Петрич с две сърца! Хората от Югозапада усилено събират "Капачки за бъдеще"!

27 юли 2019 11:25   4 коментара   14298 прочита


Не стихва интересът към кампанията "Капачки за бъдеще". Металното сърце, което бе поставено в центъра на Благоевград за събиране на пластмасовия отпадък, се напълни за пореден път.

Чували с хиляди капачки отново са събрани и ще бъдат предадени в пункта за рециклиране, видя репортер на struma.com. Благоевградчани с нетърпение очакваха и своето сърце, което да пълнят. То бе дарено от евродепутата Андрей Новаков в началото на април и от тогава е препълвано многократно.

В Община Петрич пък вчера бе поставено второ сърце от сдружение "Защото можем". То бе монтирано в градинката над I ОУ "Кочо Мавродиев", където нетърпеливи петричани го чакаха със събраните си капачки. Минути, след поставянето му, сърцето вече бе наполовина пълно. В Югозапада, както и в цялата страна, интересът към инициативата е голям.

Капачките се събират с благотворителна цел, като след преработването им, парите отиват за подпомагането на различни каузи. Със средства събрани по този начин, вече са закупени 7 кувьоза за недоносени бебенца, дарени на различни болници. Освен това, чрез събирането им се спомага за опазването на околната среда, тъй като пластмасовите капачки се разграждат за впечатляващите 450-1000 години!

П. Пенева

4 коментара
27 Юли 2019 14:52 | 885
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Събирайте капачки, докато господарите ви харчат за палати, коли и воаяжи, именно парите предвидени за тази цел!!!!


27 Юли 2019 17:23 | Джинги би
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Здравейте аз съм от село Първомай тук също събираме капачки надявам се все повече хора да събират капачки когато съм на някое по голямо събитие в ресторант дори събирам капачките от минерална вода по масите.


27 Юли 2019 20:24 | Баба
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Би било хубаво, ако не беше толкова тъжно. Държава, която разчита на хората да събират капачки, за да се купят кувьози, е скапана държава.


27 Юли 2019 21:41 | Оппаа
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Жалко е за нас българите. Дали разбираме до къде се докарах ме сами? Утре, други ден кой знае какво ще ни накарат да събираме. Нестана нали време да се осъзнаем вече, поне заради децата ни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар