Пейзажи от Пиринско спечелиха престижен конкурс и ще красят календар на МОСВ за 2020г.

09 ноември 2019 12:39   1 коментар   6024 прочита


Станаха ясни победителите във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“, който бе обявен в началото на октомври. Творбите бяха оценявани от жури с почетен председател министъра на околната среда и водите Нено Димов, а 12 от общо 179 фотографии бяха класирани са по 3 фотографии във всяка категория – „Пролет“, „Лято“, „Есен“ и „Зима“, съответно на първо, второ и трето място. Четири пейзажа, запечатани в Пиринският край са сред отличените 12. Сред тях са кадър от Пирин, близо до Тевното езеро, спечелил първо място в категория "Лято" с автор Светла Момчилова. В категория „Есен” призът за първо място е за Илия Левков – „Кестенова гора в планина Беласица“

На второ място в категория "Зима" е творбата на Туристически клуб „Пирински стражи“ – „Пейзаж от връх Ореляк (2099 м), Пирин“

Награда на публиката с най-много „харесвания“ във фейсбук е за фотографията на Илия Левков „Местността „Гьолчето“ в планината Беласица.

Авторите на отличените фотографии печелят ваучери за първо, второ и трето място съответно за 5, 4 и 3 нощувки в посетителските центрове на МОСВ, които се намират в Аркутино, Камчия, Смолян, Батак, Предела, Огоста и Национален парк „Пирин“. Дванайсетте фотографии ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. и ще бъдат експонирани в сградата на Министерството.

Целта на конкурса бе да даде възможност на талантливите хора, вдъхновени от красотата на българската природа, да покажат способностите си и да изразят своята любов и респект към уникалните природни богатства, забележителности и биоразнообразие на Родината в различните сезони.

П. Пенева


Още за: пейзажи   Пиринско   конкурс   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
11 Ноември 2019 11:59 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Който не е виждал есенно листо или кестен сега е моментът
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар