме да ни се отпусне от общината малък бюджет и със средствата да ходим по културни прояви. Единственият спонсор, който ни дава пари, е бизнесменът с големи възможности от Бобошево, който живее в София - Димитър Кондов. Събирали сме пари и от по-заможни бобошевци. От 12 души събрахме 1600 лева, каза Босилка Димитрова. В пенсионерския клуб в град Бобошево членуват 103-ма пенсионери. 28 от тях получават храна от Социални грижи и обядват в пенсионерския клуб, за да не бъдат самотни вкъщи.

По време на заседание на Общинския съвет възрастните жени повдигнаха въпроса да им бъде осигурен бюджет. Отговор те получиха от заместник-кмета на община Бобошево Илиян Геров, който им каза в прав текст: За момента не разполагаме с никакви средства. Не можем да отделим нито стотинка за пенсионерския клуб.

Бабите си тръгнаха като попарени, но все пак у тях остана надежда, че като се замогне общината, ще бъде отделен някой лев и за тях.


Още за: певци   К. Маринов   пари   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
02 Април 2012 08:36 | така е
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тия айдуци круме и илиян ще откраднат Бобошево. какво ли ги интересува пенсионерския клуб.


02 Април 2012 12:30 | тактика
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Докато беше в предизборна кампания ви обещава нали, сега ви прецака.
На Маринко това му е в кръвта, докато има нужда от някого го ухажва, щом постигне целта си го отбягва . Вие го направихте кмет сега си го търпете.


02 Април 2012 14:31 | да,да
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Стар измамник е Крум Маринко. Той коли крадеше и на крадени коли пренабиваше номера на двигателя, та едни бабета няма да измави.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар