Пет картини на млад художник се продадоха на откриването на самостоятелната й изложба

19 януари 2011 00:06   2 коментара   50799 прочита
Талантливата Ани Топалова с майка си
Талантливата Ани Топалова с майка си


Талантливата Ани Топалова с майка си

Съдия Емилия Топалова откупи творбата на 5-годишния си внук, наредена до картините на майка му

Самостоятелна изложба откри за първи път в Благоевград младата и талантлива художничка Анна Топалова, която нареди 20 свои работи, обединени под мотото “Весел свят”, във фоайето на Американския университет плюс една допълнителна творба на 5-годишния си син Емилиян.

Освен че е красива и даровита, най-ценното качество на Ани е позитивизмът й. Тя винаги е усмихната и добронамерена към света около себе си и това личи в работите й, отбеляза пред събралото се на събитието множество от близки и приятели проф. Георги Драчев. Той не пропусна с гордост да подчертае, че Анна Топалова е възпитаничка на Катедрата по изобразително изкуство в ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград и предрече бляскава кариера. Фактът, че още преди откриването на изложбата една картина вече е продадена, сам говори, съобщи проф. Драчев.

Притеснена, че е център на внимание, младата художничка побърза да покани на бара гостите.

Доста по-освободен от майка си бе Емилиян, чиято работа “Сам вкъщи” кореспондираше със съседните картини. Баба му, съдия Е. Топалова, чието име носи внукът, побърза да откупи първата му творба, показана на истинска изложба, докато той тичаше и се забавляваше със специалния си гост, приятел от детската градина, Роби.

Родителите на Анна Топалова от Кюстендил не пропуснаха събитието и припомниха, че като студентка тя направила в родния си град за първи път самостоятелна изложба. До края на вечерта 5 картини на талантливата млада художничка се продадоха.

2 коментара
19 Януари 2011 12:36 | Селяндурко
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Бас държа, че купувачите са 100% роднини, като бабата, ама эне си казват!
Пък и този набеден "професор", дето не даже и "доктор" - такива има само в самовъзпроизвеждащите се т. нар. изкуства и физкултура.


20 Януари 2011 09:20 | още по селяндурско
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

има хора дето от злоба и завист ще се наакат....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар